Kärki karkasi Iloselta BMW Mastersissa Kiinassa

Alex Levy inpackt

Tulostaso oli BMW Mastersin kolmannella kierroksella juuri niin kova kuin kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen uskalsi odottaa. Ranskan Alexander Levy otti isännän ottein takaisin toisen kierroksen jälkeen hetkeksi menettäneensä kilpailun johdon.

Levy paukutti yhdeksän birdietä viiteentoista väylään. Kolme viimeistä väylää tuli sitten hieman rauhallisemmin parissa. Huikea tulos -9(63). Levy johtaa kilpailua neljän lyönnin turvin, hurjalla kolmen kierroksen tuloksella -22(194).

Jamie Donaldson lähikuvaPäivän parhaasta tuloksesta vastasi kuitenkin Ilosen ryhmässä pelannut Jamie Donaldson. Ilonen sai vierestä ihastella kuinka Donaldson laittoi birdieitä sisään lähes joka paikasta.

Donaldsonin putteri kävi tulikuumana ja kuin kruunuksi, Donaldson löi kuudennellatoista väylällä rauta ysillä 125 metristä puoleen metriin alas ja spinnillä kuppiin, komea eagle. Donaldson pelasi tänään -10(62) ja nosti itsensä kilpailun kakkoseksi yhteistuloksella -18(198).

Mikko Ilonen ei saanut hyvästä alustaan huolimatta sellaista rumputulta aikaiseksi, kuin olisi tänään tarvinnut. Kolmas kierros alkoi lupaavasti kakkosen ja kolmosen hienoilla birdieillä.

Tämän jälkeen tulikin seitsemän väylän par -putki. Ilosen lähestymiset eivät olleet riittävän laadukkaita, jotta hän olisi päässyt kunnon birdie paikoille. Kun vielä muutama kolme metrinen birdie-putti meni reikää hipoen ohi, niin tuloksena oli vain tap-in pareja.

Takaysillä Ilonen teki birdiet vielä väylille 11 ja 13, mutta mustahetki koitti väylällä 16. Ilonen duffasi lyhyen lähestymisensä wedgellä etubunkkerin eturinteeseen. Pahasta paikasta Ilonen löi noin viisi metriä pitkäksi, eikä saanut viisimetristä alamäki par-puttia sisään. Kilpailun toinen bogey tuli harmilliseen paikkaan, juuri kun olisi bogeyn sijaan tarvittu pari birdietä.

Kaksi viimeistä reikää Ilonen pelasi varmasti pariin, mutta ei päässyt niissäkään kunnon birdie paikoille.

Vaikka päivän tulos oli ihan hyvä -3(69), se ei vaan näissä birdie-juhlissa riitä kärkitaisteluun. Ilosen sijoitus kolmen kierroksen jälkeen on T9, -11(205).

Vaikka voitto onkin karannut Ilosen käsistä, ei todellakaan ole syytä synkistelyyn. Ilosella on täysi mahdollisuus ottaa vielä loistava sijoitus tästäkin kilpailusta.

Tsemppiä Mikko.

Raul Fall

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.