Ladies European Tour 2015 käyntiin Australiassa, Henriksson ja Tamminen mukana iloisin ilmein

Linda ja Noora muokattuNaisten Euroopan kiertueen kauden avauskilpailu käynnistyi tänään Australiassa, Gold Coastilla RACV Royal Pines Resortissa. Pitkä ja tuulinen kenttä on pitänyt kilpailun tulostason varsin maltillisena. Johtotulos on ensimmäisen kierroksen jälkeen -4(69), sitä jakavat Australian Su-Hyun Oh, ja Etelä-Koren Eun Woo Choi. Kentän haasteellisuudesta kertoo hyvin se, että ainoastaan reilut parikymmentä pelaajaa 134 pelaajasta pelasi alle par tuloksen.

Kilpailun ennakkosuosikeista Euroopan rahalistan kaudella 2014 voittanut Englannin Charlie Hull ja kilpailun 2009 voittanut Australian Kathrine Kirk, ovat aivan kärjen tuntumassa, sijalla T3, tuloksillaan -3(70). Ranskan Gwladys Nocera on sijalla T13, tuloksella -1(72) ja korkeimmalla OWGR listalla oleva Etelä-Afrikan Lee-Anne Pace, sekä hallitseva mestari Cheyenne Woods ovat sijalla T22 tuloksilla E(73). Ikinuori Laura Davies jakaa sijaa 34, tuloksella +1(74).

Suomalaiset Tamminen ja Henriksson ovat lyönnin päässä toisistaan sijoilla T63 ja T75. Kymppitiiltä aloittanut Tamminen kiersi Royal Pinesin kentän kolme yli parin (76). Kentän takayhdeksikkö (Tammisen etuysi) sujui yksi alle parin vauhdissa, mutta jälkimmäinen yhdeksikkö lähti mollivoittoisesti ykkös väylän bogilla liikenteeseen. Tämän lisäksi Tammisella oli vaikeuksia takaysin (kentän etuysi) par5 väylien kanssa. Ne eivät sujuneet suunnitelmien mukaan, vaan Tamminen teki niille yhden tuplabogeyn ja yhden bogeyn, joten tuloksena oli lopulta kolme yli par kierros ja sija T63.

Myös Linda Henriksson aloitti kilpailun kymppitiiltä. Henriksson onnistui hyödyntämään kaksi kolmesta etuysin (kentän takaysi) par5 väylästä tekemällä niille birdiet. Valitettavasti kaksi par4 väylille tullutta tuplabogeyta ja yksi par3 väylälle tullut bogey nosti etuysin tuloksen kolme yli parin. Takaysille (kentän etuysi) Henriksson teki vielä kaksi bogeyta lisää ja oli pahimmillaan kierrostaan jo viisi yli tilanteessa, mutta toiseksiviimeiselle väylälle (kentän 8) Henriksson puristi vielä yhden birdien, nousten +4 tulokseen, sijalle T75.

Kilpailu on erittäin tasainen, joten parin lyönnin parannuksella molemmilla suomalaisilla on erinomaiset mahdollisuudet mennä cutista läpi viikonlopun kierroksille.

FinnishGolfCom toivottaa molemmille oikein vahvaa toista kierrosta. Thumbs Up!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *