Kolme miestä ja Niina Liias Paltamo Openin kärjessä avauspäivän jälkeen

Janne Koivisto Juha Hakulinen

Tarinagolfin Janne Koivisto jakaa johtoa Tuomas Nukarin ja Riku Mattilan kanssa

Audi Finnish Tourin kauden kahdeksas osakilpailu, Paltamo Open käynnistyi perjantaina. Avauskierroksen jälkeen kärjestä löytyvät Tawast Golfin Tuomas Nukari, Loimijoki Golfin Riku Mattila ja Tarinagolfin Janne Koivisto.

He pelasivat tuloksen 68 (-4). Naisten sarjassa johtotulos on myös -4, sen pelasi Kalajokilaakso Golfin Niina Liias.

Tuomas Nukari viihtyy loistavasti Paltamon kentällä. Nukari oli viime vuonna kilpailun paras amatööri, ja tänäkin vuonna hämeenlinnalaispeluri aloitti kilpailun vahvasti. Etenkin avauskierroksen loppu oli huima – viimeiset neljä reikää kolme alle parin.

”Viidellätoista upotin 1,5-metrisen putin, kuudellatoista tein hyvän parin, seitsemällätoista oli joku parikymmentä senttiä pitkä birkkuputti ja vikalla upposi sitten joku kolmemetrinen”, Nukari kertasi viimeisten viheriöiden tilanteita.

”Yhden hölmön bogin tein parvitoselle kolmelletoista, mutta muuten oli tasaisen hyvä kierros.”

Nukarin pelikaverina pelannut Janne Koivisto kehui ryhmän hyvää tunnelmaa.

”Teimme vuoronperään birdiejä ja bogeja, ja kiritimme toisiamme hyvin koko päivän ajan. Kenttä oli aivan huikean hyvässä kunnossa”, Koivisto tiivisti molempien tunnelmat.

Ammattilaispelaajista parhaan startin kilpailuun sai Riku Mattila. Myös Mattila kehui Paltamon griinejä.

”Noi griinit on niin järkyttävän hyvät putata, että on oikein ilo pelata. Puttasin tänään hyvin, enkä ollut hirveän montaa kertaa vaikeuksissa. Toi tulos oli päivän maksimi”, Mattila kertoi.

Kärkikolmikon takana on tiivis nippu pelaajia tuloksessa -3, ja koko top-10 on alle parin.

Naisten sarjaa johtava Niina Liias pelasi todella upean kierroksen, joka koostui viidestä birdiestä, yhdestä bogeysta ja 12 parista. Hänellä on kahden lyönnin johto toisena olevaan Rosa Rantaseen (-2). Hyvän kierroksen salaisuus piili terävissä lähestymislyönneissä.

”Lähestymiset oli tänään todella hyviä. Ja ennen kaikkea ne oli lähellä. Ei tarvinnut hirveän pitkiä putteja putata. Ja vielä kun oli hyvä puttipäivä, niin sain upotettua vähän pidempiäkin putteja”, aiemmin tällä kaudella naisten lyöntipelin Suomen mestaruuden voittanut Liias kertoi kierroksestaan.

Liiaksen ja Golf-Virtoja edustavan Rantasen jälkeen tuloslistalta löytyvät Master Golfin Jenna Mäihäniemi (-1) ja Rauma Golfin Ella Salminen (par).

Kilpailu jatkuu lauantaina kello 8.00.

Juha Hakulinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.