Elias Haavisto idän aluetourin voittoon

elias_haavisto_6358

Elias Haavisto ykkönen kotikentällä

Kymen Golfin Elias Haavisto pelasi voittajaksi idän aluetourin osakilpailussa sunnuntaina Mussalossa. Haavisto kiersi kentän par-vauhdissa. 72 lyönnin kierros koostui kolmesta birdiestä ja väylälle 14. tehdystä komeasta eaglestä. Kisan kaksi seuraavaa sijaa menivät Laukaan Perunkagolfin pelaajille Anssi Pehkoselle (+5) ja Juho Eerolalle (+6).

Kesällä 16-vuotta täyttävälle Haavistolle aluetourin kotikenttävoitto tuntui mukavalta.

– Se oli sellaista tasaista lyömistä koko kierros, lyönti kerrallaan kyllä mentiin ja tottakai se 14.väylän eagle vielä nostatti tunnelmaa tuohon loppuun, Haavisto jutteli pelin jälkeen. Haavisto pelaa kesän mittaan pääasiassa Finnair Junior Tourin kisoja, mutta nyt oli mukava pelata aluetouriakin, kun kisa vielä sattui kotikentälle.

Haavisto on treenannut kovaa talven mittaan, pallonlyöminen on parantunut. Ensimmäisessä Finnair Junior Tourin kisassa ei vielä tulosta syntynyt, silloin yskähteli puttipeli, mutta nyt sunnuntaina kotikentällä sekin pelin osa-alue toimi.

Haaviston tulevan golfkesän yhtenä päätapahtumana tulevat olemaan kesäkuun lopussa Vierumäellä pelattavat SM-kisat. Siellä kotkalainen pääsee tosissaan mittelemään voimia ikäistensä joukossa. SM-kisoissa pelataan myös 16-vuotiaiden sarjassa. Aluetourilla kuten myös Finnair Junior Tourilla pelataan alle 21-vuotiaiden sarjassa.

Aluetourin Kotkan osakilpailuun osallistui reilut 50 pelaajaa.

KG:n Joel Räsänen oli poikien sarjassa kuudes tuloksella 82. Tyttöjen ykköspaikan vei Kotkassa Koski-Golfin Tiia Inkilä 82. Kymen Golfin Annamari Laukkanen jakoi kolmatta sijaa 89 lyönnillä.

Tuloksia:

Kotka, idän aluetour

Lopputulokset, 18 reikää, par 72:

Pojat:

72 lyöntiä (par) Elias Haavisto KG

77 (+5) Anssi Pehkonen LPG

78 (+6) Juho Eerola LPG

79 (+7) Miika Väisänen TaG

80 (+8) Eetu Koivistoinen Muurame

82 (+10) Petteri Aunola IG, Henrik Hellsten LaG, Joel Räsänen KG

Tytöt:

82 (+10) Tiia Inkilä KosG

82 (+11)  Krista Junkkari KosG

89 (+17) Anna-Mari Laukkanen KG

KG/Tiedotus

Risto Vuoksiala

kuva: Kai Kilappa / Golfari.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *