Tuuli piti tulostason kurissa Talissa käynnistyneessä Finnish Amateur Championshipissa

Kova tuuli piti tulostason kurissa Finnish Amateur Championshipin avauspäivänä. Miesten sarjassa vain kaksi pelaajaa 95:stä pelasi alle parin -1. Naisten kärki on parissa.

Naisten sarjassa Oulun Golfkerhon Karina Kukkonen sai lentävän lähdön tehtyään neljälle ensimmäiselle väylälle kolme birkkua. Seitsemännellä reiällä syntyi bogey, jonka USA:ssa opiskeleva Kukkonen kuittasi kympillä tekemällään birdiellä. Kahdella viimeisellä Kukkonen avasi portteja kilpasisarilleen tekemällä bogeyn ja tuplan väylillä 17-18. Kukkosen tulokseksi tuli 71 (par), jolla hän johtaa kilpailua kahdella lyönnillä.

Tasaisesti yhdellä birdiellä ja yhdellä bogilla 16 -väylää parissa pelannut Golf Talman Nicola Fall, päätti puolestaan kierroksensa bogi, bogi yhdistelmällä ja putosi +2(73) tuloksella jakamaan toista sijaa yhdessä Aura Golfin Daniella Barrettin kanssa. Heistä lyönnin päässä neljättä sijaa jakavat Sarfvik Golfin Hannele Mikkola sekä Virpiniemi Golf Clubin Kiira Riihijärvi.

Miesten sarjassa 22-vuotias Andres Galleros teki HGK:n neljällä pitkällä reiällä kolme birkkua ja eaglen. Hän johtaa miesten sarjaa yhdessä Aura Golfin Otto Grönroosin kanssa tuloksella -1(70).

Etelä-Amerikan amatöörimestaruuskisojen perusteella neljä maanosan pelaaja sai osallistumisoikeuden matkakulut hoidettuna Erkko Trophyyn.

Maailmanlistan ykkönen, Chilen Joaguin Niemann joutui sanomaan kutsulle ei. Hän osallistuu tulevalla viikolla käynnistyvään US Amateuriin.

Argentiinan Marcos Montenegro ja Andres Galleros yhdessä Chilen Carlos Bustos matkasivat Suomeen ja Talin perinteiseen kilpailuun.

”Kenttä on oikein hyvä ja kaunis. Helsinkiä emme vielä ole nähneet kuin pienen kävelyn verran. Aikaero painaa päälle ja suuri osa ajasta on vietetty Talissa”, kehui Chileä edustava, mutta Floridassa pitkään asunut Bustos joka epäonnistui saaden tuloksekseen +7(78).

Marcos Montenegro +4(75) onnistui asteen paremmin. Amatöörien World Rankingilla sijoilla 270-360 olevan kolmikon tähti oli torstaina Andres Gallegos.

”Onnistuin par-viitosilla, mutta rautapelini oli hyvin heikkoa, vaihtelevaa. Siihen pitää saada seuraavina päivinä tarkkuutta”, hän suunnitteli.

Gallegos ja Montenegro ovat voittaneet vuorovuosina Argentiinan reikäpelimestaruuden ja edustaneet maataan useasti aiemminkin.

Euroopankin kentät ovat tuttuja, Gallegos oli St.Andrews Links Trophyssa aiemmin kesällä neljäs.
”Golf Etelä-Amerikassa on hyvässä nosteessa. PGA Tourin paikallinen kiertue mahdollistaa amatööreillekin pelimahdollisuuksia. Argentiinasssa on noin 320 kenttää, joista lähes 200 Buenos Airesin ympäristössä”, Marcos Montenegro kertoo.

Tuloslistalla on Grönroosin ja Gallergosin perässä tasaisena rihmana 34 pelaajaa tuloksissa 71-75.
Kotimaisista ennakkosuosikeista tuloksen 71 kirjasivat Casper Simberg, Aleksi Myllymäki, Santeri Lehesmaa sekä Juuso Kahlos.

Kilpailun tuloksiin pääsee tästä.

Lähde: tiedote

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *