Lauri Ruuska jakaa kahden kierroksen jälkeen johtopaikkaa Luminessa

DSC_0614

Nordic Leaguen kauden avauskilpailussa Luminessa Lauri Ruuska nousi tuulisen toisen kierroksen jälkeen jakamaan kilpailun johtopaikkaa.

Kymppitiiltä kierroksensa aloittanut Ruuska, pelasi Hills -kentän yksi alle parin (71). Toiselle pelaamalleen väylälle lipsahti kierroksen ainoa bogey, jonka Ruuska kuittasi heti perään birdiellä. Sitten kolmen peräkkäisen parin jälkeen, väylälle 16 sattui kierroksen musta hetki ja Par5 väylälle kirjattiin yhdeksikkö. “Kakkoslyönti karkasi ja hävisi oikealle pöpelikköön ja sen jälkeen onnistuin vielä sähläämään muutaman turhan lyönnin lisää”, kertasi Ruuska tilannetta.

Ruuska ei tätä kuitenkaan säikähtänyt vaan teki jälleen heti perään birdien. Ensimmäiset yhdeksänreikää +3 ja tässä vaiheessa sijoitus oli tippunut reilusti toistakymmentä sijaa. Takaysillä (kentän etuysi) sisuuntunut Ruuska lisäsi kaasua ja pelasi virheettömästi neljällä birdiellä tuloksen (32), nostaen itsensä kärkeen yhdessä Norjan Christian Aronsenin kanssa.

“Onneksi tein seuraavalle hyvän birdie jonka jälkeen sitten homma alkoi toimia hyvin, ja pelasin lopun todella hyvin. Olosuhteet oli taas tänään melko tuuliset. Tuuli pyöri ja puuskitteli kokoajan joten oli oltava todella hereillä”, jatkoi Ruuska.

Kokonaisuudessaan toinen kierros tarjosi suomalaisittain hienoja nousuja, mutta myöskin sijoitusten menetyksiä. Ammattilaisista Peuramaan Niclas Hellberg nosti asemiaan reilut parikymmentä sijaa, pelaten Hills -kentän niin ikään yksi alle parin (71). Hellbergin kortti oli värikäs, kierrokseen mahtui yksi eagle, neljä birdietä ja viisi bogeyta. Hellberg jakaa sijaa 20, yhteistuloksella +1(144).

Niklas Dahlgren pelasi Lakes -kentän yksi yli parin ja menetti muutaman sijoituksen jakaen tällä hetkellä sijaa 28, yhteistuloksella +2(145).

Henri Satama, Miki Kuronen, sekä Kristian Kulokorpi jakavat sijaa 31, yhteistuloksella +3(146). Satama nousi kymmenen sijaa toisen kierroksen tuloksellaan +1(73).

Kurosen aloitus oli puolestaan mahdollisimman murheellinen. Heti ensimmäisellä väylällä pari palloa vasemmalle ja triplabogey korttiin. Tämän lisäksi korttiin merkittiin vielä yksi bogey, yksi tuplabogey sekä kaksi birdietä. Päivän tulos tänään +4(76). “Pari huonoa lyöntiä löin, jotka maksoi liian monta lyöntiä. Tuulen kanssa oli vähän leikkimistä, ei oikein saanut lähestymisiä lähelle reikää”, analysoi Kuronen.

Myös Kulokorvella riitti kierroksellaan ohjelmaa ja kortti oli erittäin värikäs. Lyöntinsä kanssa tuskaillut Kulokorpi kiitteli puolestaan loistavaa puttipeliään, jolla paikkasi paljon.

“Tänään oli lyömisen kanssa isoja ongelmia ja ensimmäiseen 9 reikään 4 penalttia ja muitakin huonoja lyöntejä mutta sit taas puttasin etu ysiin 8 kertaa joten jotain hyvää oli. Päivän saldo oli 8 greenii, 3 väyläosumaa ja 22 puttia, olen silti iloinen tuloksesta”, kertasi Kulokorpi vauhdikasta kierrostaan.

Lyöntivaikeuksistaan huolimatta Kulokorpi tehtailikin kiitettävästi kuusi birdietä, mutta kun vastapainoksi korttiin merkittiin myös kuusi bogeyta ja yksi tuplabogey, nousi tulos plussan puolelle. Kulokorven tulos lopulta Lakes -kentällä +2(74).

Päivän iloisiin nousijoihin kuuluivat ehdottomasti Kymen Golfin Tapio Pulkkanen, sekä Virvik Golfin Oliver Lindell, jotka molemmat nousivat cut -rajan huonommalta puolelta reilusti mukaan viimeiselle kierrokselle, jakaen sijaa 39, yhteistuloksella +4(147).

Pulkkanen aloitti Hills -kentän kymppitiiltä, tehden ensimmäiseksi bogeyn, mutta heti perään “back to back” birdiet väylille 12 ja 13. Pulkkanen tehtaili birdiet vielä väylille 14, 17, ja 18 pelaten etuysin neljä alle parin. Takaysille Pulkkanen teki birdiet vielä väylille 1 ja 4, mutta väylien 5 ja 7 bogeyt sekä kuutos väylän triplabogey söivät harmittavasti tulosta. Pulkkanen tänään E(72).

Nuori Oliver Lindell lähti toiselle kierrokselle kolme lyöntiä cut -rajan alapuolelta. Lindell aloitti eiliseen tapaan vahvasti, pelaten Lakes -kentän etuysin neljällä birdiellä ja yhdellä bogeylla kolme alle parin (32). Takaysille tuulisissa olosuhteissa lipsahti väylälle 12 bogey, sekä väylälle 14 tuplabogey. Lindell pystyi kuitenkin punnertamaan vielä viimeiselle väylälle komeasti birdien, näin päivän tulos oli hienosti -1(70) ja nousua peräti 50 sijaa.

Jonas Haglund pelasi Hills -kentän kolmella birdiellä, neljällä bogeylla ja yhdellä tuplabogeylla kolme yli parin (75) ja selvisi viimeisenä suomalaisena cutista yhteistuloksella +5(148).

Mikael Salminen +7(150), Olli Järvi +12(155), Henri Pyykölä +12(155), Winnie Söderholm +12(155), sekä Miro Veijalainen +17(160) putosivat cutista.

Kilpailun viimeinen kierros pelataan huomenna maanantaina, live scoring linkki tutusti FinnishGolfComin etusivulla.

 

 

 

  2 comments for “Lauri Ruuska jakaa kahden kierroksen jälkeen johtopaikkaa Luminessa

  1. Mika Osmo
    helmikuu 22, 2015 at 8:28 pm

    Hyvin selkeästi kirjoitettu, vieläkö tietäisi ketä asiasta kiittäisi, eli k irjoittajan nimeä kyselisin.Kiitoksia. Ja ennenkaikkea aihe on hyvä, ja pojat maailmalla pelaavat hienosti! isosti tsemppiä koko porukalle!!!!

    • maaliskuu 12, 2015 at 10:47 am

      Hei, Kiitos kehuista ja pahoittelut myöhäisestä vastauksesta. Kommentti on livahtanut jotenkin ohi. Uutisen on kirjoittanut Raul Fall

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.