Lyöntipelin SM -kisat käyntiin keskiviikkona Lakistossa

SHG_lakisto Tero Parkkinen

Golfin miesten ja naisten lyöntipelin SM-kilpailut järjestetään viisikymmentävuotisjuhliaan viettävän Suur-Helsingin Golfin Lakiston kentällä keskiviikosta lauantaihin. Viime vuoden mestari Linus Väisänen siirtyi EM-kisojen jälkeen ammattilaiseksi, mutta muut maajoukkuepelaajat ovat valmiina menestymään.

Viime vuoden Suomen mestarit Kotkan Mussalon kentältä eivät ole Lakistossa paikalla, kun Roosa Närhen ja Linus Väisäsen nimiä ei löydy lähtölistoilta. Väisänen siirtyi ammattilaiseksi viime viikon EM-joukkuekilpailun jälkeen ja pelaa tällä viikolla jo Challenge Tourin osakilpailussa Kanarian saarilla.

Kahtena ensimmäisenä päivänä Lakiston SM-kentällä nähdään kaikkiaan 144 suomalaisen amatöörigolfin kärkinimeä. Torstain jälkeen cutista pääsee jatkoon 54 parasta miestä ja 18 parasta naista sekä heidän kanssaan tasatuloksessa olevat pelaajat.

Kahtena ensimmäisenä päivänä pelaajat lähtevät kisakierroksille kahdelta tiiltä ja kahdessa eri vaiheessa. Aamun lähdöt ykkös- ja kymppitiiltä ovat klo 7.30- 9.20 ja iltapäivän lähdöt klo 12.30-14.20. Peliryhmät ovat ensimmäisinä päivänä samat, mutta lähtöaika vaihtuu aamupäivästä iltapäivään tai päinvastoin.

Torstaisen cutin jälkeen perjantaina ja lauantaina pelataan käänteisessä paremmuusjärjestyksessä niin, että kärkiryhmät lähtevät kentälle viimeisinä. Viimeisinä päivinä lähdöt ovat pelkästään Lakiston ykköstiiltä ja alkavat klo 8.00 jatkuen puolen päivän tienoille saakka. Mestareiden nimet ovat selvillä lauantaina iltapäivällä.

Maajoukkuepelaajat viihtyvät Lakistossa

SM-lyöntipelien harjoituspäivänä Lakistossa nähtiin lähes sata kilpailijaa. Aamupäivän pro-am-tapahtumassa mukana olleet miesten maajoukkuepelaajat Lauri Ruuska, Miki Kuronen, Kristian Kulokorpi ja Mikko Lehtovuori olivat tyytyväisiä kisakenttään. Kulokorpi ennustaa, että Lakiston SM-kisasta tulee tiukka.

Kristian Kulokorpi Lakisto 2015 Tero Parkkinen

“Veikkaan, että tulokset on kärjen osalta tosi tasaisia. Paljon porukkaa asettuu muutaman lyönnin sisään. Lakistossa näyttää olevan muutamia selkeitä birkkureikiä ja ne pitää ottaa tarkasti”, Tammer Golfin Kulokorpi toteaa. “Oma ajatus on hoitaa kaksi eka päivää niin ettei jää häviölle ja viimeisille päiville sitten miettiä taktiikkaa uudestaan.”

Kulokorpi on tyytyväinen EM-joukkuekisan tuoreeseen kokemukseen.
“Kisoista jäi hyvä fiilis ja ne kerto, että pystyn pelaamaan omalla tasollani. EM-kisat osoittivat myös sen, että peliin kannattaa lähteä rennolla mielellä. Rentoudella on tarkoitus vetää Lakistossakin.”

Lauri Ruuska Lakisto 2015 Tero Parkkinen

Myös Tarina Golfin Lauri Ruuska kiittelee viimeviikkoista EM-kisakokemusta ja toivoo, että Ruotsissa saatu hyvä pelituntuma näkyy myös SM-kentällä.

“Pitkään aikaan ei ole lyönti tuntunut näin hyvältä, joten korkealla fiiliksellä lähdetään kisaan”, Ruuska sanoo. “Tekniikka tuntuu napsahtaneen kuntoon ja alkaa olla sitä mitä sen pitää ollakin.”

Lakiston kenttä on Ruuskalle uusi tuttavuus ja hän on mielissään siitä, että SM-kisat järjestetään juuri siellä. “Hyvä päästä pelaamaan kisaa uudella kentällä. Monesti kisat järjestetään samoilla kentillä ja uusi paikka tuo kisaan vähän ekstraa. Tykkään.”

Miki Kuronen Lakisto 2015 Tero Parkkinen

Nurmijärven Miki Kuroselle Lakisto sen sijaan on tuttu ja hän odottaa siitä ja kentän tuntevasta caddiesta itselleen pientä etua kisaan.

“Tämä on mulle vähän kuin toinen kotikenttä, koska asun ihan tossa vierellä”, Kuronen sanoo. “SM-kisan pelaaminen heti EM-kisojen perään tuntuu hyvältä kun Ruotsissa sai hyvän kisatuntuman.”

Kuronen pitää omana vahvuutenaan hyvää puttaamista, ja toivoo, että siitä yhdessä Lakiston griinien tuntemisen kanssa on hänelle hyötyä kisassa. “Lähden kisoissa odottelemaan iskun paikkoja ja kun niitä tulee niin ne otetaan,” Kuronen toteaa.

Mikko Lehtovuori Lakisto 2015 Tero Parkkinen

Lahden Golfin Mikko Lehtovuori odottaa hänkin hyvällä mielin alkavaa kisaa, koska oma peli on ollut nousujohteista.

“Lakiston kenttä on aiemmilta vuosilta jonkin verran tuttu. Oon pelannut täällä junnujen Tsemppitourilta ja SHG:n ja Lahden Golfin yhteisissä kisoissa”, Mikko toteaa. Uudistunut Lakisto on kuitenkin uusi tuttavuus. Lahtelaisen aseet SM-kisoissa ovat lyhyet raudat, wedge ja putti.

“Itseluottamustahan tässä ennen muuta tarvitaan. Sitä on tullut, kuin jenkeissä olen yliopistogolfissa sijoittunut joitakin kertoja top viitoseen. Siitä ponnistetaan kotimaassakin.”

Suomen Golfliitto

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.