Miki Kuronen siirtyi ammattilaiseksi

DSC_0245_930x620

Miki Kuronen julkisti Erkko Trophy -kilpailun jälkeen siirtyvänsä välittömästi ammattilaiseksi, joten hän osallistuu ensiviikon Nordic Leagueen kuuluvaan FinnishTourin osakilpailuun K-Supermarket Kamppi Openiin ammattilaisstatuksella.

Klaukkalalaiselle 21 -vuotiaalle miesten maajoukkueen vakiokalustoon kuuluneelle Kuroselle oli jo aikaisemmin selvää, että tänä syksynä siirrytään ammattilaiseksi, ainoastaan julkistuksen ajankohdasta ei vielä ollut varmuutta.

DSC_0282

“Tämä oli sopiva aika siirtyä ammattilaiseksi. Juteltuani henkilökohtaisten valmentajieni sekä Staffanin kanssa (Suomen maajoukkueen päävalmenta) totesimme yhdessä, että kun tämän kilpailun jälkeen ei ole tällä kaudella enää yhtään maajoukkuetehtävääkään, niin turha sitä ammattilaiseksi siirtymistä on yhtään siirtääkään. Kyllä tämä päätös toi mukavasti lisäbuustia tekemiseen”, kertoi Kuronen.

Kahdeksan vuotiaana isänsä kanssa Nurmijärven rangelle golfia kokeilemaan lähtenyt Kuronen, on siitä lähtien edustanut Nurmijärven Golfklubia. Hänen päävalmentajanaansa toimii Peter Hagström.

Lukion Kuronen kävi Klaukkalassa, jonne hän myös lähetti kiitokset erittäin joustavasta suhtautumisesta kilpailu- ja harjoitusmatkoihinsa. “Sieltä sai hyvin treeni- ja kisavapaita ja suhtautuminen mun pelaamiseen oli kannustavaa. Iso kiitos siitä”.

Kolmena edellisenä talvena Kuronen on viettänyt välillä pidempiä ja lyhyempiä jaksoja Espanjan Fuengirolassa Lauro Golfissa ja siellä Tapani Saarentolan pitämässä Fuge Golf Akatemiassa.

“Tapsan kanssa on treenattu lähipeliä ja keskusteltu lähinnä itse pelaamisesta”.

Tämän lisäksi valmennuksessa on mukana ollut fysiikka valmentaja Matti Santtila, sekä miesten maajoukkuevalmentaja Staffan Johansson.

“Tietenkin iso kiitos pitää antaa Petskulle, Tapsalle, Staffanille, ja Matille, joiden kanssa homma on mennyt eteenpäin joka vuosi ja arvokkaita oppeja saanut koko ajan tulevaisuutta varten”.

Amatöörivuosinaan muun muassa poikien sarjoissa P21 -lyöntipelin SM -kultaa (2013),P18 -reikäpelin SM -kultaa (2011), joukkue SM -kultaa, ja FinnishTourin Vanajanlinnan kilpailun 2014 voittaneelle Kuroselle tämä kausi on tuonut mukavasti menestystä myös kansainvälisissä kilpailuissa.

Kauden alussa tammikuussa Kuronen sijoittui Espanjassa Copa Andalucia kilpailussa 5:ksi, kesäkuussa Brittish Amateur Championshipissa hän oli 16:n joukossa ja kauden kohokohtana Ranskassa French Amateur:ssa upeasti kolmas.

Nyt on aika ottaa suuri harppaus uralla eteenpäin, ja siirtyä ammattilaiseksi. Tähän pisteeseen pääsystä Miki halusi vielä kiittää muuta tärkeää tukiverkostoaan, joka on mahdollistanut kaiken tämän.

“Vanhemmat ja muut läheiset on ollut isossa roolissa matkalla tähän pisteeseen, sekä Nurmijärven Golfklubi ja Golfliitto on ollut koko ajan hommassa mukana ja heidän kaikkien ansiosta tämä ammattilaisuus on vihdoin mahdollista”.

“Tästä ne pelit vasta alkavat. Motivaatiota riittää ja pienen lisäbuustin sai kun vihdoin päätös siirtymisestä lyötiin lukkoon”, päätti Kuronen.

FinnishGolf.com toivottaa Mikille paljon onnea ammattilaisuralleen!

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.