Suomalaiset Kiinassa ja Turkissa

Ilonen BMW Champions 2nd round (37) muokattu

Minea Blomqvist of Finland

 

 

 

 

 

 

Tällä kertaa viikonloppu ei tarjonnut suomalaisittain suuria riemunkiljahduksia sen enempää naisten kuin miesten European Tourien kilpailuissa Kiinassa ja Turkissa.

Sanya Ladies Openissa, Kiinassa pelasivat Noora Tamminen sekä Minea Blomqvist-Kakko. Tamminen karsiutui cutista kierroksillaan (73,76). Blomqvist-Kakko selvisi cutista, mutta ei pystynyt nostamaan sijoitustaan viimeisellä kierroksella, vaan sijoittui lopulta jaetulle 43 sijalle tuloksella +2(74,71,73).

Tärkeintä oli kuitenkin, että Minea oli peliinsä tyytyväinen, vaikka huippusijoitusta ei tullutkaan.

“Kahden viikon treenijakso Orlandossa meni hyvin ja kisasta jäi positiivisen odottava fiilis ajatellen ensi viikonlopun toista Kiinan osakilpailua Xiamenissa”, kertoi Blomqvist-Kakko kuumalla ja tuulisella Yalong Bay Golf Clubin kentällä.

“Nyt muutama vasurilyönti heikensi tulosta. Lisäksi putti ei uponnut niin kuin pitäisi”, kertasi Blomqvist-Kakko parannettavia osa-alueita pelissään.

Blomqvist-Kakkon ja Tammisen pelit jatkuvat Kiinassa ensi viikonloppuna Xiamen International Ladies Openissa.

Sanya Ladies Openin voitti ylivoimaisesti viiden lyönnin erolla isäntämaan 18-vuotias nouseva tähti Xi Yu Lin. Lin aloitti viimeisen kierroksen hieman nihkeästi tehden toiselle väylälle bogeyn. Tämän jälkeen nuori kiinalainen kuitenkin terästäytyi ja teki 7 ja 8 väylille peräkkäiset birdiet, sekä takaysille vielä birdie, eagle, birdie putken jolla ratkaisi kilpailun edukseen. Linin voittotulos oli lopulta 14 alle parin 202 (68-67-67).

Turkish Airlines Open pelattiin Belekissä, Colin Montgomerien suunnittelemalla Maxx Royal kentällä. Ilonen aloitti torstaina perusvahvalla pelillä -3(69). Vielä perjantain kierroksen alku lähti vahvasti, mutta sitten Ilonen menetti parhaan teränsä ja pelasi loput kierrokset tulokseen (72,74,75). Ilonen oli lopulta kilpailun jaettu 64. tuloksella +2(290).

“Peli lähti väärään suuntaan. Kahdeksannella reiällä (kentän 17.) lähestymiseni jäi keskellä väylää 80 metriä viheriön edessä olevaan puuhun. Ei auttanut kuin mennä lyömään uusi pallo. Tuplabogey oli tuloksena. Siihen kieltämättä meni suurin polte, loppu oli pelailua,” kertasi Ilonen viimeisen kierroksen harvinaista tapahtumaa.

TA Openin voitti nuori yhdysvaltalainen Brooks Koepka. Koepka nousi Poulterin ohi virheettömällä viimeisen kierroksen pelillään. Upea bogey- vapaa, viiden birdien ja yhden eaglen kierros -7(65). Kierroksen tärkeimmäksi lyönniksi Koepka itse nosti kolmannentoista par-5 väylän kakkoslyönnin. Koepka löi puu-3:lla upean lähestymisen kolmeen metriin, josta puttasi eaglen sisään nousten kilpailun johtoon. Poulterilla oli vielä 18 väylällä kaksimetrinen tasoittava birdie-putti, jolla hän olisi päässyt uusintaan, mutta se livahti alapuolelta ohi.

Voitto oli Koepkan ensimmäinen European Tourin ykköstila. Voittonsa myötä Koepka nousee neljänkymmenen parhaan joukkoon OWGR:llä, ja varmistaa paikkansa muun muassa U.S.Mastersissa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.