Ruuska ja Salminen miesten ja Krista Bakker naisten kärjessä Talin SM-kisoissa

Miesten sarjassa kovat ammattilaisnimet parantelivat tuntuvasti asemiaan Talissa pelattavien lyöntipelin SM-kilpailuiden toisena päivänä. Tarinagolfin Lauri Ruuskan 65 oli päivän paras noteeraus, ja hän nousi sen siivittämänä kilpailun johtoon yhdessä Suur-Helsingin Golfin Mikael Salmisen kanssa. He ovat tuloksessa -6.
Naisten kilpailun kärjessä jatkaa Espoo Ringside Golfin Krista Bakker (-3). Kilpailun toiseksi nousi Koski-Golfia edustava nuori Krista Junkkari (par).

Ruuska paransi kierrostulostaan kuudella lyönnillä keskiviikosta. Kierroksen hurmoshetki osui väylille 9–12, johon Ruuska teki neljä birdieä putkeen. Parantuneen kierrostuloksen takana oli etenkin lyöntien parempi pituuskontrolli.

”Kaikki oli selkeästi skarpimpaa. Eilen oli vähän nihkeää. Sain lyötyä paremmat mitat, ja olin paremmin sinut tuulen kanssa”, Ruuska arvioi omaa esitystään.

Mikael Salmisen rutiinitaso on tällä hetkellä todella korkealla. Tuore reikäpelin Suomen mestari on keikkunut kärkitaisteluissa melkeinpä jokaisessa Suomessa pelaamassaan kilpailussa tällä kaudella. Tänään hän pelasi kierrostuloksen neljä alle parin.

”Aika simppeliä peliä oli, eikä tullut virheitä. Kaksi huonompaa lyöntiä löin, ja niistä tuli heti bogeyt seiskalle ja kasille”, kahden bogeyn vastapainoksi neljä birdieä ja yhden eaglen tehnyt Salminen sanoi. Eaglen Salminen teki 10. reiälle, jossa hän löi lähestymisensä 90 metristä suoraan reikään.

Salmistakin kovemman eagle-tempun esitti Kristian Kulokorpi, joka teki kaksi eaglea peräkkäin. Ensimmäinen tuli 18. reiälle, ja toinen heti perään ykköselle.

”Hyvä kierroksen kohokohta! Juuri tuossa pohdin, että eipä ole ennen tullut tehtyä kahta eaglea putkeen”, totesi Kulokorpi.

Ruuska ja Salminen aloittivat torstain kierroksensa 15. reiältä. Huipputuloksen pelannut Ruuska ei ollut aivan sinut erikoisen lähtötiin kanssa.

”Ei oikein meinannut hahmottaa, että missä vaiheessa kierrosta on milloinkin menossa, kun peli alkoi tavallaan keskeltä kenttää. Tuntui myös, että kierros loppui vähän kesken”, Ruuska kertoi.

Miesten kilpailun kärki on Ruuskan ja Salmisen takana todella tasainen. Kytäjä Golfin Joonas Granberg on kolmantena vain lyönnin päässä kärjestä. Jaetulta neljänneltä sijalta löytyvät avauspäivän jälkeen kilpailua johtanut Aurinko Golfin Simo Haavisto ja Nokia River Golfin Aleksi Myllymäki (-4).
Naisten kilpailussa Espoo Ringside Golfia edustava Krista Bakker nykäisi kolmen lyönnin kaulan lähimpiin uhkaajiinsa. Kolme alle parin torstaina pelannut Bakker on yhteistilanteessa -3. Bakkerin etunimikaima Krista Junkkari on toisella sijalla pelattuaan kaksi ensimmäistä päivää kierrostuloksin 72–70. Kolmantena olevilla Emma Lindmanilla ja Sanna Nuutisella on kuusi lyöntiä matkaa Bakkeriin.

Bakkerin 68 lyönnin kierroksen selkärankana toimi vahva rautapeli.

”Löin todella hyvin palloa tänään. Löin 17 greeniosumaa, ja oli todella paljon paikkoja. Etuysillä oli hyviä paikkoja tehdä enemmänkin birkkuja”, Bakker kertoi.

Pelaajat kommentoivat toisen kierroksen aikana lipunpaikkoja, jotka olivat kuulemma muutamilla greeneillä todella haastavissa paikoissa. Bakkerin peliin niillä ei kuitenkaan suurempaa vaikutusta näyttänyt olevan.

”Totta kai piti katsoa tarkkaan, kuinka paljon esimerkiksi lipun takana oli tilaa. Ei voinut kaikissa paikoissa lähteä hyökkäämään. Mutta jos pelasi fiksusti, niin ei ollut mitään ongelmia”, Bakker kuittasi.

Toisena oleva Krista Junkkari pelasi päivän toiseksi parhaan kierrostuloksen, 70 lyöntiä. Se oli ensimmäinen kerta, kun Junkkari on onnistunut pelaamaan kilpailussa alle kentän par-lukeman.

”Nyt oli sellainen fiilis, että pystyi luottamaan peliin. Meni ensimmäistä kertaa alle parin, niin pitää olla kyllä tyytyväinen. Ja puttipeli toimi tänään todella hyvin, sen ansioista tuli noin hyvä kierros”, Junkkari sanoi ennätyskierroksensa jälkeen.

Kahden kierroksen jälkeinen cut-raja oli miesten sarjassa +6 ja naisilla +10. Kahdelle viimeiselle kierrokselle jatkaa 56 miestä ja 18 naista. Perjantain lähtöajat alkavat kello 8.00, ja kaikki pelaajat aloittavat kierroksensa 1. tiiltä.

Kilpailun tuloksiin pääsee tästä.

Lähde: SM-kisatiedote

Kuvat: Juha Hakulinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *