European Tour 2014 pakettiin suomalaisittain

Mikko ja pokaali 2

Korhonen ja pokaaliEuropean Tour kausi ja Race to Dubai 2014 päättyivät eilen Jumeirahin kentällä, DP World Tour Championshipin neljännen kierroksen päätyttyä Henrik Stensonin juhliin. Stenson voitti kilpailun kahdella lyönnillä Race to Dubain rahalistan voittaneen Rory McIlroyn, sekä Victor Dubuissonin ja Justin Rosen. Stenson nousi sekä Race to Dubai rankingissä, että OWGR:llä toiseksi.

Suomalaisittain kilpailu ei tarjonnut jännitettävää. Mikko Ilonen sijoittui kilpailussa sijalle T55. “Vaikea viikkohan tämä oli. Henkinen väsymys tuli pintaan, paljon suorituksia jotka veivät pohjan tuloksenteolta. Taustalla oli kyllä se, että pelasin kolme viimeistä kisaa sairastelun ja ruokamyrkytyksen johdosta puolitehoilla. Näissä karkeloissa ei voi olla epävireinen, se näkyy isosti taululla,” Ilonen kertoi.

Vaikka kolmessa viimeisessä finaalikilpailussa ei Mikko parastaan pystynytkään esittämään, voi hän aloittaa ansaitsemansa viikon loman erittäin hyvillä mielin. Takana on uran paras kausi, josta myös me Suomigolf- fanit olemme saaneet täysinrinnoin nauttia.

Mikon kausi alkoi menestyksekkäästi tammikuussa Qatar Mastersin toisella sijalla. Huikea play off -taistelu Sergio Carcian kanssa, joka ratkesi vasta kolmannella jatkoreijällä.

Kesällä tuli upean esityksen jälkeen voitto Irish Openissa, rajusti kotiyleisön kannustaman Graeme McDowellin nenän edestä.

Elokuussa tuli ensimmäinen todellinen onnistuminen Yhdysvalloissa. US PGA Championsipin upea jaettu seitsemässija.

Lokakuussa kylmän viileän esityksen jälkeen aivan mahtava voitto Volvo World Match Play Championshipissä, jossa Ryder Cup sankarit saivat kyytiä toinen toisensa perään ja lopulta finaalissa kaatui muuan herra Stenson.

Näiden lisäksi Ilonen otti muutamia hienoja sijoituksia kympin joukkoon. “Uran paras vuosi tämä oli ehdottomasti, seuraavalla kaudella pyrin toki ottamaan taas askeleen eteenpäin”, Ilonen suunnitteli.

Ilonen on nyt OWGR-listalla sijalla 44 ja hän sijoittui Race to Dubai listalla sijalle 18. Viikon loman jälkeen kausi 2015 alkaa jälleen. Mikko lentää mailojensa perään Etelä-Afrikkaan jossa alkaa 4.12. Gary Player CC -kentällä pelattava Nedbank Golf Challenge. Kaudella 2015 ohjelmaan tulevat Majorit ja WGC- kilpailut, joten perus European Tour kilpailuja Mikko tulee pelaamaan vähemmän kuin tällä kaudella.

Aina tasaista peliä esittävä Mikko Korhonen onnistui European Tourilla sijoittumaan 20 parhaan joukkoon viisi kertaa. Tämän lisäksi Korhonen sijoittui 30 joukkoon neljä kertaa. Palkintorahoille Korhonen ylsi kauden aikana yhteensä 13 kertaa. Tienestit eivät kuitenkan riittäneet suoran kortin säilyttämiseen ensikaudelle, vaan Korhosen sijoitus oli Race to Dubai listalla oli 128 kun 110 parasta uusi korttinsa.

European Tourin karsinnat ovat Korhoselle tuttu paikka ja tänä vuonna Korhonen lähti kilpailuun alusta asti voitto mielessä. Kortin uusiminen ei pelkästään riittäisi. Ensimmäisen kierroksen tunnustelevasti pariin pelannut Korhonen, ottikin kilpailun haltuun toisesta kierroksesta lähtien ja nousi kierros kierrokselta vastustamattomasti upeaan voittoon.

Korhonen nappasi uransa ensimmäisen ammattilaiskilpailun voiton todella tärkeään paikkaan ja vahvisti sitä kuvaa jota meillä kaikilla on ollut, että hän todella kuuluu European Tourille ja pysyvästi. Nyt kun ensimmäinen voitto on takataskussa, toivomme Mikolle niin sanotun ketsuppipulloefektin toteutumista ensikaudelle ja asemansa vakiinnuttamista European Tourilla.

Kolmas suomalainen Euroopan pääkiertueen pelaaja kaudella 2014 oli Roope Kakko. Kakon kausi alkoi erittäinkin hyvin ja odotukset kauden osalta olivat tätä myöten korkealla. Roope taisteli muutamassa kilpailussa ennen viimeistä kierrosta jopa kilpailun voitosta, mutta vielä ei aivan veto riittänyt loppuun asti.

Siitä huolimatta hyviä sijoituksia tuli perä perään. Omega Dubai Dessert Classic T23, Etelä-Afrikassa Joburg Openissa upea jaettu kymmenessija. Kovatasoisessa Africa Openissa T34 kierroksilla (69,67,69,68). Suurin palkintopotti tuli Irish Openin T21 sijalla 22 000€. Kakko ylsi palkintorahoille peräti 16 kertaa vaikka valitettavasti vauhti hiipui kauden loppua kohden. Kakon sijoitus Race to Dubai -listalla oli lopulta 130.

European Tourin karsinnat eivät valitettavasti Kakon osalta onnistuneet. Mutta uskomme näkevämme ensikaudella Kakon entistä nälkäisempänä Challenge Tourilla ja nappaavan sieltä suoran kortin European Tourille kaudelle 2016.

Muista suomalaisista ammattilaisista yksittäisiä European Tourin kilpailuja kävivät pelaamassa Peter “Patu” Erofejeff, Russian Open, sekä Asian Tourin yhteiskilpailuissa Joonas Granberg.

Kiitos kaikille kaudesta 2014 ja vielä parempaa menestystä ensikaudelle toivottaen FinnishGolfCom tiimi.

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.