Saku Tuusa ja Nicola Fall parhaat suomalaiset ensimmäisen kierroksen jälkeen Laurossa

Espanjassa Lauro Golfissa pelattava FinnishGolf.com Open Hosted by Fuge Team Lauro käynnistyi englantilais- espanjalaiskomennossa. Parhaina suomalaisina aloittivat poikien sarjassa jaetulla kolmannella sijalla -1(71) lyöntiä pelannut Salo Golfin Saku Tuusa, sekä tyttöjen sarjan toisella sijalla oleva, tuloksella +3(75) aloittanut Golf Talman Nicola Fall.

Poikien sarjan kärki huipputasainen

Saku Tuusa foto Raul Fall
Saku Tuusa Salo Golf

Poikien sarjan kärkipaikkaa jakavat Englannin Zak Karkalezos sekä Espanjan Alvaro Mueller-Baumgart Lucena tuloksella -2(70). Kolmatta sijaa tuloksella -1(71) jakaa neljä pelaajaa, joista kaksi on espanjalaisia, yksi Virosta sekä Suomen Saku Tuusa. Seitsemännellä sijalla on Ruotsin Viktor Ölund tuloksella +1(73). Eetu Sipponen sekä Eetu Taivainen jakavat kahdeksatta sijaa tuloksella +2(74).

Tyttöjen sarjassa espanjalais johto

Kymppitiiltä startanneiden tyttöjen sarjassa sijat kärjessä vaihtuivat pitkin kierrosta ja lopulta viimeiset seitsemän väylää (kentän 3-9) kolme alle parin pelannut Espanjan Clavero Martina Muños nousi yksi yli par (73) tuloksella johtoon.

Golf Talman Nicola Fall käväisi kierroksen aikana myös kärjessä, mutta takaysillä (kentän 6 ja 7) tulleet tripla ja bogi pudottivat hänet hetkellisesti jo neljänneksi. Birdie par lopetus nosti lopulta Fallin toiseksi +3(75) tulokseen. Torvinen Emilia ja Salonpään Kreetta jakavat kahdeksatta sijaa +8(80) tuloksella.

“Tosi hauska kierros. Peli oli suurimmilta osin hyvää, mutta pari huonoa lyöntiä maksoi aika paljon ja vei tuloksen plussan puolelle. Oli kivaa päästä kokeilemaan kisassa “virallisesti” Ready Golfia ja toivottavasti tämä on se tyyli jota jatkossakin pelataan. Toisaalta samoilla ollaan menty Suomessa aikaisemminkin”, totesi Fall.

Kilpailunjohtajalla kiireinen päivä

Kilpailunjohtajalla päivä oli hektinen. Uusien sääntöjen mukainen Ready Golf kokeilu neljän hengen ryhmissä oli rohkea veto kilpailuorganisaatiolta.

“Oli melko jännittävää kokeilla ensimmäisenä WAGR -kilpailuna maailmassa uusia sääntöjä, joissa on varmasti vielä opeteltavaa niin pelaajilla kuin tuomareillakin. Siihen kun vielä yhdistettiin runsas pelaajamäärä, jonka johdosta pelasimme neljän hengen ryhmissä uusien sääntöjen mukaisesti Ready-Golfia, niin touhua riitti kyllä koko päiväksi”, kertoi kilpailunjohtaja Arto Teittinen.

“Ilmeisesti Ready-Golf ei vielä ole ihan kaikille sisäistynyt, sillä kierros ajat ylittivät joillakin ryhmillä jopa viisi tuntia. Mutta eiköhän tämäkin asia opita kauden mittaan pikku hiljaa. Kaiken kaikkiaan kokeilu pelata neljän hengen ryhmissä oli positiivinen kokemus. Suurempia ruuhkia ei syntynyt mihinkään”, jatkaa Teittinen.

Kilpailun tuloksiin pääsee tästä.

Kuva: Teksti ja kuva Raul Fall

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.