Gary Stal voittoon, Ilonen jaettu viideskymmenes Abu Dhabissa

0174b59b96370520a74ee04190978401d86374fd5d

Mikko Ilosen neljäs päivä HSBC Championshipissa oli melkoista vuoristorataa. Ilonen aloitti kierroksen murheellisesti bogey, tuplabogey yhdistelmällä. Tämän jälkeen peräkkäiset birdiet väylillä 3 ja 4 helpottivat hieman tilannetta.

Ensimmäisen kierroksen tapaan Ilonen tehtaili vielä komeasti kolme peräkkäistä birdiettä väylille 10 – 12. Valitettavasti hyvältä näyttänyt nousu päättyi nopeasti 13 ja 14 väylien bogeyhin. Ilonen päätyi viimeisten väylien parien myötä tulokseen +1(73), ja sijoitus oli lopulta jaettu viideskymmenes, kokonaistuloksella -6(288).

“Alku kierrokselle oli tuloksellisesti surkea. Tein ulosmenossa kuitenki myös maailmanluokan pelastuksia vaikeista paikoista. Toinen puolisko kierroksesta olikin sitten parempaa. Pelaamiseni saattaa näyttää tilastojen valossakin ruosteiselta, mutta sellaista tunnetta minulla ei ole ole yhtään. Kokonaisvaltaisesti suoritukset ovat paremmalla mallilla kuin vuosi sitten”, Ilonen pohti.

Birdieitä Ilonen teki kilpailussa kiitettävän määrän, yhteensä 23(9,4,5,5). Ainoastaan Martin Kaymer ja kilpailun lopulta voittanut Ranskan Gary Stal tekivät Ilosta enemmän birdieitä 25. Iloselle tuli vastaavasti liikaa Bogeja (13) ja tuplabogeja (2), jotta hän olisi taistellut kilpailun kärkipaikoista.

“Se on aina positiivinen asia kun neljän kierroksen aikana saa paljon birdejä aikaan. En ole huolissani bogeysumasta. Tunne tekemiseen on hyvä”, totesi Ilonen.

Kilpailun viimeinen kierros osoitti myös golfin arvaamattomuuden ja sen mikä tekee golfista niin hienon lajin. Ennen viimeistä kierrosta kilpailua täysin dominoinut Saksan Martin Kaymer näytti kierroksen alussa, kolmen birdien jälkeen marssivan ylivoimaiseen voittoon. Yhdeksännen väylän oikealle, kivikkoon, kaktuksen juureen suuntautunut avaus, käänsi kuitenkin täysin Kaymerin kurssin. Samaan aikaan OWGR -listalla, sijalla 357 oleva nuori ranskalainen Gary Stal nousi hurjasti, tehden birdieitä birdien perään, ja yhdennentoista väylän jälkeen oli Kaymerin kymmenen lyönnin johto sulanut kahteen lyöntiin.

Kolmastoista väylä muodostui lopulta Kaymerin osalta ratkaisevaksi. Tällä kertaa vasemmalle suuntautunut avaus päätyi pensaan juureen pelaamattomaan paikkaan. Sieltä dropin ja välilyönnin jälkeen väylälle selvinnyt Kaymer duffasi vielä lyhyen pitch-lyöntinsä, tehden lopulta triplabogeyn. Kun Stal puttasi vielä kuudennellatoista väylällä upeasti pitkän birdieputin sisään, siirtyi hän jo kahden lyönnin johtoon.

Lopulta lähimmäksi Stalin voittoa pääsi uhkaamaan Rory McIlroy, lyömällä viimeisellä väylällä bunkkerista kolmannen lyönnin lähes reikään, tehden varman birdien, jolla hän nousi -18 tilanteeseen.

Stal piti kuitenkin viimeisellä väylällä hermonsa, ja otti uransa ensimmäisen voiton tuloksella -19(269).

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.