Lauri Ruuska siirtyy ammattilaiseksi

[metaslider id=7336]

Lauri Ruuska ammattilaiseksi 2015

Suomen tämän hetken ykkösamatööri Lauri Ruuska jättää amatöörikentät ja siirtyy ammattilaiseksi.

Nelinkertainen Suomen mestari junioreista ja aikuisista, Erkko trophyn voittaja, EM kisojen kuutonen ja Spirit Cupin pronssimitalisti mietti jo vuosi sitten ammattilaiseksi siirtymistä, mutta maajoukkueen päävalmentaja Staffan Johansson sai vielä nuorukaisen pään käännettyä.

”Jo monta vuotta sitten näin, että hänestä tulee huippupelaaja, ei vain Suomeen vaan maailman huipulle, mutta se vaatii oman aikansa. Vuosi sitten pyysin häntä vielä jatkamaan yhden vuoden amatöörinä. Nyt täällä Challenge Tourin kisassa näkee, että hän on oikeassa paikassa ja valmis ottamaan seuraavan askeleen.” , totesi Johansson seurattuaan Auragolfissa Ruuskan peliä ammattilaisten seurassa.

Turha lähteä vaihtamaan toimivaa yhteistyötä

Tarinagolfin pro Janne Eskola jatkaa edelleen Ruuskan päävalmentajana. ”Jannen on ollut valmentajana pikkupojasta saakka ja tuntee sitä myötä swingini todella hyvin. Turha lähteä vaihtamaan toimivaa yhteistyötä” Ruuska toteaa. ”Hän lähtee karsintojen ensimmäisen vaiheen tapaan toiseen vaiheeseen caddieksi.” Ruuska jatkaa.

Apuvalmentajana erityisesti lähipelissä toimii Tapani Saarentola, joka tunnetaan Espanjan Aurinkorannikolla toimivasta Fuge-tiimistä, jossa Ruuska on harjoitellut neljänä viimeisenä talvena.

Vaativammat haasteet tuovat mukanaan myös uusia haasteita valmennukseen. Kuopiossa asuva Mika Kojonkoski liittyy mukaan valmennustiimiin mentorin roolissa. ”Mika tuo vahvan osaamisensa mukanaan erityisesti siihen, miten valmennustiimi tulee rakentaa, jotta kovassa kansainvälisissä kilpailuissa pelaajalle saadaan mahdollisimman vahva ja monipuolinen tiimin tuki taakse.” toteaa Laurin valmentaja Janne Eskola.

Tavoitteet:

”Lähiajan tavoitteena on lunastaa reilun viikon päästä jatkuvissa Euroopan Tourin toisen vaiheen karsinnoissa pelioikeus vähintäänkin Challenge Tourille. Parin seuraavan vuoden aikana tavoitteena on vakiinnuttaa paikka Euroopan Tourilla. Iso tähtäin on kuitenkin PGA-tourilla ja edustus Euroopan Ryder Cup – joukkueessa 2020-luvulla.”

Savolainen yrityselämä on osoittanut kiinnostuksensa

”Sponsorineuvottelut ovat erittäin hyvällä mallilla. Useat tahot ovat jo ilmaisseet kiinnostuksensa, mutta tulevista kumppaneista kerrotaan tarkemmin Euroopan Tourin karsintojen jälkeen, marras-joulukuun taitteessa, kun tiedetään millä tasolla ensi vuonna pelataan.”

Kiitokset golfliitolle, maajoukkueelle ja kotiseuralle

”Maajoukkueesta olen erityisesti saanut kokemusta kansainvälisistä kovista kisoista ja päässyt treenaamaan hyvissä olosuhteissa.”
”Tarinagolfia ei myöskään pidä unohtaa. Siellä on aina ollut kannustava ilmapiiri ja hyvät sparraavat treenikumppanit. Tarina tulee edelleen olemaan kotiseurani”.

Taylor Made, Galvin Green ja Ecco

Välinepuolelta Bridgestone golf vaihtui Taylormade golfiin. ”Olen pitkään tykännyt Taylormaden tuotteista ja nyt sain loistavan tilaisuuden vaihtaa heidän talliin. Tykkään heidän imagostaan ja tyylistä ja palvelu toimii erinomaisesti. Vaatetuspuolesta vastaa Galvin Green ja Ecco. Molemmat ovat pohjoismaisia erittäin laadukkaita merkkejä.”

Lähde: Lauri Ruuska tiedote

Kuva: Vesa Koivunen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.