Suomalaisilla kaksijakoinen kolmaskierros European Tourin karsinnoissa

Mikko Korhonen ET karsinnat 12

Karsintojen “vanha” kehäkettu Mikko Korhonen näyttää muille suomalaisille esimerkkiä kuinka European Tourin karsinnoissa pelataan. Lauantaina ensimmäisen kierroksen Stadium-kentän pariin (72) pelannut korhonen otti tilanteen rauhallisesti ja pelasi sunnuntaina toisen kierroksen helpommalla Tour-kentällä -5(65).

Korhonen pelasi juuri uudestaan Tour-kentän ja päätyi tänään niin ikään upeasti tulokseen -5(65). Korhonen teki kierrokselleen kuusi birdietä ja yhden bogeyn. Paikkoja oli vielä lopussa useampaankin birdieen, mutta pallot pomppivat niukasti ohi. Yhteistuloksellaan -10, Korhonen on kilpailussa upeasti sijalla T4.

Jaakko Mäkitalo aloitti kierroksensa vahvasti, rakentaen hyvällä kenttäpelillä useita birdie-paikkoja. Valitettavasti kulmarauta ei tänään käynyt riittävän kuumana, jotta Mäkitalo olisi saanut hyödynnettyä hyviä paikkojaan. Etuysi kuitenkin tasaisen varmasti parissa.

Kymppiväylällä Mäkitalo sai kuin saikin kauan kaivatun birdien sisään, mutta valitettavasti heti tämän jälkeen tuli lunta tupaan tuplabogeyn merkeissä. Mäkitalo teki vielä väylälle 13 birdien ja väylälle 15 bogeyn, päätyen tulokseen +1(71). Mäkitalo on tällä hetkellä yhteistuloksellaan -1(211) T62. Huomenna Mäkitalo pelaa Stadium-kentän ja siinä tulisi pelata parin pintaan, jotta paikka 70 parhaan joukossa varmistaisi cutin läpäisyn.

Antti Ahokas lähti kolmanteen kierrokseen par tilanteesta. Hän oli pelannut aikaisemmat kierrokset tulokseen (66,76). Tänään Ahokas aloitti vahvasti tehden heti ensimmäiselle väylälle birdien ja vielä viidennelle toisen. Sitten väylät 9 – 14 menivätkin huomattavasti vaikeammin. Viidellä väylällä tulos +5 ja Ahokas putosi kokonaistulokseen +3. Ei hyvältä näyttänyt tässä vaiheessa. Ahokas kuitenkin taisteli loppuun asti ja teki viimeiselle väylälle upeasti eaglen, päätyen lopulta +1(71) tulokseen.

Ahokas menetti tänään kahdeksantoista sijaa, mutta on aivan cut rajan tuntumassa sijalla T76, kokonaistuloksellaan +1(213). Ahokas pelaa huomenna vaikeamman Stadium-kentän, mutta kaikki on omissa käsissä.

Roope Kakko lähti tänään pelaamaan vaikeampaa Stadium-kenttää haastavasta +4 tilanteesta. Eikä alku näyttänyt yhtään paremmalta. Bogey heti aloitusväylälle (kentän 10 väylä). Tämän jälkeen Kakko teki neljännen väylän (kentän 13.) hyvän driven ja lähestymisen päätteeksi birdien ja sai siitä selkeästi virtaa loppukierrokselle.

Kakko oli parhaillaan jo kolme alle tätä päivää, kunnes 14 väylällä (kentän 5.) tuli todella harmittava tuplabogey. Kun lopuille neljälle väylälle Kakko teki parit, oli tämän päivän tulos -1(71).

Kakko oli itse tyytyväinen peliinsä ja lähtee luottavaisena huomiseen. Kakko pääsee hyökkäämään huomenna helpommalle Tour-kentälle kokonaistilanteesta +3(217).

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.