Karina Kukkonen ja Juuso Kahlos Finnish Amateur Championshipin voittoon

USA:ssa opiskelevat Kahlos (-5) ja Kukkonen (par) saavuttivat lauantaina HGK:n kentällä Talissa uransa suurimmat ykköstilat.

The Finnish Amateurin voittotaisto käytiin molemmissa sarjoissa lopulta kotimaisten pelaajien kesken.

Naisten kilpailussa Oulun Golfkerhon Karina Kukkonen nousi kärkeen jo avauskierroksella. Kolmannella kierroksella Aura Golfin Daniella Barret kipusi ohi jo toisen reiän jälkeen. Tilanne eli loppuun asti. Barrett oli edellä vielä 15:lla tekemänsä birkun ansiosta.

”Olin tehnyt 16:lla birdien toisella kierroksella. Päätin, että nyt mennään samalla taktiikalla. Avaukseni päätyi kahteen metriin ja putti putosi”, Kukkonen kertoi käänteestä joka jatkui seuraavalla reiällä.

Barrettin lähestyminen noin 35 metrin matkalta bunkkerista leijaili takametsään. Vaikka turkulainen rakensi sieltä näyttävän up &downin ja bogeyn, parin tehnyt Kukkonen pääsi niskanpäälle.

Viimeisellä molemmat tekivät birdien, eroa jäi lyönti Kukkosen hyväksi.

”Minulla meni alkukierroksella peli jo ajatuksentasolla kyttäilyksi Daniella ja Annan (Backman) tuloksiin vertailusa. Päästin tästä irti, aloin pelata tulosta ja se toi voiton. Oli kyllä lopussa kihelmöivän jännittävää”, Kukkonen analysoi tapahtumia.

Voiton merkitys oli Kukkoselle luonnollisesti suuri.

”Urani paras voitto, ehdottomasti. Loukkaantumisia on ollut niin paljon, selkävaivoja enimmäkseen jo vuosia. Nyt olen saanut treenata pari viikkoa ilman kipuja. Svingaaminen on ihan eri tuntuista.”

Alabamassa kaksi vuotta opiskellut Kukkonen vaihtaa yliopistoa, uusi kohde on Georgian osavaltio.
”Uskon, että olosuhteiden ja golfin osalta tämä on selkeä parannut aiempaan.”

Koulua on jäljellä kaksi vuotta. Tämän jälkeen Kukkosen nuotit ovat selvät.

”Kyllä minä aion ammattilaiseksi. Tavoite on joko European Tour tai LPGA. Siitäkin huolimatta, että moni on sanonut, että minun pitäisi jättää urheilu, kun olen jatkuvasti jostain päin romuna.”

Naisten sarjan kolmas oli Kanava Golfin Anna Backman yhteistuloksella (+7).

Juuso Kahlos miesten sarjan ykkönen

Argentiinan Andres Gallegos jakoi johtopaikkaa ensimmäisen ja toisen päivän jälkeen, jolloin rinnalle oli noussut Pickalan Juuso Kahlos. Voittotaistossa oli vankasti mukana myös lauantaina edellisten kanssa viimeisen ryhmän muodostanut Martin Plukka.

Gallegos jäi kilpakumppaneilleidensa varjoon sisääntulossa. Kahlos ja Plukka olivat 13:n jälkeen tasoissa.

Plukan toinen lyönti osui 14:lla viheriön vieressä olevan bunkkerin takana olevaan kaivonkanteen. Pallo pomppasi vauhdilla ylös ja eteen, kentän rajojen ulkopuolelle. Kotikentällään pelannut Plukka teki triplan.

Kahlos pääsi karkumatkalle, jonka hän piti samansuuruisena loppuun asti.

”Makealta voitto tuntuu, sehän on selvä. Harmittaa oikeasti Martinin huono tuuri. Talissa pelaaminen oli makoisaa myös siksi, että viheriöt oli saatu mainioon kuntoon. Tästä isokäsi kenttämestarille ja hänen joukoilleen.”

” Olen saanut kesän aikana ryhtiä pelaamiseen. Selänne & Piltz Akatemia on ollut isossa roolissa. Mikan ( Piltz) kanssa keskustelut ovat avartaneet ja antaneet perspektiiviä sille, mitä peliltäni tavoittelen. Motivaatio on taas kohdallaan”, Kahlos kuvaili.

Kesäkauden aikana Erkko Trophy oli hänelle vasta kolmas kotimainen kisa.

”Se on ollut tarkoituksellista. Keväällä olin lisäksi mukana kahdessa Brittein Saarten suurikilpailussa. Levon, harjoittelun ja pelaamisen suhde on rakentunut mahdollisimman hyväksi.”
Kahlos nousi lähes tuntemattomuudesta amatöörien kisojen kärkinimien joukkoon kesällä 2013. Pysyvään tähteyteen hän ei vielä ole noussut, vaikka yksittäisiä väläyksiä on ollut niin kotimaassa kuin myös University of Central Floridan riveissä.

”Elämässä sattuu ja tapahtuu. Armeija sekä yliopistossa hieman erilaiset metodit aiempiin kokemiini ovat koetelleet. Nyt on selkeämpi suunta olemassa. Seuraava talvikausi rakennellaan golfia vielä Orlandossa. Koulun päätyttyä uskon siirtyväni ammattilaiseksi. Nordic Leaguelta käynnistetään pelejä. Tavoite on tietysti pääkiertueilla”, Kahlos valaisi tulevaisuuttaan.
Kahloksen jälkeen sijoilla 2-18 oli todella tasaista. Kuuden lyönnin sisään mahtui 18 pelaajaa.

Helsingin Golfklubin Martin Plukka ja Argentiinan Andres Gallegos päätyivät tasatulokseen (-2). Plukka vei toisen sijan paremmalla viimeisen 36:n reiän mukaan tuloksellaan.

Erkko Trophy pelattiin jo 52:n kerran. The Finnish Amateur nimen se sai 80-luvun alussa, josta lähtien kisa on ollut avoin myös ulkomaalaisille pelaajille.

Kilpailun tuloksiin pääsee tästä.

Lähde: Suomen Golfliiton tiedote

Kuva: FinnishGolf.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *