FinnishGolf.comOpen 2018 päättyi espanjalaisten juhliin

Boys winner Lucas Pany

Espanjan aurinkoisessa säässä, huippukuntoisella Lauro Golfin kentällä pelattu alle 21 -vuotiaiden poikien ja tyttöjen kansainvälinen WAGR -kilpailu FinnishGolf.comOpen Hosted by FugeTeamLauro, päättyi espanjalaisjuhliin.

Poikien sarjan viisi ensimmäistä pelaajaa tuli isäntämaasta, myös tyttöjen sarjan voittaja oli espanjalainen. Paras ei espanjalainen poikien sarjassa oli +3 tuloksella kuudenneksi sijoittunut Viron Niitvälja Golfklubia edustava Kevin Christopher Jegers.

Otto Tolvanen

Parhaaksi suomalaiseksi, viimeisen kierroksen kaksi alle par (70) tuloksen turvin nousi St.Laurence Golfia edustava Otto Tolvanen +8.

Jaetulta toiselta sijalta finaalikierrokselle lähtenyt Real Club de Guadalmina Golfia edustava Lukas Pany, teki viimeisellä kierroksella kuusi birdietä ja neljä bogia. Kaksi alle par (70) tulos nosti Panyn lopulta voittajaksi kahden lyönnin marginaalilla, yhteistuloksella -4.

“Tänään oli helpompaa kuin kahtena ensimmäisenä päivänä. Pelasin todella hyvin tänään. Varsinkin wedge-pelini oli hyvää. Löin paljon hyviä lähestymisiä, jotka antoi hyviä birdiemahdollisuuksia. Ainoastaan puttipelini oli tänään heikkous. Puttasin aivan liian monta puttia ohi 1-2:sta metristä”, kertasi Pany peliään.

“Oli kiva pelata näin hienossa kunnossa olevalle kentällä ja olen tosi onnellinen tästä voitosta. Ensi viikolla pelaan Copa Andalucian, joka pelataan kotikentälläni. Toivottavasti silloinkin peli kulkee”, jatkoi Pany.

Toisen sijan tuloksella -2 jakoivat Marin Santanderin veljekset, sekä toisen päivän jälkeen johdossa ollut Angel Hidalgo Portillo. Heistä viimeisen 36:n reiän tuloksen turvin kakkossijan palkinnon pokkasi Pedro Marin Santander. Hän pelasi koko viimeisen päivän parhaan tuloksen kuudella birdiellä ja yhdellä bogilla viisi alle parin (67). Kolmas palkinto meni Angel Hidalgo Portillolle.

Victor Jimenez Pravo

Yhdysvalloissa Nova Southeastern yliopistossa opiskeleva Miguel Angel Jimenezin poika Victor Jimenez Bravo, teki kärkipelaajien suurimman nousun. Viimeisen kierroksen takaysin neljän birdien ja yhden bogin kiri -3(69), nosti Victorin jaetulle seitsemännelle sijalle.

Girls winner Ana Garcia Picchi

Tyttöjen sarjan voiton kahdeksan lyönnin marginaalilla otti kilpailua ensimmäisestä kierroksesta lähtien johtanut Real Club Sevilla Golfia edustava Ana Garcia Picchi. (76, 74, ja 76) kierroset pelanneen Picchin voitto tulos oli +10.
“Tänään olin aluksi hieman hermostunut, mutta muutaman väylän jälkeen löysin takaisin itseluottamukseni. Peli oli ihan ok ja se riitti voittoon. Olen todella iloinen voitosta ja ensi vuonna haluan tulla uusimaan voittoni”, kertoi iloinen Picchi.

Elina Saksa

Viimeisellä kierroksella kolme yli parin (75) pelannut Aura Golfin Elina Saksa nousi toiseksi yhteistuloksella +18. Viime vuoden tapaan kolmannen sijan otti Virpiniemi Golf Clubin Kreetta Salonpää +20. Neljännen sijan +21 tuloksella jakoivat Espanjan Euphemie Rhodes sekä Lahden Golfin Emilia Torvinen.

Suomalaisittain “jobinpostia” saatiin tyttöjen sarjassa heti ensimmäisellä kierroksella, kun toipilaana kilpailuun startannut, viime vuotista mestaruutta puolustanut Nicola Fall joutui keskeyttämään kärkisijoilta.

Winner team of the Nations Cup

Nations Cupin voitti Espanjan ykkösjoukkue tuloksella -11. Joukkueessa pelasivat Enrique Marin Santander, Zak Karkaletsos, Lucas Pany ja Victor Jimenez Bravo. Espanjan joukkue numero 7 oli toinen tuloksella -3, ja kakkosjoukkue oli kolmas tuloksella +9. Paras suomalainen joukkue Team Season Golf Academy oli neljäs tuloksella +14.
Järjestyksessään toinen FinnishGolf.com Open oli jälleen kaiken kaikkiaan onnistunut tapahtuma ja hyvä osoitus siitä mitä hyvällä kansainvälisellä yhteistyöllä saadaan aikaan.
Kilpailun päävastuullisina järjestäjinä toimivat FinnishGolf.com sekä FugeTeamLauro yhteistyössä Lauro Golfin, Suomen Golfliiton sekä Andalucian Golf federaation kanssa.
“On hienoa nähdä kuinka meidän, FugeTeamLauron, ja Lauro Golfin sekä kahden eri maan golfliittojen yhteistyö sujuu. Tottakai vastaan on tullut pieniä kulttuurillisia eroja toimintatavoissa, mutta nämä ollaan hienosti saatu yhteisymmärryksessä ratkottua ja yhdessä tekemisen meininki on ollut todella hyvä”.
“Lauro Golfin panos kilpailun mahdollistajana täällä Etelä-Espanjassa on tietenkin korvaamaton. On mahtavaa että täältä löytyy kenttä, joka tarjoaa etelärannikon parhaat harjoittelupuitteet ja haastavan upeassa kunnossa olevan kentän kilpailijoiden käyttöön”.
“Kaksi ja puoli vuotta sitten mietimme Tapanin kanssa kuinka voisimme omalta osaltamme auttaa suomalaisten nuorten mahdollisuuksia päästä pelaamaan talvella kansainvälisiä kilpailuja Suomen rajojen ulkopuolella, heräsi ajatus FinnishGolf.comOpenista”.
“Kun Lauro Golf oli heti innolla mukana, aloitimme keskustelut molempien golfliittojen kanssa ja yhteinen sävel löytyi nopeasti. Kaikki olivat sitä mieltä että on tärkeää tarjota nuorille kansainvälisiä kilpailuja ympäri vuoden”.
“Nyt kun katsoo tuota nuorten energiaa ja fiilistä kun he pääsevät keskellä talvea nauttimaan Espanjan aurinkoisesta ja lämpimästä säästä ja pelaamaan kansainvälistä kilpailua huippukuntoon viritetyllä Lauro Golfin kentällä, niin pakko sanoa, että oikealla asialla ollaan”, hehkuttaa FinnishGolf.comin Raul Fall.
FinnishGolf.comOpen Hosted by FugeTeamLauro vakiinnuttaa paikkansa kilpailukalenterin ensimmäisenä kilpailuna.
“Pidimme heti palkintojenjaon jälkeen kaikkien järjestelyistä vastuussa olleiden tahojen kanssa yhteisen palaverin ja sovimme, että vuoden 2019 kilpailu pelataan samaan aikaan kuin tänä vuonna. Kilpailupäivät ovat 3.-5.1.2019 ja virallinen harjoituspäivä 2.1.” kertoo Fall.
“Tämä on kaikkien kannalta erinomainen aika kilpailulle. Suomalaisilla sekä espanjalaisilla on joululoma, joka mahdollistaa matkustamisen kisaan. Näin saamme kilpailuumme myös parhaat paikalliset Amerikassa yliopistoissa pelaavat pelaajat jotka ovat kotona lomallaan”.
“Lisäksi seuraavalla viikolla pelataan Etelä-Espanjan suurin amatöörikilpailu Copa Andalucia, joka mahdollistaa puolestaan parhaille pelaajille kaksi kansainvälistä WAGR-kilpailua peräkkäisille viikoille. Näiden kahden kilpailun yhdistäminen samaan reissuun on suomalaisille sellainen mahdollisuus, jota aikaisemmin ei ole ollut. Toivon todella että tulevaisuudessa mahdollisimman moni suomalainen tarttuu tähän mahdollisuuteen”, Fall jatkaa.
“Vielä lopuksi haluan kertoa että olen kuullut, että myöhemmällä keväällä ollaan myös Pohjois-Espanjaan Barcelonan tienoille järjestämässä uusia kansainvälisiä kisoja. Tämä on mielestäni erinomainen asia”, päättää Fall.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *