Korhonen European Tourin karsinnan voittoon

Korhonen ja pokaali

Korhonen otti ammattilaisuransa ensimmäisen voiton. Koko karsintojen ajan varmaa peliä pelannut Korhonen nousi kierros kierrokselta kohti kärkeä ja lopulta upeaan voittoon.

Korhonen jatkoi siihen mihin oli edellisillä kierroksillaan jäänyt. Pelaten viimeisellä kierroksella vahvaa tasaista peliä. Korhonen teki etuysille, väylille 2 ja 4 birdiet sekä seitsemännelle eaglen, nousten jakamaan johtoa nuoren italialaisen Renato Paratoren kanssa. Korhonen pelasi etuysi hienosti -4(32).

Kahdennellatoista väylällä Korhonen siirtyi birdiellä yksin johtoon ja lisäsi johtoansa 14 väylällä jo kahteen lyöntiin, kun Paratore teki bogeyn. Kilpailu ei kuitenkaan tässä vaiheessa ollut suinkaan ohi.

Kuudennellatoista väylällä (par-3) Korhonen teki päivän ensimmäisen ja ainoan bogeynsa ja tilanne kiristyi ainoastaan yhden lyönnin johdoksi kun kaksi väylää oli jäljellä. Vaikealla 17 (par-4) väylällä molemmat avasivat raffiin, josta Korhonen löi upeasti pallon 5 metriin ja teki kahdella putilla varman parin. Paratoren lähestyminen jäi eturaffiin ja siitä oli tuloksena bogey.

Viimeiselle, 18 väylälle lähdettiin Korhosen kahden lyönnin johdossa. Korhonen ei johtoasemassa “hermoillut” vaan latasi avauksen keskelle väylää, jonka jälkeen lähestymisen 2 metriin lipusta ja kuin kruunuksi puttasi birdien upeasti sisään.

Korhonen voitti jännittävän kilpailun lopulta kahdella lyönnillä. Sitten oli juhlan aika, huikka hyvin ansaittua paikallista kuohuvaa, Cavaa jota naapuri Jaakko Mäkitalo oli ehtinyt klubitalolta valmiiksi hakemaan. Korhosen voittotulos -20(408) (72-65-65-71-68-67).

karsintojen voitto

Mikko Korhonen, Kuva: Jaakko Mäkitalo

“Aika erikoiset fiilikset, ei oikein liiku päässä vielä mitään. Jännitti kyllä tosi paljon tänään, mutta jotenkin sain vedettyä loistavaa golfia tiukassa paikassa. En kyllä muista edes hirveän paljoa lopusta, taisi alkaa se italialainen lyömään vähän huonoja lyöntejä ja siihen se varmaan ratkesi”, iloinen Korhonen päivitteli Nikke Tyryn haastattelussa.

“Päätin viimeisellä, että hyvän draivin jälkeen lähdetään lyömään vaan suoraan kohti. Se oli loistava lyönti ja oli kiva viimeistellä kisa pari metrisellä birkku-upotuksella. Skumppasuihkut tuli vähän yllätyksenä ja kaverit ruiskutti ne tietenkin suoraan silmiin”, Korhonen naureskeli.

Jaakko Mäkitalo taisteli viimeiselle reijälle saakka paikasta European Tourille. Mäkitalon kierros alkoi murheellisella tuplabogeylla, kun neljännelle väylälle tuli vielä bogey, näytti Mäkitalon tilanne jo todella huolestuttavalta. Peli ei vaikkuttanut olevan uomissaan, vaan virheitä tuli yksi toisensa perään.

Tahmean alun jälkeen Mäkitalo sai kuitenkin käännettyä vireen oikeaan suuntaan. Birdiet 7 ja 9 väylille nostivat Mäkitalon takaisin peliin ja hän sai näköetäisyyden 25 parhaan rajaan, joka oli enää kahden lyönnin päässä. Birdie vielä 15 väylälle ja kortti oli enää yhden lyönnin päässä.

Seitsemännentoista väylän lähestyminen putosi etu bunkkeriin, josta nosto vajaa kaksi metriä lyhyeksi. Tärkeä par putti ohi ja kortti karkasi taas kahden lyönnin päähän. Sisuuntunut Mäkitalo ei luovuttanut vaan painoi viimeisellä, 18 väylällä upean lähestymisen vajaaseen 5 metriin ja siitä komeasti birdien sisään.

Hieno taistelu, jonka päätteeksi Mäkitalo päätyi -6(422) tulokseen. Mäkitalo sai jännittää loppuun asti lopullista sijoitustaan ja mahdollista korttiaan European Tourille. Mäkitalon sijoitus oli lopulta T28 ja hän jäi harmillisesti ainoastaan yhden lyönnin päähän European Tourin kortista.

Antti Ahokkaan nousu 25 parhaan joukkoon olisi vaatinut tänään lähes superkierrosta. Valitettavasti kymppitiiltä aloittanut Ahokas teki heti ensimmäiselle pelaamalleen väylälle tuplabogeyn joka hankaloitti urakkaa entisestään. Ahokkaan värikäs etuysi sisälsi lopulta tuplabogeyn lisäksi yhden bogeyn, yhden birdien sekä yhden eaglen, näin ollen ensimmäiset yhdeksän reikää Ahokas pelasi pariin (36).

Jälkimmäiselle ysille jäi kirittävää seitsemän birdien verran. Ahokas pelasi takaysin (kentän etuysi) yhdellä birdiellä ja yhdellä bogeylla tasaisesti pariin. Ahokkaan sijoitus oli lopulta T55 tuloksella -1(427).

Ensi kaudella näemme suomalaisia miesammattilaisia Euroopan ykkös ja kakkos toureilla. Korhonen jatkaa voittonsa myötä täysin ansaitusti töitään European Tourilla.

Jaakko Mäkitalo ja Antti Ahokas saivat uurastuksestaan palkinnoksi kortin Challenge Tourille. Roope Kakolla on myös kortti Challenge Tourille.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.