Jolkkonen T14. Haavisto T22. ensimmäisen kierroksen jälkeen Thaimaassa

Simo Haavisto svingi läheltä

Simo Haavisto

Suomalaispoikien Jonatan Jolkkosen ja Simo Haaviston ensimmäinen kierros Singha Thailand Junior World Golf Championshipissa meni totutellessa paikalliseen kilpailukulttuuriin.

Kilpailun järjestäjän tarjoamien pakollisten caddien vaihteleva “golf-osaaminen”, sekä heikosta englanninkielen taidosta johtuva kielimuuri aiheutti pojille ylimääräistä päänvaivaa. Lisäksi skarpattavaa toi etäisyyskiikareiden käyttökieltö ja yardeiksi kirjotetut väylämitat sekä lippukartat.

Näiden piikkiin pojat eivät kuitenkaan vaisuja ensimmäisen kierroksen tuloksiaan laittaneet.  Pojat olivat toisaalta sitä mieltä, että kyllähän se osittain helpotti kun oli caddie vetämässä kärryä yli 30 asteen helteessä, vaikka kielimuuri tekikin hommasta aavistuksen haasteellista.

Jonatan “Jonttu” Jolkkonen aloitti kierroksen bogeylla, mutta sai sitten nopeasti pelin juonesta kiinni ja saikin tehtyä seiskalle birdien, mutta heti perään kasiväylällä tullut bogi palautti Jolkkosen +1 tilanteeseen. Etuysi menikin vielä ihan mukavasti +1(37).

Takaysillä Jolkkonen tuskaili enemmänkin puttinsa kanssa ja tuloksena peräti viisi bogeyta. Takaysi siis +5(41), Jolkkonen on tuloksella +6(78) sijalla T14.

Aivan täysin tyytyväinen ei Jonatan ollut kentän kuntoon eikä omaan puttaamiseensa. “Puttaaminen oli nihkeää, eikä kenttä ollut vielä tänäänkään kisan arvoisessa kunnossa” kommentoi Jonatan kierroksen jälkeen ja lähti treenaamaan.

Simo Haaviston alku, ykkösen tuplabogey ja kakkosen bogey olivät jotain aivan muuta kuin mitä Haavisto oli suunnitellut. Haavisto kamppaili kierroksen alun avaustensa kanssa, joten tuloksen tekeminen muodostui haastavaksi. Myös Haavisto onnistui tekemään seiskaväylälle birdien, mutta kasin tuplabogey ja kutosen sekä ysin bogeyt nostivat etuysin tuloksen +6:een (41).

Takaysillä alkoivat avaukset osumaan paremmin väylään, mutta lähestymisiinsä Haavisto toivoi lisää terävyyttä. Takaysi tuli kuitenkin jo muutaman lyönnin paremmin +3(39). Haaviston sijoitus on T22, tuloksella +9(81).

Simo löysi parannettavaa sekä avauksiinsa, että lähestymisiinsä. “alkukierroksella pallo ei osunut keskiraitaan vaan sitä piti avausten jälkeen etsiskellä palmujen alta. Takaysillä lähestymisistä puuttui terävyys” totesi Haavisto

Kierroksen jälkeen molemmat miehet marssivat päättäväisen oloisesti rangelle ja putti-griinille virittämään vetoa paremmaksi.

Kilpailua johtaa Thaimaan Sadom Kaewkanjana tuloksella -2(70). Toisen sijan jakavat Thaimaan Kobdech Rodrat sekä Filippiinien Liam Patrick Cully.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.