Ilonen paranteli mukavasti sijoitustaan Kiinassa

Ilonen BMW Champions 2nd round (37) muokattu

Mikko Ilosen toinen kierros Kiinassa pelattavassa BMW Mastersissa, oli jälleen tasaisen vahva. Ilonen kirjautti korttiin -6(66) tuloksen. Bogey vapaa kierros sisälsi kuusi birdietä väyllillä 2,5,6,7,13, ja 15.

Vielä kuudennellatoista väylällä Ilosella oli myös loistava birdie-mahdollisuus, mutta vajaa kaksi metrinen putti meni oikealta ohi.

Seitsemännellätoista väylällä (par3), honourissa olleen Ilosen avaus epäonnistui reippaasti ja pallo löysi itsensä vasemmalta bunkkerista, noin 20 metrin päästä griinin oikeassa reunassa olleesta lipusta.

Erittäin taitavana bunkkeripelaajana Ilonen löi pallon puoleen metriin ja teki hienon parin. Samaan aikaan Ilosen pelikaverit Els ja Rose tekivät seitemännelletoista vakuuttavat birdiet.

Kahdeksannellatoista väylällä Ilonen pamautti hienon driven rohkealla linjalla yli bunkkerin Rosen pallon viereen. Valitettavasti kakkoslyönti jäi aavistuksen liian lyhyeksi. Spinni vei palloa vielä pari metriä kauemmaksi lipusta, griinin etureunaan.

Ilonen puttasi noin kahdeksan metrisen ylämäki birdie-putin hieman lyhyeksi ja tuloksena oli varma par. Ilonen nousi toisen kierroksen tuloksella -6(66) jakamaan sijaa kahdeksan -8(136) ollen kuusi lyöntiä kärjestä.

Ilosen pelikaverit Ernie Els ja Justin Rose ovat lyönnin päässä Ilosesta ja jakavat sijaa 12 yhteistuloksella -7(137). Els pelasi eiliseen tapaan tänäänkin vahvan kierroksen -4(68). Ryhmän parhaan kierroksen pelasi kuitenkin Justin Rose -7(65).

Kilpailun kärkeen nousi yhden lyönnin turvin, hurjassa birdie vireessä oleva belgialainen Nicolas Colsaerts. Colsaerts pelasi eilen -6(66) ja tänään vauhti vaan kiihtyi. Tänään hän tehtaili yhdeksän birdietä ja kun ainoastaan viidennelle väylälle lipsahti bogey, kirjattiin korttiin lukemat -8(64). Colsaertsin johtotulos on -14(130).

Toisena ja kolmantena vaanivat ranskalaiset Alexander Levy -13(131) ja Romain Wattel -11(133), jotka hienoista kierroksistaan huolimatta, joutuivat hieman antamaan periksi Colsaertsille.

Märkä, pehmeässä kunnossa oleva kenttä, näyttäisi olevan melkoinen birdie-automaatti ja tulostaso on sen mukainen. Väylät eivät toki rulleja anna, mutta pitävät griinit ovat kuin tikkataulut.

Viikonlopun kierroksilta on odotettavissa samanlaista birdie-sadetta kuin kahtena ensimmäisenä päivänäkin. Näin ollen Ilosenkin on vähintään jatkettava ja mielellään vielä kiristettävä birdie-tehtailuaan, jotta pystyy hilaamaan itsensä vielä lähemmäksi kärkeä.

Tsemppiä Ilonen!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.