Suomalaisittain Ilonen viikonloppu

Mikko Ilonen lähikuva

Mikko Ilonen tarjosi viikonloppuna suomalaisille kilpagolfin seuraajille herkkua mahan täydeltä. Ilonen laittoi sellaisen shown pystyyn Volvo World Match Play Championshipissä, että se tullaan muistamaan pitkään. Ensin puolivälierässä putosi Victor Dubuisson, välierässä Joost Luiten ja finaalissa maailmanlistan viitonen, Mikon hyvä ystävä Ruotsin Henrik Stenson.

Onneksi Olkoon vielä kerran Mikko ja Kiitos.

Ilosen voittaessa Lontoossa, pelattiin samaan aikaan myös toisaalla suomalaisittain mielenkiintoisia kilpailuja. Hong Kongissa Eurooppa Tourin ja Asian tourin yhteinen kilpailu, Etelä-Afrikassa LET:n osakilpailu ja Englannissa LET Access Seriesin osakilpailu.

European Tour, Hong Kong Open

Suomalaisista mukana Hong Kongissa olivat Roope Kakko, Mikko Korhonen, sekä Joonas Granberg. Kakolla ja Korhosella oli kilpailuun kovat panokset. Kaksikon kauden toiseksi viimeinen kilpailu ja sijoituksen tulisi olla kärjen tuntumassa, jotta ensivuoden kortti varmistuisi ilman karsintoja. Myös Joonas Granberg tarvitsi hyvän sijoituksen Asian Touria varten.

Suomalaisittain kilpailu meni kaksijakoisesti. Roope Kakko ja Joonas Granberg karsiutuivat viikonlopun kierroksilta, mutta Mikko Korhonen pelasi tasaisesti Par70 kentällä kierrokset (69,67,70,69) -5(275). Korhosen sijoitus oli lopulta T20 ja hän tienasi reilut 10 700 euroa.

Hong Kong Openin voitti ensimmäisen uusintareijän jälkeen Australian Scott Hend -13(267).

Kakko ja Korhonen jatkoivat Hong Kongista suoraan Australiaan, Perth Internationaliin, joka on molempien kauden viimeinen European Tourin kilpailu. Australiasta olisi tultava jättipotti, jotta suomalaiset varmistaisivat ensivuoden korttinsa. Korhosen tulisi tienata noin 70 000€ ja Kakon noin 60 000€. Tämä tarkoittaa että miesten tulisi sijoittua kolmen parhaan joukkoon, joka olisi molempien miesten paras sijoitus European Tourilla. Haastetta siis riittää. FinnishGolfCom pitää varpaat ja peukut pystyssä, että Australia tuo suomalaisille uran parhaat sijoitukset.

Ladies European Tour, Cell C South African Women’s Open

Jos oli miesten Euroopan Tourin kilpailu suomalaisittain kaksijakoinen, niin sitä oli myös naisten kilpailu. Kilpailua sotki pahasti rankkasateet. Minea Blomqvist-Kakko pääsi aloittamaan ensimäisen kierroksen aikaisin torstaiaamuna ja sai pelattua kierroksensa +2(74) loppuun, ennen kuin se lopulta keskeytettiin.

Kilpailun keskeydyttyä, oli Elina Nummenpää pelannut kaksitoista väylää +1 tuloksessa, ja Krista Bakker kuusi -1. Ensimmäinen kierros pelattiin loppuun perjantaiaamuna kovassa tuulessa ja sateessa. Nummenpään tulos oli lopulta +3(75), ja valitettavasti Bakkerin murheellisesti +11(83).

Toinen kierros jouduttiin loppuen lopuksi perumaan perjantain osalta ja kilpailu typistettiin 54 reijän mittaiseksi. Toinen kierros päästiin lopulta pelaamaan lauantaina. Blomqvist-Kakko pelasi pariin (72) ja nosti itsensä jo viidenneksitoista. Nummenpää pelasi 78 ja yhteistuloksella +9(153) selvisi juuri lyönnin turvin cutista jatkoon. Krista Bakker karsiutui tuloksella  +18(162).

Sunnuntaina Minea Blomqvist-Kakko paransi lauantaista vielä lyönnillä, pelaten neljällä birdiellä, yhdellä bogeylla, ja yhdellä tuplabogeylla -1(71). Minea nousi komeasti kauden parhaaseen sijoitukseensa, jaetulle kymmenennelle sijalle yhteistuloksellaan +1(217).

Minea oli erityisesti iloinen siitä, että pystyi pelaamaan tasollaan loppuun asti. Noin 6000 euron tienesti, nostaa Minean jo lähelle 80 sijaa, jolla säilyttää suoran kortin ensivuodelle. Parin viikon harjoitus jakson jälkeen, Minea suuntaa Kiinaan kahteen seuraavaan kilpailuunsa.

Elina Nummenpää pelasi viimeisellä kierroksella +4(76) ja oli lopulta 59. tuloksella +13(229).

Kilpailun voitti Etelä-Afrikan Lee Anne-Pace, toisella uusinta reijällä -5(211). Lee-Anne Pace on ehtinyt tulla tutuksi suomalaisille golfin seuraajille jo Talin LET:n kilpailusta, jossa hän vieraili peräti viisi kertaa ja jonka hän voitti vuonna 2010.

LETAS, WPGA International Challenge

Linda Henriksson ei saanut peliään kulkemaan Englannissa, LET Access Seriesin osakilpailussa toivomallaan tavalla, vaan karsiutui cutista kahden kierroksen jälkeen (77,77). Linda pitää nyt muutaman viikon treenitauon ja lähtee joulukuussa Marokkoon Ladies European Tourin karsintoihin.

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.