Emilia Tukiainen ja Jesse Rutanen FJT 2015 karsinnan voittoon.

Emilia Tukiainen

Emilia Tukiainen

Finnair Junior Tourin kauden 2015 karsinnat pelattiin 27.-28.9. Peuramaa Golfissa. Karsinnat päästiin pelaamaan kauniissa, raikkaassa syyssäässä läpi viikonlopun. Perjantain ja lauantain välisen yön rajut sateet olivat kuitenkin kastelleet kentät niin märiksi, että kenttien “pelto-osuuksilla” oli paikoitellen jopa tilapäistä vettä. Muuten kentät olivat pääsääntöisesti hyvässä kunnossa, ja siitä kiitos kuuluu mainiota työtä tehneelle kenttähenkilökunnalle. Pelaajien huoltojoukot jakoivat myös kiitokset klubin kahvion suuntaan, kun se tarjosi huoltojoukoille sunnuntaina pullakahvit. 🙂

Itse kilpailussa riitti tapahtumia ja jännitettävää, eikä dramatiikaltakaan vältytty. Voidaankin sanoa, että karsinta tarjosi katsojille ja pelaajille koko urheilun suolan.

Tyttöjen karsintaurakka alkoi Vanha Peura kentältä, joka pelattiin lauantaina. Sunnuntaina oli vuorossa Porkkala. Tulostenvalossa Porkkala vaikutti huomattavasti haastavammalta kentältä kuin Vanha Peura. Tyttöjen tulostaso jäi melko vaatimattomaksi, liekö tähän ollut osasyynä märät kentät. Dramatiikaltakaan ei karsinnoissa vältytty.

Voittajaksi selviytyi kaksi tasaista kierrosta pelannut Karelia Golfin Emilia Tukiainen. Hän oli ainoa tyttö joka pelasi molemmilla kierroksilla alle kahdeksankymmäntä (78,79). Tasaisuus olikin Emilian voiton avain. Loppukautta kohden otteitaan parantanut Emilia, nousi toisen kierroksen parhaalla tuloksella (79) jaetulta toiselta sijalta kolmen lyönnin marginaalilla voittoon +14(157).

Tämän vuoden reikäpelin SM-kisoissa tytöt U16 sarjassa, neljänneksi tullut Master Golfin Ronja Taipale, punnersi itsensä karsinnan toiseksi. Ronja johti hienosti pelatun ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmella lyönnillä (75), mutta vaisu toinen kierros (85) pudotti Ronjan, Koski Golfin Tia Inkilän kanssa jaetulle toiselle sijalle, tuloksella +17(160). Toista sijaa lähdettiin ratkomaan äkkikuolema uusinnalla. Ratkaisu syntyi toisella uusinta reiällä, kun Ronja teki siihen hienon birdien, ottaen näin arvokkaan toisen sijan.

Voittajakaksikko, ansaitsi ensikauden FJT:lle vahvan, kahdeksan osakilpailua sisältävän kortin. Ainoastaan Tourin avaava Invitational, sekä neljäs osakilpailu International ja finaali eivät sisälly korttiin. Näihin kilpailuihin tytöillä on kuitenkin vielä mahdollisuus päästä mukaan hyvien pelien myötä.

Uusinnan jälkeen kolmanneksi kilpailussa tullut Tia Inkilä, huomasi allekirjoittaneensa liian alhaisen tuloskortin. Hyvää urheiluhenkeä osoittaen, Tia ilmoitti virheestään kilpailun johdolle. Tuomarilla ei valitettavasti ollut muuta vaihtoehtoa kuin diskata Tian tulos. Todella harmittavaa on, että pienen huolimattomuuden takia, Tia menetti pelaamansa kortin ensikauden kolmeen kilpailuun.

Tian diskauksen myötä, nousi karsinnan kolmanneksi, niin ikään loppukaudesta otteitaan parantanut (FJT – finaalin toinen) Jasmiina Kivini tuloksella +20(163). Jasmiina ja seitsemän seuraavaa tyttöä saivat palkinnoksi urakastaan kortin kolmeen FJT:n osakilpailuun (2,3 ja 5). Tyttöjen tulokset tästä.

Poikien karsinta oli myös kärjen osalta juuri niin tiukka, kuin ennekkoon osasi odottaa. Etelä-Pohjanmaan Golfseuran Jesse Rutanen nousi lopulta toisen kierroksen upean nousun turvin lyönnin erolla voittoon. Ensimmäisen kierroksen jälkeen tuloksella +5(77) kahdeksantena ollut Jesse, pelasi toisella kierroksella Vanhan Peuran yksi alle parin, nousten yhden lyönnin turvin karsinnan voittoon. Jessen yhteistulos oli +4(147).

Toiseksi tullut Tammer Golfin Juho Kurikka, pelasi Vanhan Peuran niin ikään upeasti -1(70). Kauden aikana toinen sija on tullut tutuksi Juholle Liettuan avointen ja FJT:n Talin osakilpailujen myötä. Juhon FJAR- sijoitus onkin komea 6.

Kolmanneksi kiilasi yllätysnimi Sami Santala Hyvinkää Golfista. Kauden aikana pääsääntöisesti aluetouria kiertänyt Sami, laittoi tuulemaan toisella kierroksella. Pelaten koko kilpailun parhaan, Porkkala -kentän tuloksen +1(73). Samin yhteistulos +8(151) jäi vain neljä lyöntiä voittotuloksesta.

Samin kanssa samaan tulokseen päätyivät vielä Pickala Golfin Jesse Waaralinna, ja Mikko Heikinheimo. Kun Juho Kurikalla on FJAR- sijoituksensa myötä jo olemassa paikka kaikkiin ensikauden FJT:n osakilpailuihin, nousi kuudenneksi tullut Tuusulan Golfklubin Petteri Laaksonen niiden viiden parhaan joukkoon, jotka ansaitsivat kortin FJT:n ensikauden kahdeksaan osakilpailuun.

Poikien sarjassa oli kahdellekymmenelle parhaalle luvassa kortti ensikauden alun kolmeen kilpailuun. Kun Juho Kurikan lisäksi myös seitsemänneksi tulleella Sakari Kuosmasella, on FJT:n finaalin voiton myötä voittajakategoria ensikaudelle. Nousivat tasatulokseen +16(159) päätyneet Aulangon Golfklubin Lassi Burman ja Kymen Golfin Elias Haavisto, jakamaan sijaa 22, jolla saisi tuon viimeisen kortin.

Kun tasatuloksia ei tunneta, oli edessä uusinta. Kun uusinnan aika koitti, oli pahaksi onnekseen Lassi Burman ehtinyt jo lähteä paikalta. Puhelimitse tavoitettu Lassi oli jo ehtinyt Hämeenlinnaan, eikä paikalta poissaolevana voinut osallistua uusintaan. Näin ollen, sääntöjen mukaan paikalle uusinnan alkuun ehtinyt Elias Haavisto sijoittui 22, ja nappasi viimeisen kortin.

Onnea kaikille, FJT:n kortin kaudelle 2015 saaneille pelaajille. Nähdään kisoissa.

Teksti ja kuva: Raul Fall

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.