Krista Bakker ja Lauri Ruuska Suomen Mestareiksi

Kuva: FinnishGolfCom

Espoo Ringside Golfin Krista Bakker ja Tarina Golfin Lauri Ruuska veivät nimiinsä Talissa pelatut lyöntipelin Suomen mestaruuskilpailut.

Ruuskan mestaruus tuli tuloksella -12, Bakkerin neljän kierroksen yhteistulos oli par. Suomen Golfliiton 60-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Talissa järjestetyt kilpailut olivat niin kilpailullisesti kuin järjestelyidenkin puolesta onnistunut tapahtuma.

Miesten kilpailussa tiukin mestaruustaistelu käytiin Ruuskan ja Suur-Helsingin Golfin Mikael Salmisen välillä. Salminen sai kierroksen alkuvaiheilla tehtyä parin lyönnin eron lähimpiin uhkaajiin, mutta Ruuska pelasi reiät 9–15 vahvasti viisi alle parin, ja hän nousi Salmisen ohi kärkeen, eikä enää loppukierroksen aikana ykköspaikastaan luopunut. Salminen päätyi tulokseen -11, johon päätyi myös kilpailun paras amatööri Antti-Jussi Lintunen. Heidän keskinäinen paremmuus ratkaistiin viimeisen 36 reiän tuloksen perusteella, ja siinä vertailussa St. Laurence Golfia edustava Lintunen veti pidemmän korren. Lintuselle siis SM-hopeaa ja Salmiselle SM-pronssi.

Ruuska nautiskeli toisesta lyöntipelin Suomen mestaruudestaan täysin siemauksin. Edellisen kerran hän juhli SM-kultaa vuonna 2015 Suur-Helsingin Golfissa pelatuissa kilpailuissa. Silloin hän pelasi vielä amatööristatuksella.

”Ensimmäinen mestaruus oli ehkä isompi helpotus, mutta kyllä tämä tuntuu myös todella hyvältä. Ja varsinkin, kun voitto tuli Talissa. Tämä on ollut aina niin mukava paikka käydä pelaamassa”, palkintojenjaon jälkeen dopingtestiin siirtynyt Ruuska sanoi.

Lauantain kierroksella Ruuskan peli oli selkeästi paremmassa kunnossa kuin mitä se perjantaina oli. Etenkin lähestymislyönneissä oli tuttua tarkkuutta ja tehokkuutta.

”Tänään sain lähestymisiä vähän paremmin ’tolpalle’, ja sain vähän aikaiseksikin jotain niistä hyvistä lähestymisistä. 15. reiän eagle oli ehkä se kierroksen käännekohta. Siinä kävi vähän tuuriakin, kun lähestyminen pomppasi bunkkerista greenille. Mutta laitoin sitten eagle-putin siitä sitten sisään”, 3000 euroa voitostaan tienannut Ruuska kertoi.

Tuoreen Suomen mestarin kausi jatkuu ensi viikolla Norjassa, jossa pelataan Nordic Liigan osakilpailu.

Kuva: FinnishGolfCom

Naisten kilpailussa Krista Bakkerin voittomarginaali toiseksi sijoittuneeseen Archipelagia Golf Clubin Ellinoora Moisioon (+4) oli neljä lyöntiä. SM-pronssille nousi päivän parhaan tuloksen (69) pelannut Kankaisten Golfin Oona Vartiainen (+6). Vartiaisen kanssa samaan +(6) tulokseen päätynyt nuori Koski-Golfin Krista Junkkari. Vartiainen nappasi pronssin paremman kahden viimeisen kierroksen yhteistuloksen turvin.

Viimeisellä kierroksella Bakker oli turvallisen tuntuisessa johdossa kahdeksan väylän jälkeen, mutta yhdeksännelle reiälle lipsahtanut triplabogey muutti asetelmia. Tasaisesti esiintynyt Moisio nousi kilpailun kärkeen, mutta vain hetkellisesti. Hän nimittäin sortui triplabogeyyn väylällä 11, joten puntit tasoittuivat, ja Bakker palasi takaisin kilpailun kärkeen. Tämän jälkeen Bakker lisäsi johtoaan tekemällä birdiet vielä väylille 12, 15 ja 16. 17:nnelle lipsahtaneella bogilla ei ollut enää kilpailun voiton kannalta merkitystä.

Bakker voitti Talissa uransa ensimmäisen aikuisten SM-kullan.

”Peli oli tänään ihan ’stediä’, etenkin puttaaminen oli parempaa kuin aiemmin. Ja kyllähän se mitali tuntuu kivalta”, Bakker iloitsi.

Naisten Euroopan-kiertueella pelaava Bakker on harmitellut pelimahdollisuuksien vähyyttä tällä kaudella. Senkin takia Talin kilpailu osui hyvään rakoon.

”Oli kiva saada vähän kisatuntumaa. Ja nyt kun vielä voitin kilpailun, niin on kiva fiilis lähteä seuraavan LETAS-kilpailuun”, Bakker sanoi.

Kilpailun tuloksiin pääsee tästä.

Lähde: SM-kisatiedote

Kuvat: FinnishGolfCom

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *