Linda Henriksson ammattilaisuransa ensimmäiseen voittoon Sveitsissä

linda-henriksson-foto-tristan-jones

Linda Henriksson otti lauantaina Sveitsissä, Gamsissa pelatussa naisten Euroopan haastajakiertueen Letasin kilpailun, VP Bank Ladies Openin voiton.

Henriksson on pelannut ammattilaisena kuusi vuotta ja nyt tullut voitto oli ammattilaisuran ensimmäinen. Aikaisemmilta vuosilta hänellä on kaksi kolmossijaa Letasilta, sekä yksi kakkossija NordeaTourilta (nykyinen Swedish Golf Tour).

Voitto tuli tiukan taistelun jälkeen. Kierrokset (72,68, ja 72) pelannut Henriksson, oli jo kolmen lyönnin johdossa kun kilpailua oli enää seitsemän väylää jäljellä. Väylillä 12 – 16 syntyneiden bogien myötä, hän antoi kuitenkin hetkeksi voitonavaimet venäläiselle Nina Pegovalle, joka päätti kierroksensa birdieen ja päätyi -4(212) tulokseen. Henriksson punnersi kuitenkin 18:nnelle väylälle myös birdien, ja nousi Pegovan rinnalle kokonaistulokseen -4.

Henriksson ratkaisi voiton ensimmäisellä uusinta reiällä. Hän löi lyhyen 18:nnen par5 väylän kahdella päälle. Eagle putti jäi kauas, mutta Henriksson upotti kolme metrisen birdieputin sisään ja sai tuulettaa voittoaan.

”Olin valtavan hermostunut uusinnassa, polveni tärisivät, ja viimeiseen puttiin kului tunti”, kertoi Henriksson Letas -kiertueen sivustolla.

Henriksson voitto tuotti hänell 6440 euron palkintosumman, sekä voittajakategorian kaikkiin kauden Letas -kilpailuihin. Tämä helpottaa luonnollisesti Henrikssonin loppukauden kilpailukalenterin suunnittelua.

”Huonon kauden jälkeen näytti siltä, että olen pitkälti villien korttien varassa. Kilpailun voittaneena pääsen nyt varmuudella pelaamaan kaikki LETAS-kiertueen turnaukset”.

Kuudesta kilpailuun osallistuneesta suomalaisesta, myös Tia Koivisto selvisi cutista finaalikierrokselle. Kaksi ensimmäistä kierrosta hienosti 73,73 pelanneen Koiviston viimeinen kierros ei mennyt suunnitelmien mukaan, vaan korttiin kirjattiin 84 lyöntiä. Koivisto jakoi kilpailussa 48:nen sijan yhteistuloksella +14(230).

Kuva: Tristan Jones

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *