Ilonen nousi 13 sijaa HSBC Championsissa

Mikko ilonen lähikuva 2

Mikko Ilonen pelasi melkoisen värikkään kortin HSBC Championsin kolmannella kierroksella. Kuuden birdien lisäksi, merkattiin korttiin kolme bogieta ja yksi tuplabogey. Kolmaskierros oli ruokamyrkytyksestä toipuvan Ilosen selkeästi paras, ensimmäinen alle parin mennyt kierros.

Ilonen nousi tuloksellaan -1(71) kolmetoista sijaa, jaetulle 54 sijalle.

“Keli oli melko vilpoinen, koleus vaikeutti pelaamista. Birdejä tuli hyvä määrä ( 6 ), se antoi mahdollisuuksia parempaankin tulokseen. 68-69 olisi ollut varsin hyvin napattavissa tuolla esityksellä. Kahden kierroksen jälkeen asetin tavoitteeksi yhteistuloksessa pariin pääsemisen, se vaatisi isänpäivänä kovaa onnistumista, tulosta 66,” Ilonen summasi kierroksensa jälkeen.

Iloselle olisi tärkeää pitää nykyinen sijoitus tai parantaa sitä, jotta hän ansaitsisi World Ranking pisteitä.

Kilpailun kärki tiivistyi. Graeme McDowell jatkaa yhä kärjessä. Varma mutta samalla melkoisen tasapaksu kierros -1(71) antoi muille mahdollisuuden kuroa eroa kiinni. GMacin johtotulos on kolmen kierroksen jälkeen -11(205).

Toiseksi nousi Japanin Hiroshi Iwata, joka pelasi -4(68) tuloksen. Iwata ei saanut lyötyä lähestymisiään kiinni lippuun, mutta putteri toimi kuumana ja pallot upposivat pidemmiltäkin matkoilta kuppiin. Iwatan kierros sisälsi kuusi birdietä ja kaksi bogeyta. Hän vaanii ainoastaan lyönnin päässä Graeme McDowellia, yhteistuloksella -10(206).

Kolmatta sijaa jakavat Bubba Watson sekä Martin Kaymer tuloksella -9(207).

Bubba Watson vastasi tähän asti kilpailun upeimmasta lyönnistä. Watson löi kahdeksannella väyllällä (par-5), noin 210 metrisen lähestymisensä puu-3:lla vahvasti leikaten, isolla fadella griinille. Albatrossi oli mennä sisään, pallo putosi griinin etuosaan muutama metri ennen lippua ja rullasi aivan reijän vierestä metrin päähän, lipun taakse.

Eaglea pidettiin lähes varmana, mutta Bubba puttasi heikon putin oikealta ohi, ja teki “vain” birdien. Watson hukkasi momenttumin ja tästä alkoi viiden väylän taantuma, mutta viidelle viimeiselle väylälle Bubba Watson kehitti vielä huikean neljän birdien kirin.

Upeita driveja viljellyt Watson teki kierroksellaan peräti seitsemän birdietä, mutta vastapainoksi hän tuhlaili parilla luokattomalla lähestymisellään ja heikoilla puteillaan yhden tuplanbogeyn ja kaksi bogeyta.

Martin Kaymer nosti puolestaan itsensä kilpailun voittotaisteluun upealla, päivän parhaalla -6(66) tuloksellaan. Kaymerin kierros sisälsi niin ikään seitsemän birdietä, mutta ainoastaan viidennelletoista, pitkälle par-4 väylälle lipsahti bogey.

Viidettä sijaa jakavat Tim Clark ja Ricky Fowler -8(208). Jaetulla seitsemännellä sijalla olevat Poulter, sekä Olesen omaavat hekin vielä hyvät mahdollisuudet kilpailun voittoon tuloksellaan -7(209), eikä Jonas Blixtkään ole täysin ulkona pelistä tuloksellaan -6(210).

Sunnuntaiaamuna tullaan näkemään jännittävä taistelu voitosta.

Kuva ja Teksti Raul Fall

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.