Kim Koivulle upea voitto Kiinassa

Kim Koivu otti upean voiton Challenge Tourin Kiinan osakilpailussa Kunmingissa. 

Lyönnin johtoasemassa viimeiselle kierrokselle lähtenyt Koivu paukutti tauluun huippulukemat seitsemän alle parin (65) ja voitti kilpailun lopulta neljällä lyönnillä. Koivun voittotulos oli -16.

Koivun viimeisen kierroksen alku oli huikea. Viiteen ensimmäiseen väylään mahtui kolme birdietä ja yksi eagle, joten hän oli viisi alle par tuloksessa kun viisi väylää oli pelattu. Seitsemännelle väylälle tuli kierroksen ainoa bogi. Koivu aloitti takayhdeksikön tekemällä heti kymppiväylälle birdien. Peräkkäiset birdiet vielä väylille 15 ja 16, eikä muilla ollut mitään mahdollisuuksia haastaa Koivua. Näin Koivu nappasi ammattilaisuransa ensimmäisen voiton heti kauden toisessa Challenge Tourin kilpailussa.

Koivu yllättyi itsekin viimeisen kierroksen huipputuloksestaan.

“Tuntuu todella hyvältä. Pelasin upeasti tänään, en oikeastaan odottanut seitsemän alle kierrosta. Ajattelin pelaavani kolme tai neljä alle, mutta tuntuu uskomattomalta mitä juuri tuli tehtyä”, Koivu kertoi Challenge Tourin haastattelussa.

“Olin viisi alle viiden väylän jälkeen, joten en olisi voinut saada parempaa alkua. Ajattelin että mitä täällä tapahtuu, mutta sitten seitsemännellä minulla oli todella vaikea putti ja tein bogin. Sen jälkeen pelasin tosi varmasti loppuun”.

“Charliella ja minulla oli kova kisa menossa, kunnes hän teki 11:nnellä virheen ja sitten minä tein muutaman birdien takaysillä. Katsoin tulostaulua ja huomasin, että minulla oli neljän lyönnin johto, joka tuntui hyvältä”.

“Olemme tiimini kanssa tehneet todella kovaa töitä viimeiset neljä vuotta valmistaakseni itseni tähän pisteeseen, ollakseni valmis kun siirryn ammattilaiseksi. Tänään näytin että olen valmis”.

“Koko viikon tuntui hyvältä. Pelasin jo Keniassa hyvin, tein siellä viimeisellä kierroksella kuusi birdietä ja yhden eaglen, mutta päädyin kaksi alle tulokseen. Tiesin olevani lähellä, piti saada vain virheet pois”.

“Minulla oli kauden alussa tähtäin päästä 45:n parhaan joukkoon rankingissa, mutta nyt pitää tietenkin muuttaa tavoitteita”, Koivu päätti.

Voitolla Koivu nousi Challenge Tourin rankingin kolmannelle sijalle 53 160 pisteellään (1piste=1€).

Kauden ensimmäisessä Challenge Tourin kilpailussa kolmannelle sijalle yltänyt Kalle Samooja jatkoi myös hienoja pelejään. Samooja jakoi kilpailun 16:tta sijaa tuloksella -5. Samooja on rankingissa neljäntenä.

Kilpailun tuloksiin pääsee tästä.

Lähde: Kim Koivun haastattelu Challenge Tour

Kuva: Fall Production Mediatuotanto

www.fallproduction.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *