FinnishGolf.com kävi tutustumassa Lauro Golfiin ja Tapani Saarentolan akatemiaan Fuge Golf Teamiin

Lauro logo

FinnishGolfCom kävi vuodenvaihteessa tutustumassa suomalaisten kilpagolfaajien suosimassa, Espanjan Aurinkorannikolla sijaitsevassa Lauro Golfissa ja siellä Tapani Saarentolan golf-akatemian, Fuge -teamin toimintaan.

Lauro Golf sijaitsee 20 km päässä Malagan lentokentältä ja 25 min. päässä Fuengirolasta ja suomalaisesta koulusta.

27 ja harkkagriini

Lauro Golfissa on 27 -reikäinen golfkenttä harjoitusalueineen. Harjoitusalueet koostuvat ruoho-rangesta, rangen vieressä olevasta chippi/putti-greenistä, sekä klubitalon ja 1-väylän vieressä olevasta chippi/puttigreenistä, jonka yhteydessä on myös greenibunkkeri. Näiden lisäksi rangen toiseen päähän on juuri valmistumassa lähipelialue, jossa voi harjoitella wedge-lyöntejä viheriölle.

lähipeligriini

Suomalaisille kilpagolfareille Lauron tunnetuksi on tuonut Tapani Saarentolan golf -akatemia Fuge Golf Team Lauro. “Koko tarina sai alkunsa, kun vuonna 2010 autoin Kukkosten perhettä golfin harjoitteluolosuhteissa Aurinkorannikolla. Tuona talvena Juhana, Selena, ja Karina harjoittelivat Laurossa ja Mijaksessa muutaman kuukauden. Seuraavana vuonna pelaajia tulikin kolmelta paikkakunnalta, Oulu, Siilinjärvi Tarina golf ja Tahko yhdistettynä, sekä Harjattula, näistä koostui niin sanottu ydin porukka, joista muun muassa Lauri Ruuska ja Oona Vartiainen ovat sittemmin ponnahtaneet aivan Suomen huipulle. Vuodesta 2012 lähtien on joka talvi käynyt harjoittelemassa eri mittaisia ajanjaksoja 30 – 50 nuorta amatööriä ja ammattilaista”, kertaa Saarentola Fuge-Teamin historiaa.

“Vielä täytyy muistaa, jonka moni unohtaa, että ilman Lauro Golfin johtajan Carlosin avointa, ja innostunutta suhtautumista suomalaisiin kilpagolfareihin ei tämä olisi ollut mahdollista, joten suuri kiitos kuuluu myös siihen suuntaan”, jatkaa Saarentola.

Haastattelun aikana viereiseen pöytään harjoittelun lomasta, lounastauolle tulivat Nicola Fall (tytöt-16 reikäpeli SM-kultaa, lyöntipeli hopeaa 2014), Karina Kukkonen (tytöt- 21 reikäpeli ja lyöntipeli SM-kultaa 2014, naisten maajoukkue), sekä miesten maajoukkuepelaaja Miki Kuronen. Heille Lauro Golf ja Fuge Golf Team on erittäin tuttu paikka jo siis aikaisemmilta vuosilta.

Nixu Karina Miki pöydässä

Kun kysyin heiltä mielipidettä Lauro Golfista, kehuivat he kuin yhdestä suusta Lauron välitöntä ja kodikasta tunnelmaa. “Tänne on helppo tulla ja kaikki toimii, kaikki ovat täällä tosi ystävällisiä ja Tapsa järjestää kaiken niin kuin sovitaan. Kenttä on riittävän haastava ja kun käyttää vähänkin mielikuvitusta, niin täällä voi harjoitella kaikkea”, tiivisti Miki Kuronen pelaajien mietteet.

Heitä on helppo uskoa, FinnishGolfComin vierailun aikana oli Laurossa harjoittelemassa useita suomalaisia kärkijunioreita kuin myös aikuisten maajoukkuepelaajia. Suomalaisten puheen sorinaa kuuluikin niin harjoittelualueilla, kentällä kuin klubin tiloissa.

AimPoint harjoittelu

Christian Kulokorpi harjoittelemassa Aim Point cross over kalibrointia

Saarentola korostaa lähipelin merkitystä harjoittelussa. “Huippugolfissa hyvällä lähipelillä tehdään tulosta ja voitetaan kilpailuja, muiden osa-alueiden tulee tietenkin myös olla kunnossa” kiteyttää Saarentola. Fuge-Teamiin harjoittelemaan tulevilla on myös mahdollisuus opetella ja kehittää greenien lukutaitojaan Aim Point express menetelmällä. Saarentola on muun golf-valmennuksen lisäksi certifikoitu Aim Point valmentaja ja Lauro Golfin nopeat, hyväkuntoiset greenit tarjoavat tämän harjoittelemiseen erinomaiset mahdollisuudet.

 

 

Kysyttäessä mitä Fuge Golf Team Lauro on tulevaisuudessa, näkee Saarentola että Fuge-Team toimisi tulevaisuudessakin yläaste- ja/tai varsinaisesti lukioikäisille, golfissa huipulle tähtääville nuorille talvikauden harjoittelupaikkana. “Suomalainen koulu, joka toimii täällä (Fuengirolassa) mahdollistaa sen, että lukioikäinen tai vaikkapa yläasteikäinen nuori voi harrastaa omaa lajiaan, jossa tavoitteet on korkealla. Fuge Golf Team Lauro toimii sitten harjoituspaikkana ja ponnahduslautana eteenpäin. Muun muassa Fuge-Teamin alkuperäisestä porukasta Petra Salko ja Mikko Kauniskangas tähyävät ensi syksynä jenkkeihin, ja osahan on jo siirtynyt ammattilaiseksi. Ammattilaiseksi siirtyneille Fuge Golf Team Lauro toimii hyvänä tukikohtana”, Saarentola vastaa.

Niille jotka mahdollisesti kiinnostuvat Laurossa pidempiaikaisesta harjoittelusta, ohjeistaa Saarentola seuraavasti. “Mikäli on kouluikäinen, niin koulu on ykkösjuttu. Se tulee hoitaa. Jos niin kuin “tietoboxina” laittaisi, niin koulu on ykkönen, sitten tulee asuminen ja liikkuminen. Asunto kannattaa hankkia koulun läheltä ja täytyy muistaa, että Espanjan lakien mukaan alle 18 -vuotias ei saa asua ilman huoltajaa. Aina pitää olla huotaja, joko oma vanhempi tai joku muu. Kun asuminen ja liikkuminen on kunnossa, niin helpointa on sitten hoitaa valmentaminen ja pelaaminen, ne onnistuvat kyllä aina”.

Talven kilpailuista Saarentola muistuttaa vielä, että Aurinkorannikolla toimiva Jason Floyd Academy järjestää läpi talven kovatasoisia, kansainvälisiä kilpailuja alle 23-vuotiaille amatööreille. Fuge-Team on tehnyt yhteistyötä viemällä pelaajiaan kilpailuihin. Sitten on vielä ammattilaisille Gecko Pro Tour, joka on erittäin kovatasoinen touri. “Nämä molemmat kilpailusarjat ovat kehittyneet paljon ja ovat todella hyvä lisä pelaajille talviharjoittelun yhteyteen”, lisää Saarentola.

Lauro range 1

Lauri Ruuska viimeistelemässä kuntoaan Lauron rangella ennen Copa de Andalucia -kilpailua

FinnishGolfComin vierailun aikana pelattiin myös Andalucian amatööri mestaruudesta Copa de Andalucia -kilpailussa. Tähän kilpailuun osallistuivat Suomen maajoukkemiehistä Miki Kuronen, Lauri Ruuska, sekä Christian Kulokorpi (päivittäiset raportit kilpailusta löydät arkistosta). Tämän jälkeen Kulokorpi ja Kuronen suuntasivat kohti Perua Etelä-Amerikan avoimiin amatööri mestaruuskilpailuihin ja Ruuska Espanjan Costaballenaan, edustamaan Suomea nelimaaotteluun.

Lisätietoja Fuge Golf Team Laurosta, Golf Laurosta ja Fuengirolassa toimivasta suomalaisesta koulusta löydät seuraavista linkeistä.

Suomalainen koulu

Fuge Golf Team Lauro

Lauro Golf

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *