Iloselle upea voitto Graeme McDowellista Volvo World Match Playssä

Mikko Ilonen lähikuva

Mikko Ilonen otti ammattilaisuransa ensimmäisen henkilökohtaisen reikäpelivoiton. Makea voitto tuli hallitsevasta mestarista ja Ryder Cup sankarista, Pohjois-Irlannin terrieristä Graeme McDowellista lopulta luvuin 2/1. Voitollaan Ilonen pitää yllä vielä mahdollisuuksiaan viikonlopun finaaleihin, kun lohkon kaksi parasta jatkaa viikonlopulle. Ilonen otti pelin ohjat käsiinsä kakkosväylän birdiellä, siirtyen 1up. Muutama väylä tasatahtiin, kunnes Ilonen iski jälleen viitosväylällä birdien 5/2up. Kuudennella väylällä (Par-5) Gmac kavensi ottelun tekemällä birdien. Sitten alkoi Ilonen show, neljällä seuraavalla väylällä kolme birdietä ja ottelu oli hetkessä Iloselle 4up. Gmac ei voinut muuta kuin levitellä hämmästyksestä käsiään.

Juuri kun peli näytti menevän “helpohkosti” Iloselle, näytti pohjois-irlantilainen terrierin luonteensa. Väylät 11,13, ja 15 menivät sitten Gmacille, ja peli oli “yllättäen” enää 1up Iloselle. Pienenä kauneusvirheenä Ilosen pelistä voidaan todeta, että Ilonen ei saanut tehtyä yhtään birdietä par-5 väylillä. Tämä antoikin Gmacille nousumahdollisuuden.

Kuudennellatoista väylällä (par-3) Ilosella oli jo voittoputti, kun Gmac avasi paksuun raffiin, ja Ilonen komeasti neljään metriin. Gmac chippasi pariin metriin ja kun Ilosen putti meni reiän viereen, oli Gmacillä tasoittava putti jäljellä. Putti keskeltä kuppiin ja seuraavalle tiille. Seitsemännellätoista, lyhyellä par-4:llä, molemmat pelaajat löivät draivinsa griinin lähellä olevaan bunkkeriin. Ilonen nosti ensin kaksikymmentäviisi metrisen bunkkerilyönnin kolmeen metriin. Gmac sai juuri omansa greenille, jonka jälkeen puttasi pitkän putin ohi. Ilonen laittoi varmasti omansa sisään ja katkaisi riemukkaasti pelin seitsemännelletoista väylälle luvuin 2/1.

Voitto oli kilpailun jatkon kannalta Iloselle erittäin tärkeä, sillä Hollantilainen Joost Luiten joka voitti eilen Ilosen, voitti tänään Alexander Levyn selkein luvuin 4/3. Pisteet kahden ottelun jälkeen Luiten 4, Ilonen 2, McDowell 2, Levy 0. Ottelut ovat menneet melkolailla ristiin joten huomiselle riittää jännitettävää, kun Joost Luiten kohtaa Graeme McDowellin ja Mikko Ilonen Alexander Levyn. .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.