Katsanto viikonlopun kisoista suomalaisin silmin

05 (375)

Suomen U16- edustusjoukkueen pelaajakapteenit Eemeli Järvinen & Elina Saksa

Suomaiset kilpailivat tänä viikonloppuna ahkerasti eri kiertueilla. Suurimmat ilon aiheet toivat tällä kertaa juniorit ja naiset.

ET: 1 karsinta Ribagolfe Portugal

Aloitetaan viikonlopun purkaminen kuitenkin ET:n 1.vaiheen karsinnoista Portugalista Ribagolfesta. Henri Satama pelasi vakuuttavasti itsensä jatkoon ET:n karsintojen toiseen vaiheeseen. Satama pelasi par72- kentällä kierrokset 67,74,71,71, yht.-5(283), sijoitus T13. Albert Eckhardt putosi valitettavasti jatkosta, pelaten E(288).

CT: EMC Challenge Open Olgiata GC, Italy

Peter “Patu” Erofejeff, sekä Tapio Pulkkanen taistelivat itsensä viikonlopun kierroksille. Molemmat pelasivat toisen kierroksen parhaimmistoon kuuluvan kierroksen -1(70), jonka ansiosta nousivat cut-rajan paremmalle puolelle. Valitettavasti kahdelle viimeiselle kierrokselle ei sitten kummallakaan paukkuja enää kunnolla riittänyt. Erofejeffin sijoitus oli lopulta 47 +10(294) ja Pulkkasen 60 +14(298).

ET: Alfred Dunhill Links Championship, Scotland

Tähän arvostettuun kolmen links-kentän kilpailuun, pääsivät kolme suomalaista, Ilonen, Kakko, ja Granberg. Valitettavasti tällä kertaa ei kilpailu tuonut suomalaisittain juurikaan ilonaiheita, paitsi Mikko Ilosen veljelle. Sami veli pääsi Mikon rinnalla pelaamaan, kilpailun kolme ensimmäistä kierrosta, jotka pelattiin Pro-am kilpailuna. Mikko oli järjestänyt isoveljelleen 40- vuotis syntymäpäivälahjaksi pääsyn mukaan kilpailuun.

Dunhill Links -kilpailussa pelataan poikkeuksellisesti kolme eri kenttää, näin ollen oli cut-rajakin poikkeuksellisesti vasta kolmen kierroksen jälkeen. Sunnuntaille ei sitten suomalaisia selvinnytkään. Mikko Ilosen sijoitus oli parhaana suomalaisena T73, Roope Kakko T107, ja Joonas Granberg T156.

LETAS: Azores Ladies Open, Portugal

Yksi viikonlopun ilon aiheita oli Linda Hendriksonin upea neljässija LET Acces Seriesin osakilpailussa Portugalissa. Hendirksonin neljä birdietä sisältänyt toinen kierros -3(69) oli avain asemassa hyvään sijoitukseen. Viimeisen kierroksen, toisen väylän (par-5), harmittava triplabogey söi mahdollisuuden huippukierrokseen. Linda ei kuitenkaan triplaa säikähtänyt, vaan tehtaili heti perään pari birdietä. Kun kierrokselle tuli vielä yksi birdie ja kaksi bogeyta, oli Lindan viimeisen kierroksen tulos +2(74). Lopputuloksella +3(219) Linda oli upeasti neljäs.

LET: Lacoste Ladies Open, France

Myös naisten Euroopan kiertueella voitiin iloita suomalasmenestyksestä. Kaikki neljä suomalaista pelasivat itsensä jatkoon. Noora Tamminen oli tällä kertaa loppuen lopuksi tasaisin, pelaten Par70-kentällä kierrokset 67,72,68,72 -1(279). Parhaana suomalaisena Nooran sijoitus oli T13.

Minnea Blomqvist pelasi kolme ensimmäistä kierrosta upeasti 69,69,69, ollen kolmen kierroksen jälkeen Noora Tammisen kanssa kymmenentenä. Valitettavasti viimeiselle kierrokselle Minni ei saanut tehtyä yhtään birdietä, joten yksi tuplabogey ja kolme bogeyta, painoivat tuloksen +5(75). Minnin sijoitus kilpailussa oli lopulta T22 +2(282).

Hyvin kilpailun aloittaneen Krista Bakkerin -(69), kokonaistulos kärsi toisella ja kolmannella kierroksilla tulleista kahdesta tuplapar tuloksesta. Kristan sijoitus oli T48(288).

Elina Nummenpäällä oli mahdollisimman hankala ensimmäinen kierros, mutta loistavasti taistellun toisen kierroksen palkinnoksi, Elina läpäisi rimaa hipoen cut-rajan. Tästä innostuneena Elina pelasi kolmannen kierroksen upeasti -3(67), nousten jo sijalle 28. Viimeinen kierros oli sitten murheellinen. Kaksi tuplabogeyta, kuusi bogeyta ja tulos +10(80). Elina putosi lopulta sijalle 55, tuloksella +12(292).

Nelimaaottelu: U16 juniorit, Kytäjä

Viikonlopun kruunasi Suomen U16- vuotiaiden edustusjoukkueen nelimaaotteluvoitto.

Jo 36 nelimaaottelu pelattiin ensimmäistä kertaa Suomessa. Kilpailuareenana toimi tänä vuonna Challenge touriakin isännöinyt Kytäjä, tosin tällä kertaa pelattiin Kytäjän NorthWest-kenttä.

Tämä perinteinen nelimaaottelu on aina pelattu lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna, joten se osui suomalaiseen kisakalenteriinkin loistavasti. Kaikki omat tourit oltiin juuri saatu pelattua alta pois. Suomi osallistui kilpailuun neljättä kertaa, muut perinteiset maat ovat, Hollanti, Belgia ja Sveitsi. Kilpailu pelattiin kymmenhenkisin joukkuein, kuusi poikaa ja neljä tyttöä. Kilpailumuoto oli reikäpeli. Yksi foursome-pari, ja neljä singleä pojissa ja yksi foursome-pari, ja kaksi singleä tytöissä.

Lauantai aamuna vastaan asettui Hollanti, jonka Suomi voitti 5-3. Lyhyen lounastauon jälkeen oli vastassa Belgia, jonka Suomi voitti selvin lukemin 6,5-1,5.

Sunnuntaina pelattiin koko turnauksen voitosta Sveitsiä vastaan, joka oli niin ikään voittanut Hollannin ja Belgian. Sveitsi lähti otteluun hienoisena ennakkosuosikkina, koska sillä oli voitettuja reikiä edellisistä otteluista kaksi enemmän kuin Suomella. Sveitsille olisi riittäny tasapeli Suomea vastaan koko turnauksen voittoon.

Suomalaiset nuoret näyttivät kuitenkin mitä huikea yhteishengellä ja suomalaisella sisulla saa aikaan. Ottelun puolessa välissä näytti Sveitsi vievän ottelun nimiinsä, mutta suomalaisnuoret näyttivät venymisen mallia ja käänsivät ottelun lopulta Suomelle niukasti luvuin 4,5-3,5.

Voitto oli Suomelle ensimmäinen nelimaaottelu voitto.

Kuva ja Teksti: Raul Fall

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.