Iida Rissanen ja Leevi Vellamo FJT 3 Vihti Golf Centerin voittoon

DSC_0021_930x620

Aura Golfin Iida Rissanen ja Archipelagia Golfin Leevi Vellamo nousivat Vihti Golf Centerissä pelatun Finnair Junior Tourin kolmannen osakilpailun voittoon.

Molemmat pelaajat nousivat kilpailun voittoon omilla ennätystuloksillaan. Rissanen pelasi finaali kierroksen kaksi alle parin (70) ja Vellamo neljä alle (68).

Rissanen lähti finaalikierrokelle jaetulta toiselta sijalta +2 tuloksesta ja pelasi tasaisesti kahdella bogeylla ja neljällä birdiellä -2(70) tuloksen. Kahden kierroksen yhteistulos par(144) riitti lopulta kolmen lyönnin marginaalilla voittoon ennen toiseksi noussutta Master Golfin Ronja Taipaletta. Voitto oli Rissaselle jo kauden toinen FJT voitto, sillä hän voitti Kullo Golf Clubilla pelatun kauden avauskilpailun FJT Invitationalin.

Rissanen on erityisen tyytyväinen draiveihinsa.

“Draivit toimivat hyvin ja niistä saan hyvää energiaa pelaamiseen. Kiva nähdä että talvella tehty kova työ palkitaan näin. Myös putti toimi loistavasti”, kertoi Iida palkintojen jälkeen haastattelussa.

Taipale pelasi niin ikään upean kierroksen pariin. Hän teki kierroksellaan neljä bogeyta ja neljä birdietä. Taipale oli tehdä hole in onen 13:nnella, kentän pisimmällä ylämäkeen lyötävällä tytöille noin 160m pitkällä par3:lla.

Kilpailun kolmas oli Lahden Golfin Nea Leppänen. Leppänen jatkoi eilistä hyvää peliään, pelaten tänään viidellä bogeylla ja neljällä birdiellä yksi yli parin(73). Lähipeli oli tänään Leppäsellä hallussa. Hän chippasi upeasti kaksi birdietä sisään.

Kilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen par(72) tuloksella johtanut Pickala Golfin Iida Horttanainen sijoittui lopulta neljänneksi yhteistuloksellaan +4. Horttanaisen molempien ysien alku oli haastava, mutta lopulta 16 ja 17:nnelle syntyneet peräkkäiset hienot birdiet nostivat hänet neljänneksi.

DSC_0018_930x620

Archipelagia Golfin Leevi Vellamon toisen kierroksen lopetus oli huikea. Etuysin pariin kahdella birdiellä ja bogeylla pelannut Vellamo, tykitti viidelle viimeiselle väylälle neljä birdietä. Kun bogeyta ei etuysin jälkeen korttiin kirjattu, painui kierroksen tulos mukavasti neljä alle parin. Näin Vellamo nousi yhteistuloksellaan -4(140) kilpailun voittoon.

“Puttaaminen oli parasta, mutta lähestymiset takaysillä oli hyviä, että sai ne aika lähelle ja draivitkin oli pelissä”, niputti Vellamo kierrostaan kasaan.

Kilpailun toiseksi nousi Pickala Golf Clubin Sakari Kuosmanen. Kuosmasen toisen kierroksen alku oli upea. Kolme birdietä neljälle ensimmäiselle väylälle. Vaikea osuus osui väylille 8 – 11, joille syntyi kolme bogeyta. Kierroksen loppuun kuitenkin mukavasti kaksi birdietä väylille 15 ja 18, joiden turvin Kuosmanen pelasi tänään kaksi alle parin (70).

Kuosmasen kanssa toisen sijan -3(141) tuloksella jakoi Aurinko Golfin Eemil Alajärvi. Hän pelasi tänään tasaisesti yhdellä birdiellä ja yhdellä bogeylla pariin ja palkintojen jaossa pokkasi kolmannen sijan.

Golf Talman Oskari Nikku nousi peräti 19 sijaa päivän kolme alle par(69) kierroksellaan. Eilen yksi yli parin (73) pelannut Nikku pelasi neljällä birdiellä viimeistä väylää vaille virheettömän kierroksen. Ainoastaan 18:nnen väylän bogey pilasi superkierroksen ja toisen sijan. Joka tapauksessa hieno kierros ja upea nousu jaetulle 4:nnelle sijalle Nikulta.  Nikun kanssa neljännen sijan jakoivat Mikko Heikinheimo, Burman Lassi, Suomalainen Juho, sekä Perre Papunen.

Päivän kovimmasta tuloksesta ja noususta vastasi kuitenkin Salo Golfin Saku Tuusa. Tuusa pelasi tänään upeasti kuudella birdiellä ja yhdellä bogeylla viisi alle parin (67) ja nousi eilisen epäonnistumisen +6(78) jälkeen 39 sijaa jakamaan 16:tta sijaa yhteistuloksellaan +1(145)

Kilpailun ratkaisuhetkistä tulossa vielä illalla videokooste palkintojen jakoineen ja voittajien haastatteluineen.

Finnair Junior Tour 3 tuloksiin pääsee tästä.

Kuvat: FinnishGolf.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.