LET:n karsintafinaali suomalaisittain onnelliseen päätökseen

Qschool 2014

Suomalaiset naiset näyttivät jälleen sisukkuutensa ja pelasivat upeasti Marokossa käytävissä LET:n karsintafinaaleissa ja järjestivät itselleen sekä koko suomalaista kilpagolfia seuraavalle yleisölle upeat joulukortit. Elina Nummenpää, Linda Henriksson, Marika Voss taistelivat itselleen täyden kortin, jonka lisäksi Krista Bakker sekä Sanna Nuutinen ansaitsivat vielä osittaisen kortin kaudelle 2015.

Elina Nummenpäästä on kehkeytynyt oikea karsintojen spesialisti. Kolme kertaa peräkkäin karsinnoissa ja joka kerralla upeasti läpi. Nummenpää pelasi kylmähermoisesti kierrokset (72,72,74,70,72). Aikaisemmasta kokemuksesta oli varmasti hyötyä viimeisellä kierroksella. Nummenpää pelasi jännittävässä paikassa hienosti tasaisesti pariin yhdellä birdiellä ja yhdellä bogeylla, joka nosti hänet seitsemän sijaa 19 sijalle, yhteistuloksella E(360).

Tällä kaudella LET:n ilmapiiriä muutaman kilpailun tunnustelemaan päässyt Linda Henriksson, varmisti korttinsa ensivuodelle niin ikään jaetulla 19 sijalla. Henrikssonin kierros oli melkoista vuoristorataa. Etuysin jälkeen näytti pahalta, kun kortiin oli merkitty neljä bogeyta ja vain yksi birdie, +3(39). Takaysillä alkoikin sitten Henriksson show. Kymppiväylälle takaysin ainoa par ja kahdeksalle viimeiselle väylälle kolme boeyta ja peräti viisi birdietä. Takaysi siis kaksi alle parin (34) ja koko kierros yksi yli (73), joka riitti “reilusti” korttiin.

Jos oli Henrikssonin pelissä jännittämistä, niin ei Marika Voss päästänyt yhtään helpommalla meitä golfin ystäviä tai itseään. Neljä ensimmäistä kierrosta itse varmuutena pelanneelle Vossille alkoi epävarmuus hiipiä puseroon viimeisellä kierroksella ja bogeyta ilmaantui korttiin uhkaavasti. Maajoukkuejyrä ei kuitenkaan antanut periksi, vaan taisteli hurjasti ja takoi loppuun väkisin pari tarvittavaa birdietä. Vossin viimeinen kierros +4(76) ja yhteistulos E(360).

Kun Krista Bakker yhteistuloksellaan +5(365) T46. sekä Sanna Nuutinen +11(371) T64 ansaitsevat myös osittaisen kortin ensikaudeksi naisten Euroopan Tourille, niin parhaillaan voimme kilpailussa nähdä historiallisesti yhteensä kahdeksan suomalaispelaajaa.

Tämä oli upea lopetus kaudelle 2014. Mahtavaa menestystä ensikaudelle kaikille suomalaisille kilpagolfareille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.