LET: Tamminen ja Henriksson upeasti jatkoon Uudessa-Seelannissa

Linda ja Noora muokattu

 

Noora Tamminen ja Linda Henriksson pelasivat itsensä upeasti jatkoon, Uudessa-Seelannissa käytävässä Ladies European Tourin osakilpailussa ISPS Handa Women`s Openissa.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen niukasti Cut -rajan heikommalla puolella ollut Linda Henriksson, nousi vahvan kaksi alle par(70) -kierroksensa ansiosta peräti 19 sijaa jaetulle 45 sijalle,  ja “heittämällä” jatkoon.

Ykkösteeltä lähtenyt Henriksson hyödynsi tehokkaasti etuysin par5 -väylät (2 ja 5), tehden molemmille birdiet. Kierroksen keskivaiheilla Henrikssonilla oli vaikeampi jakso, johon hän teki väylille 7,8 ja 11 bogeyt.

Henriksson näytti jälleen periksiantamattomuutensa, tehden heti perään väylille 12 ja 13 peräkkäiset birdiet. Kun vielä väylälle 16 (par3) kirjattiin birdie, oli Henrikssonilla syytä hymyyn. Kauden ensimmäinen jatkoon pääsy, heti toisessa kilpailussa. Nyt voi vapautuneesti lähteä viimeiselle kierrokselle napsimaan sijoituksia kohti kärkeä.

“Kenttä pelattiin lyhyenä ja keli oli hyvä. Väylät olivat alkuviikosta märät ja nyt kuivuneet paljon, joten draiveihin tulee lisää mittaa. Peli tuntui hyvältä, vaikka jossain keskivaiheilla olikin vähän heikompi jakso. Pelin osa-alueet hyvin tasaista, mikään ei huonoa eikä mikään super loistavaa. Innolla huomiseen”, kertasi tämän päivän peliään ja olosuhteita iloinen Henriksson.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen viidenneltä sijalta lähtenyt Noora Tamminen aloitti tänään kierroksensa Clearwater -kentän kymppiteeltä. Jälleen vahvaa lyöntipeliä osoittanut Tamminen, tuskaili varsinkin kierroksensa alussa puttiensa kanssa. “Otin neljällä ekalla väylällä kolme kolmen putin greeniä, enkä saanut putteja uppoomaan koko päivänä”, kommentoi Tamminen puttaamistaan.

Alun kolmesta kolmen putin greenista huolimatta, teki hän neljälle ensimmäiselle väylälle ainoastaan kaksi bogeyta, kun ykkös väylän eagle-putti livahti pariksi. Viidennestä väylästä eteenpäin, kierros olikin erittäin tasaista parin tekemistä. Tamminen teki kierroksellaan yhteensä 15 paria. Kierroksen ainoa birdie tuli takaysin (kentän etuysi) väylälle kolme, joten Tammisen kierros tänään +1(73).

“Lyöminen oli melko samaa kun eilen. 9 väylää,14greeniä, mutta 34 puttia. Keli oli tänään täydellinen. Ei tuulta ja 29 astetta, siksi tulostaso oli kovaa”, jatkoi Tamminen.

Tamminen jakaa kahden kierroksen jälkeen sijaa 21, yhteistuloksella -3(141). Kymmenen joukkoon on matkaa ainoastaan kolme lyöntiä, joten huomenna vain putit kuppiin ja kohti kärkeä.

Kilpailun johtoon nousi jaetulta 14 sijalta Uuden-Seelannin oma “tyttö” Lydia Ko. Maailmanlistan ykkönen, vielä seitsemäntoista vuotias Ko pelasi huikean, uransa alhaisimman kierroksen -11(61), joka on samalla Clearwater -kentän uusi kenttäennätys.

Ko aloitti kierroksensa bogeylla, mutta kuittasi sen heti eaglella. Tämän lisäksi Ko teki yhteensä kymmenen birdietä väylille 4 – 7 ja 9 – 13, sekä vielä väylälle 18. Kon kahden kierroksen johtotulos on -13(131).

Ko johtaa kilpailua kolmella lyönnillä ennen Englannin Charley Hullia -10(134). Myös Hull oli tänään pelipäällä, nousten niin ikään jaetulta 14 sijalta kilpailun toiseksi. Hull iloitteli virheettömälle kierrokselleen kahdeksan birdietä, pelaten tuloksen -8(64).

Lyönnin Hullia perässä, kolmatta sijaa jakavat Italian Giulia Sergas, sekä Yhdysvaltojen Beth Allen.

Artikkelia muokattu 28.2 klo.12:25 Lisätty Linda Henrikssonin kommentit pelistä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.