Lauri Ruuska hienosti neljäs Lakes Openissa, Luminessa

002 Ruuska_fotoAnteroLindell Lumine Lakes

Lauri Ruuska sijoittui upeasti jaetulle neljännelle sijalle Nordic Leaguen avauksessa Luminessa, Espanjassa. Viimeinen päivä tarjosi Luminessa draamaa. Kilpailu keskeytettiin kovan tuulen takia pariksi tunniksi, juuri kun viimeisenä lähtenyt johtoryhmä oli ehtinyt ensimmäiselle greenille.

Viimeiselle kierrokselle lähteneestä johtoryhmästä Ruuska taituroi tuulisessa säässä Luminen Lakes kentän taitavimmin. Ruuskan kanssa johtopaikkaa jakanut Norjan Christian Aronsen pelasi tänään seitsemän yli parin (78) ja valahti jaetulle kymmenennelle sijalle kuten myös Ruotsin Björn Petterson joka puolestaan pelasi tänään kuusi yli parin (77).

Myös Ruuska joutui tänään taipumaan haastavissa olosuhteissa kentälle. Etuysi meni vielä kahdella birdiellä ja yhdellä tuplabogeylla vahvasti parissa, mutta takaysillä muutaman lyönnin lipsuttua, merkittiin korttiin yhden birdien lisäksi kolme bogeyta ja 12 väylän harmillinen tuplabogey. Ruuska pelasi lopulta neljä yli parin (75), sijoittuen hienosti jaetulle neljännelle sijalle.

“Ihan hyvä sijoitus jos kokonaisuudessa miettii! Tottakai parempaa oli tarjolla mutta ei vielä tällä viikolla riittänyt voittoon. Muutama pallo karkasi oikealle ja kostautui mutta oli myös paljon hyvää taistelua kierroksen aikana. Tuuli teki pelistä todella haastavan ja aiempia päiviä nopeammat greenit”, niputti Ruuska tunnelmansa viimeisen kierroksen jälkeen.

Nyt on Ruuskalla ja muilla suomalaisilla edessään pari päivää treeniä ja sitten on vuorossa Nordic Leaguen toinen osakilpailu, Lumine Hills Open. Mikäli Ruuskan otteet jatkuvat samaan malliin, niin kyllä niitä voittojakin on kauden aikana lupa odottaa. Nyt vaan maltilla eteenpäin, nauttien tilanteesta.

001 Birdie vikalla_fotoAnteroLindell Lumine Lakes

Lindell, viimeisen väylän birdie

Päivän komeimman suomalaisnousun teki Oliver Lindell, joka pelasi tänään yksi alle parin (70). Hienon kierroksen ansiosta Lindell nousi yhteistulokseen +3(217) jakamaan sijaa kuusitoista. Nousua sijoituksissa tuli tänään peräti 23 sijaa.

 

Tuulen aiheuttama keskeytys häiritsi myös Lindellin peliä. Kymppitiiltä kierroksensa aloittanut Lindell, oli pelannut ensimmäiset kaksi väylää vahvasti birdie, par -tuloksiin ja oli kolmannella väylällä valmistautumassa vajaan metrin par -puttiin pelin keskeydyttyä. Tauon jälkeen kun peliä jatkettiin, puttasi Lindell sitten tuon par -puttinsa ohi, ja teki päivän ensimmäisen bogeyn. Etuysilleen (kentän takaysi) Lindell teki vielä yhden birdien ja yhden bogeyn, pelaten ensimmäiset yhdeksän reikää pariin (36).

Takaysi sujui kahden birdien ja kahden bogeyn tahdittamina parissa, kunnes viimeiselle väylälle Lindell puristi vielä päivän viidennen birdien päätyen lopulta hienosti yksi alle par tulokseen (70).

Maajoukkuemiehistä Miki Kuronen oli kolmanneksi paras suomalainen, sijoittuen kilpailussa sijalle T30, yhteistuloksella +5(219). Tänään Kuronen kiersi kentän värikkäästi kaksi yli parin (73). Kierrokseen mahtui kaikkea eaglen ja tuplabogeyn väliltä.

“Alku meni puttien kanssa säätäessä kun pallot ei pysynyt paikoillaan tuulen takia. Keskeytyksen jälkeen oli parempaa peliä, mutta tuloksen tekeminen ei ollut parasta. Nyt pari päivää väliä ja sitten pääsee taas pelaamaan” pohti Kuronen.

Henri Satama ja Niclas Hellberg sijoittuivat lyönnin päähän Kurosesta jaetulle 35 sijalle, tuloksella +6(220). Tapio Pulkkanen, Jonas Haglund, Kristian Kulokorpi, Niklas Dahlgren jakoivat sijoituksen 42, tuloksella +8(222).

Kilpailun voitti lopulta Tanskan Peter Vejgaard, joka pelasi päivän parhaan tuloksen kolme alle parin (68). Vejgaardin lopputulos oli haastavissa olosuhteissa vakuuttava -6(208).

Nordic Leaguen toinen osakilpailu Nordea Winter Series Hills Open alkaa torstaina 26.2. Live scoringin ja päivittäiset uutiset totutusti FinnishGolf.comin sivuilta.

Kuvat: Antero Lindell

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.