GoExpo – messuilla tutustuttiin eri lajeihin, golf oli jälleen vahvasti mukana

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sunnuntaina päättyneet GoExpo-messut keräsivät liikkuvaa ja ulkoilevaa väkeä runsaasti Messukeskukseen.

Kävijät tulivat messuille tutustumaan eri lajeihin ja hankkimaan liikkumisessa tarvittavia varusteita. Golf oli jälleen kerran näyttävästi esillä.
GoExpon kanssa samaan aikaan järjestettiin Helsinki Horse Fair ja Kuva & Kamera. Tapahtumissa vieraili alustavien tietojen mukaan yhteensä 36 000 messukävijää.
GoExpo on Suomen suurin urheilu- ja ulkoiluareena. Messuilla oli esillä yli 50 eri lajia, tanssista palloilulajeihin ja suunnistuksesta hevosurheiluun. Eri lajien kokeilupisteillä vieraili innostuneita ensikertalaisia testaamassa sekä omia kykyjään että lajien vaatimuksia. GoExpon kävijätutkimuksen mukaan 59 % kävijöistä tuli messuille tutustumaan eri lajeihin.
Eri lajien kokeilupisteissä kaiken ikäiset liikkujat pääsivät uusien lajien maailmaan. 50 eri lajin joukossa oli Golfin lisäksi muun muassa BMX-pyöräily, hip hop -tanssi, alpakka-agility, kuplafutis, vikellys, valjakkoajo, trampoliinihypyt, jalkapallo, koripallo, tennis ja footbag.
Golfliiton osastolla puolestaan oli kisailuja lapsille ja perustietoa lajista aikuisille.
– Messuilla kävijän on helppo löytää itselleen sopiva laji, kun vaihtoehtoja on runsaasti tarjolla samassa paikassa. Golfliiton tavoitteena on saada 3000 uutta harrastajaa tämän vuoden aikana. Golfin pariin on helppo tulla, osastolla neuvoimme esimerkiksi mistä löytyy paikallinen, lähin golfkenttä kotiseudulta. Aloittelijat on huomioitu monilla kentillä lyhentämällä väyliä, kertoo Suomen Golfliiton hallintokoordinaattori Outi Kunttu.
Golfmatkojen järjestäjät, sekä matkakohteet olivat myös näyttävästi esillä. Espanjasta Suomalaisille ja varsinkin suomalaisille kilpagolfareille erittäin tuttu Lauro Golf ja FugeTeamia vetävä Tapani Saarentola olivat jälleen mukana Andalucian osastolla. Myös Costa-Blancan alue oli hyvin edustettuna. Espanjan lisäksi esillä olivat muun muassa Italia, Scotlanti, Portugal, Viro, sekä Liettua.
Suomalaisista golf-medioista GoGolf oli paikalla näyttävällä yhteisosastolla golf-seurojen kanssa. Nikke Tyry juonsi ja veti kilpailuja GoGolfin osastolla. Myös Oliver Lindell oli sunnuntaina esiintymässä.
GolfCoat oli jälleen isolla osastolla mukana ja perjantaina käytiin golf- simulaattorissa perinteinen löylykauhan pituuslyönnin maailman mestaruuskilpailut. Kuivaniemen Akin ”karkkikauppa” teemalla esiintynyt tiitehdas painoi asiakkaille personoituja maailman ekologisimpia golf-tiitä.
Golfvarusteista kiinnostuneille oli muutenkin tarjontaa yllin kyllin. Lähes jokaisella tunnetulla merkillä oli edustus paikalla ja ”rangella” riitti innokkaita mailan testaajia. Golfpoint ja varsinkin Golf sky olivat suurilla osastoillaan mukana. Ehkä hieman yllättäenkin kaksi perinteistä pääkaupungin myymälää GolfCenter sekä Golfbalance loistivat poissaolollaan. Jälkimmäinen on useita vuosia ollut näyttävällä osastolla messuilla.
Myös muiden lajien parissa riitti innokkaita kokeilijoita.
Pyöräkrossiparkissa oli sekä näytöskisoja, opetusta että vapaata krossailua.
– Tässä on käynyt tuhansia innostuneita eri-ikäisiä kokeilijoita. Messut on erittäin tärkeä esittelypaikka, jossa voimme lisätä tietoisuutta lajista potentiaalisten uusien harrastajien keskuudessa. Tapasin myös useita kuntien ja urheiluopistojen edustajia, joiden kanssa keskustelin pyöräkrossista liikuntapaikkarakentamisen näkökulmasta, kertoo Kivikon Pyöräkrossiparkin perustaja Katariina Laakkonen.
Varustehankinta oli tärkeässä roolissa kaiken kaikkiaan messuilla. Messuilla oli myynnissä kaikenlaisia tarvikkeita myös muihin eri lajeihin kuin golf, – pyöriä, urheiluvaatteita ja -kenkiä, retkeilyvarusteita ja hevostarvikkeita, sekä aktiiviselle liikkujalle tai kilpagolfarille Adrian asuntoauto.
– Pyöräilyvaatteita ja -kypäriä myytiin hyvin. Ostoksissa näkyi myös talvikelin vaikutus – heräteostoksia ei niinkään tehty, vaan hankinnat olivat ennalta suunniteltuja. Etenkin pyöräilyharrastajat olivat liikkeellä tekemässä ostoksia, kertoo Velo & Oxygenin kauppias Mika Saario.
Katso tästä tunnelmia GoExpo2018 messuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *