Blomqvist-Kakko tarrasi kiinni ensikauden pelioikeuteen, Ilosella ryhdikäs lopetus Nedbank Challengessa

Minea Blomqvist of Finland

Ladies European Tourin osakilpailussa Hero Women`s Indian Openissa, Minea Blomqvist-Kakko nosti itsensä viimeisen kierroksen +1(74) tuloksella jakamaan Ursula Wikströmin ja neljän muun pelaajan kanssa sijaa 46, yhteistuloksella +6(225).

Elina Nummenpään viimeinen kierros ei sujunut hänen toivomallaan tavalla, vaan tulos +9(82) pudotti Nummenpään sijalle 66 yhteistuloksella +14(233).

Kilpailun voitti ylivoimaisesti Ranskan Gwladys Nocera, joka käytännössä ratkaisi kilpailun jo ensimmäisellä kierroksella, pelattuaan sen -9(64). Noceran voittotulos oli lopulta -11(208) ja ero toiseksi nousseeseen Hyeon Seo Kangiin oli lopulta viisi lyöntiä.

LET:n Handa Order of Merit -listalla Blomqvist-Kakko nousi kilpailun tuomien eurojen myötä sijalle 80. Kun LET julkaisi kilpailun jälkeen päivitetyn ranking-listan, josta oli “siivottu” pois pelaajat jotka eivät ole saaneet vaadittua viittä kilpailua täyteen, nousi Blomqvist-Kakkon sijoitus listalla sijalle 70. Näin ollen kun jäljellä on ainoastaan ensi keskiviikkona 10.12. alkava, kauden 2014 päättävä finaalikilpailu Omega Dubai Ladies Masters on Blomqvist-Kakko lähes varmistanut paikkansa ensikaudeksi LET:lle.

Muista suomalaisista ensikauden korttinsa ovat jo aikaisemmin varmistaneet Noora Tamminen sijalla 53 ja Ursula Wikström sijalla 61.

Samaan aikaan naisten kilpailun kanssa pelattiin Etelä-Afrikassa miesten European Tourin kauden 2015 ensimmäinen osakilpailu Nedbank Challenge. Suomalaisista Mikko Ilonen oli saanut osallistumisoikeuden kilpailuun hienosti menneen kauden 2014 ansiosta.

Ilosen kilpailun pilasi kaksi ensimmäistä vaisua kierrosta, jotka Ilonen pelasi yhteensä kymmenen yli parin. Viikonlopun kierroksilla Ilonen sai paremmin tuntumaa korkealla, ohuessa ilmanalassa pelattavaan kenttään ja peli alkoikin paranemaan. Ilonen pelasi sekä lauantaina että sunnuntaina kentän pariin (72). Ilosen sijoitus oli lopulta 28 tuloksella +10(298).

Seuraavaksi Ilonen aikoo pitää pari viikkoa lomaa golfista ja suunnitella tulevaa kautta. “Tähän on hyvä lopettaa kauden kilpailut. Tähän kisaan pääseminen oli tietty bonus hyvistä esityksistä. Tulevaa kautta en ole vielä liiemmin ajatellut. Pian on suunnittelun aika. Mailat ovat nyt ainakin pari viikkoa bägissä”, joulukuun 18. 35 vuotta täyttävä Ilonen kertoi.

Nedbank Challengen voitti Englannin Danny Willet, joka pelasi viimeisen kierroksen vastustamattomasti kuusi alle parin (66) ja repäisi lopulta neljän lyönnin eron toiseksi tulleeseen Ross Fisheriin. Willetin voittotulos oli -18(270).

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.