Suomalainen Pi-Lillebi Hermansson voitti Ruotsin tyttöjen lyöntipelimestaruuden

Pi Lillebi Hermansson

Suomalainen Tukholmassa asuva 17 -vuotias Pi-Lillebi Hermansson voitti Ruotsin tyttöjen lyöntipelimestaruuden.

Stockholms Golfklubbia edustava Pi-Lillebi lähti viimeiselle kierrokselle 8 yli par tilanteesta (74,75,75), viisi lyöntiä kärkeä perässä. Viimeinen kierros sujui kuitenkin kuin unelma. Hän teki kierrokselle yhdeksän birdietä, joista seitsemän peräkkäin väylille 6-12. Kahdeksan alle par(64) tulos on uusi Sollentuna Golfklubbin kenttäennätys.

“Eilen kun juttelin perheen kanssa tuntui aika pahalta olla kahdeksan yli par tilanteessa, mutta he tsemppasivat minua ja sanoivat että ei tarvitse kuin pelata seitsemän alle parin ja olet kärjessä. He tietenkin vitsailivat, mutta siitä jäi jotain päähän tälle päivälle. Taktiikkani oli pelata kaikki par5 -väylät par nelosina ja par4 -väylät par kolmosina. Sainkin aika monta griiniosumaa tänään”.

“Minulla oli kaksi tavoitetta tälle kaudelle, ottaa kenttäennätys ja voittaa lyöntipelimestaruus. Tuntuu hyvältä saavuttaa ne samalla kertaa”, iloitsi Pi-Lillebi.

Helpolla ei voitto tullut, sillä lopulta voiton Pi-Lillebille toi viimeisen väylän pitkä birdieputti. Kärkiryhmässä pelanneella ja lopulta toiseksi tulleella Ulna Golfklubbin Matilde Stenqvistillä oli myös viimeisellä väylällä birdie-mahdollisuus, mutta tämän hän puttasi ohi. Näin Pi-Lillebi Hermansson voitti Ruotsin tyttöjen mestaruuden yhdellä lyönnillä kokonaistuloksellaan par(288).

Pi-Lillebi on tullut tutuksi myös Suomessa pelaaville kilpasiskoilleen, sillä hän on osallistunut nuorempana muun muassa Vierumäellä järjestettävään FIJC -kilpailuun sekä myös viime vuonna Lohjalla järjestettyyn FJT- Invitationaliin.

Syksyllä hän lähtee opiskelemaan ja pelaamaan golfia Yhdysvaltoihin Mississippin yliopistoon.

Kilpailun tuloksiin pääsee tästä.

Kuva: Svenska golförbundet

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.