Ilonen tekee suomalaista urheiluhistoriaa

 Mikko ja pokaali 2

Mikko vs Stenson

Mikko Ilonen, Volvo World Match Play Champion.

Mikko ilonen tekee suomalaista urheiluhistoriaa, voittamalla Volvo World Match Play Championshipin 50 -vuotis juhlakilpailun. Unelma finaalissa (Suomi vs Ruotsi), Ilonen kaatoi maailmanlistan viitosen, Henrik Stensonin 3/1. Voitollaan Ilonen saa nimensä sellaisten legendojen joukkoon, kuten Arnold Palmer, Jack Nicklaus, Gary Player, Greg Norman, Seve Ballesteros, Nick Faldo, Ernie Els, jne.

Finaali lähti käyntiin tasaisissa merkeissä, melko tunnustelevasti. Stenson otti johdon neljännellä väylällä, ottelun ensimmäisellä birdiellä. Ilonen kuitenkin kuittasi tilanteen, heti seuraavalla par -5 väyllä, tekemällä vuorostaan birdien. Tämän jälkeen ottelua edettiin muutama väylä tasatahtia, kunnes kahdeksannella väylällä Ilonen otti ottelun ohjat käsiinsä birdiellä, siitymällä ensimmäisen kerran johtoon.

Johtoon päästyään Ilonen ei enää päästänyt Stensonia mukaan peliin, vaan lisäsi kaasua siirtymällä 3up tilanteeseen 11 ja 12 reikien birdieillään. Stenson ei antanut vielä periksi, vaan kavensi tilanteen 13, par-5 väylän birdiellään. Seuraavat kolme reikää herrat veivät vuoronperään, ja viidentoistaväylän jälkeen Ilonen johti edelleen kahdella. Kun kuudestoista väylä jaettiin pareilla, oli Ilonen dormissa. Seitsemännellätoista väylällä Ilonen löi upean draivin väylälle ja Stenson vasemmalle semi raffiin. Ilonen löi lähestymisensä kaksi metriä pitkäksi griinin takana olevaan rinteeseen, josta pallo tuli spinnin ja rinteen avittamina kahteen metriin. Stenson chippasi lähestymisensä kuusi metriä vajaaksi. Kun Stensonin birdie -putti vieri reijän viereen, nosti ruotsalainen lippalakkinsa ja kätteli suomalaista Mestaria.

Mestarin mukaan voiton avaimet olivat virheiden välttämisessä, Ilonen ei tehnytkään yhtään bogeytä finaalissa. Ilonen teki 35 birdietä ja yhden eaglen kuuden kierroksen aikana.

Ilonen nousee maailmanlistalla reilusti 40 parhaan joukkoon ja varmistaa itselleen muun muassa paikan ensikevään U.S. Mastersiin, Augustaan.

Tämän voiton arvo, on tietenkin huikea Mikolle itselleen, mutta se on huikea myös koko suomalaiselle kilpagolfille. Kun jääkiekon MM-95 kultaa juhlittiin Helsingissä torilla, niin nyt olisi Lahden syytä järjestää torijuhlat Mikon kunniaksi. Ja sitten vielä se vuoden urheilija titteli, kunnia kaikille muille suomalaisurheilijoille hienoista suorituksista, mutta nyt on yksi ylitse muiden ja se on Mikko Ilonen.

Kuvat ja teksti: Raul Fall

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.