Oliver Lindell paras suomalainen Finnish Openissa

DSC_0237

Oliver Lindell oli parhaana suomalaisen kuudes -4(212) Finnish Openissa.

Kilpailun voitti Tanskan Jesper Lerchedahl tuloksella -9(207). Kahdeksan vuotta ammattilaisena ilman voittoa pelannut 30-vuotias tanskalainen piti lähes virheettömällä pelillään kolmantena päivänä muut takanaan Ålandsbanken Finnish Openissa.

Aurinko paistoi myös kolmantena kisapäivänä Kungsbanalla, joka lyhyydestään (5800 m) huolimatta piti pelaajat kurissa ja nuhteessa. Odotettuja tulosmurskajaisia ei Ålands Golfklubbilla koettu.

Lerchedahl ( 66-71-70,-9) johti kisaa myös ensimmäisen ja toisen kierroksen jälkeen. Hänen aseenaan oli tasaisuus, kolmen päivän aikana bogeja kertyi korttiin vain kolme.

”Tämä oli ensimmäinen varsinainen ykköstilani ammattilaisena. Kisoja on takana arviolta 200, joten olen hyvin onnellinen. Seuraavan voiton saavuttaminen voisi vaatia toiset 200 kisaa”, konkari veisteli voittopuheessaan.

Lerchedahl ilmoitti toisen päivän jälkeen uransa olevan lähes päätöksessä hänen saamansa työpaikan johdosta. Ahvenanmaan kisan lihotti tilipussia 9 000 euron edestä.

”Kun menen takaisin töihin, minun täytyy puhua vielä pomoni kanssa, josko voisin pelata myös kaudella 2017”, hän suunnitteli.

Päätöspäivänä suomalaisista oli voittotaistossa käytännössä vain Oliver Lindell. Tehtyään alkureiíllä kaksi birkkua. Tämän jälkeen hankalan vaiheen kolme perättäistä bogia veivät pitkälti mahdollisuudet taistella tosissaan voitosta.

Loppukiri tyssäsi viimeistään 16:n (par-5) kentän rajojen ulkopuolelle menneeseen toiseeen lyöntiin. Toisella pallolla Lindell teki eaglen, tuloskorttiin merkitiin par(5).

”Liian epätasaista oli pelaamiseni. Kouluarvonsanana tämä oli seitsemän plus. Jos tekee kolmeen kierrokseen 12 bogia, on lähes mahdotonta voittaa kisaa”, Lindell muistutti itseään.

Kuudes tila oli jo yhdeksäs top 10-sijoitus Nordic Leaguella. Pistelistan kärkipaikka on Lindellillä entistäkin vankempi.

Kilpailun tuloksiin pääsee tästä.

Lähde: Suomen Golfliiton tiedote

Kuva: FinnishGolf.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.