Kim Koivu ja Ursula Wikström Nokia River Golfin FT:n voittoon

St. Laurence Golfin Kim Koivu lasketteli ylivoimaiseen kuuden lyönnin voittoon NRG Open 2018 Hosted by Veikko Salli -kilpailussa. Koivun voittotulos oli -11 (63–67–75). Naisten huippujännittävän kilpailun ykköseksi pelasi puolestaan Ursula Wikström tuloksella -12 (71–68–65). Molemmat voittajat kuittasivat voitostaan 5 400 euroa.

Koivun peli ei ollut lauantaina samanlaista ilotulitusta kuin kahtena ensimmäisenä päivänä. Kierrostulos 75 ei ollut varmasti sitä, mitä Koivu lähti hakemaan. Mutta kahden ensimmäisen päivän aikana hankittu massiivinen yhdeksän lyönnin etumatka antoi varaa hieman heikompaan lopetukseen.

”Kyllä tästä päivästä jäi hampaankoloon. Mutta tällaista on golf, jos ei lyö suoraan. Paljon tuli epäonnistuneita lyöntejä, jotka johtivat isoihin tuloksiin. Mutta aina jos pelaa kolme kierrosta 11 alle, niin pitää olla tyytyväinen”, Koivu myönsi.

Hän sanoi, ettei iso etumatka vaikuttanut viimeisen kierroksen valmistautumiseen millään tavalla.

”Johtoasemassa tykkään lähteä sillä ajatuksella pelaamaan, että kuvittelen olevani pelikaveriani kaksi lyöntiä perässä. Se auttaa siihen, ettei tule hyvän olon tunne”, Koivu kertoi taktiikastaan.

NRG Openin viimeistä päivää oli seuraamassa Audi Finnish PGA Golf Tourin kaikkien aikojen suurin yleisömäärä. Hienon kilpailun päätteeksi Koivulta tuli kehuja järjestäjien suuntaan.

”Kentän kunto oli todella hyvä. Nämä olivat parhaat viheriöt, joilla olen Suomessa tällä kaudella pelannut. Se on kilpapelaajille kaiken a ja o, että greenit ovat kunnossa. Ja tapahtumana tämä vetää vertoja mille tahansa isommalle kilpailulle”, Koivun vilpittömät kiitokset kuuluivat.

Koivun takana käytiin jännittävä kilpailu toisesta sijasta. Hyvän nousun kolmantena päivänä tehneet Suur-Helsingin Golfin Mikael Salminen, Tapiola Golfin Santeri Lehesmaa ja Alastaro Golfin Jaakko Mäkitalo eivät saaneet eroa aikaiseksi, vaan he jakoivat toisen sijan yhteistuloksella -5. Lehesmaa palkittiin myös kilpailun parhaana amatöörinä.

Naisten kilpailussa nähtiin huikea päätöspäivä, kun Golf Talman Ursula Wikström ja Aura Golfin Elina Saksa laittoivat ison vaihteen silmään. Liukuhihnalta birdiejä takonut kaksikko karkasi etuysin aikana omille lukemilleen, ja siinä vaiheessa oli selvää, että voitto tullaan ratkaisemaan heidän välillään.

Wikström teki kierroksellaan viisi birdieä ja eaglen, ja Saksa tykitti peräti kahdeksan birdieä. Pelin ratkaisi lopulta Saksan kaksi bogeya, jotka hän teki takaysillä. Hänellä oli vielä viimeisellä viheriöllä mahdollisuus ottaa Wikström kiinni, mutta birdieputti jäi pari senttiä lyhyeksi. Wikström ratkaisi voiton upottamalla kylmänviileästi reilun parimetrisen par-puttinsa.

Wikström nautti kierroksestaan Saksan kanssa.

”Oli kivaa. Elina rupesi laittamaan putteja sisään, niin siinä piti itsekin alkaa säkittämään niitä”, Wikström kertoi kierroksen alkuvaiheista.

Euroopan Tourilta piipahduksen Finnish Tourille tehnyt Wikström oli todella tyytyväinen kahden viimeisen kierroksen peliesitykseensä.

”Jos pelaan seitsemän alle ilman bogeyja, ja kaksi viimeistä kierrosta meni ilman bogeyja, niin ei voi sanoa, että kauhean tyytymätön voisin olla. Varmaa hyvää peliä”, Wikström summasi.

Tiukan vastuksen Wikströmille tarjonnut Saksa kohtasi viimein voittajansa tämän kauden Finnish Tourilla. Tämä oli Saksan kolmas kilpailu Finnish Tourilla tällä kaudella, ja kahdesta ensimmäisestä hän poistui voittajana. Lauantaina oli kuitenkin tyytyminen kakkossijaan.

”Olen niin kilpailuhenkinen, että totta kai se on aina pettymys jäädä kakkoseksi. Mutta en hävinnyt huonolle. Eikä tässä liian surullinen auta olla, kun itse pelasi noin hyvin”, kierrostulokset 71–68–66 pelannut Saksa järkeili.

Kärkikaksikon takana oli reilusti ilmaa, sillä kolmatta sijaa jakaneet Golf Talman Noora Komulainen ja Nokia River Golfin Elina Nummenpää jäivät yhteistulokseen -3.

River Golfin järjestämä kilpailu oli kaikella tapaa jopa historiallinen. Voidaan rehellisesti sanoa, että River Golf laittoi nyt kilpailun järjestelyt täysin uudelle ja sellaiselle tasolle jota aikaisemmin ei FinnishTourilla olla nähty.

Ensimmäistä kertaa FinnishTourilla naisammattilaiset pelasivat omassa sarjassa omasta voittopotista ja tasa-arvon nimissä naisten ja miesten voittajalle oli sama voittosumma jaossa.

Kenttä oli huippu kunnossa, josta sateli pelaajilta kiitosta, mutta ennen kaikkea nokialaiset olivat panostaneet toden teolla kilpailutapahtuman järjestämiseen. Tämä näkyi jokaisessa pienessä yksityiskohdassa niin pelaajien kuin yleisön suuntaan.

Ei ollut sattuma, että kilpailussa nähtiin FinnishTourin historian ennätysmäärä yleisöä. River Golf näytti, että kun koko seura on rakentamassa tapahtumaa isolla sydämellä, niin kyllä Suomessakin on mahdollista tehdä hieno golftapahtuma, johon myös yleisö löytää paikalle. Olisiko tässä ensimmäinen askel uudelle suomalaiselle kilpagolfkulttuurille.

Toivottavasti myös pelaajien suunnalta tullut varaukseton kiitos kilpailun järjestelyjä kohtaan toimii kimmokkeena tulevien kilpailujen järjestelyjen tason nostolle ja tulevaisuudessa nähdään entistä hienompia kansallisia kilpailuja.

FinnishGolf.com vilpittömästi kiittää Nokia River Golfia upeasti järjestetyistä kilpailuista.

Audi Finnish PGA Golf Tour jatkuu heinäkuun ensimmäisellä viikolla Suur-Helsingin Golfissa pelattavilla reikäpelin SM-kilpailuilla.

Kilpailun tuloksiin pääsee tästä.

Lähde: FinnishTour Tiedote

Kuva: Juha Hakulinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *