Petra Salko iloitteli birdieillä kolmannella kierroksella Etelä-Amerikan amatööreissä

PetraSalko 1Petra Salko onnistui upeasti Etelä-Amerikan amatöörimestaruuskilpailujen kolmantena päivänä. Kaksi ensimmäistä päivää peliään hakenut salko, alkoi kolmantena päivänä saamaan putteja sisään ja birdieitä tulikin kierrokselle huikeat seitsemän kappaletta. Birdien väleihin lipsahtaneet neljä bogeyta estivät todellisen superkierroksen syntymisen, mutta hienolla kolme alle par (69) tuloksellakin Salko nousi peräti 17 sijaa, jaetulle kahdennelletoista sijalle, yhteistuloksella +11(227).

“Kaksi ekaa päivää peli oli vähän tahmeeta ja oli vaikeuksia saada pelirytmistä kiinni, koska ei ole päässyt kentälle pitkään aikaan. Tokana päivänä lyöntejä kertyi hirveästi puteista. Tänään (lauantaina) alkoi ne putit uppamaan ja tuloskin laski paljon sen mukana. Tästä hyvillä mielin vikaan päivään”, kertasi iloinen Salko kilpailunsa kulkua.

Myös Karina Kukkonen on parantanut peliään kierros kierrokselta. Kolmas kierros lähti kuitenkin vaikeasti käyntiin. Kakkos väylällä wedge-lähestyminen lähti soketin ansiosta suoraan veteen. Kukkonen korjasi tilanteen nopeasti lyömällä seuraavan lyönnin 10cm päähän ja puttaamalla bogeyn sisään. Tämän jälkeen etu ysille kirjattiin vielä pari bogeyta lisää ja yhdeksännen väylän hieno birdie. Etuysi +2(68).

Yhdeksännen väylän onnistumisen jälkeen, alkoi Kukkonen saamaan lyönnistään kiinni ja taka ysi tulikin kahden bogeyn ja kahden birdien turvin parissa. Päivän saldo +2(74) ja sijoitus ennen viimeistä kierrosta on T19 +14(230).

“Parempaan päin pelit tänään. Alkukiekasta ei tulosta saanut ihan tehdyksi, ja tulihan se soketti taas kakkosväylällä. Lyönti lähti kulkemaan tosi hyvin kun sain 9. väylällä hyvät lyönnit ja 1,5m birkkuputin sisään. Takaysi menikin melkein samaan tahtiin, paitsi putit kiersivät reikää vähän liikaa. Kahdeksan greeniosumaa takaysillä, sekä yksi eagleputti joista kaksi helppoa paikkaa hyödynsin birkuiksi. Muuten taas steadyä pelaamista. Petran kanssa odotetaan huomista hyvissä fiilingeissä” kommentoi hyvän tuulinen Kukkonen.

Miesten puolella Miki Kuronen ei aivan ollut tyytyväinen kolmanteen kierrokseensa. Tuloskorttikin oli huomattavasti värikkäämpi kuin edellisenä päivänä.

Kuronen aloitti kierroksensa kymppitiiltä bogeylla ja toinen bogey tuli kolmannelle pelatulle väylälle. Seitsemänneltä väylältä eteenpäin Kuronen teki upean kolmen birdien putken (kentän väylät 16,17,18) ja pelasi etuysin -1(35). Takaysillä (kentän etuysi) olikin sitten tapahtumaa, kaksi bogeyta, yksi tuplabogey ja yksi birdie +3(39). Kolmas päivä tulokseen +2(74) ja sijoitus tällä hetkellä T19, yhteistuloksella +2(218).

“Oli vähän erilaista kuin eilen. Hyvin pääsin etuysin (kentän takaysi) lopussa peliin mukaan ja oli hyvä henki päällä. Lopussa huono rautalyönti, josta syntyi bogey. Toinen huono seuraavalla väylällä, josta hankalan paikan jälkeen sössittiin tuplabogey. Neljällä viimeisellä oli hyviä paikkoja, mutta pallot lirui ohi ja enempää ei birkkuja saatu. Kitkerä maku jäi kierroksesta, vähän terävämmin pitää pelata”, pohti Kuronen.

Kristian Kulokorpi pelasi melko tasaisen kolmannen kierroksen, mutta birdieitä hänkään ei saanut toivomallaan tavalla sisään. Kulokorpi pelasi neljä yli parin (76), viisi bogeyta ja yhden birdien sisältäneellä kierroksellaan. Kulokorpi on ennen viimeistä kierrosta sijalla T33, yhteistuloksellaan +6(222).

Kilpailun neljäs kierros on parhaillaan käynnissä ja se päättyy Suomen aikaan myöhään illalla. Raportti neljännen päivän tapahtumista julkaistaan maanantaina.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *