Suomalaisittain jännittävä viikonloppu

Toni Hakula svingi

Jälleen on tarjolla suomalaiselle kilpagolfin ystävälle jännitettävää monella taholla. Vaikka suuren yleisön mielenkiinto onkin Mikko Ilosen peleissä European Tourin finaaleissa, niin jännitettävää riittää myös Ladies European Tourin kilpailussa Kiinassa sekä miesten European Tourin ja WEB.com Tourin karsinnossa.

Aloitetaan Ladies European Tourilla. Minea Blomqvist – Kakko ja Noora Tamminen osallistuvat Kiinassa Sanya Ladies Openiin joka pelataan tuulisella Yalong Bay Clubilla, Kiinassa.

Kilpailun kuumimmat voittajasuosikit löytyvät ryhmästä Charlie Hull, Gwladys Nocera, Nikki Campbell, Valentine Derrey, Camilla Lenarth, Florentyna Parker, Trish Johnson, Connie Chen ja Kylie Walker.

Voittajaehdoikkaista ei voida pois sulkea myöskään viime vuoden kilpailussa play offsin jälkeen toiseksi tullutta Kiinan 23 -vuotiasta Yu Yang Zhangia

Minea Blomqvist-Kakko taistelee Kiinassa mahdollisimman hyvistä sijoituksista, noustakseen LET:n order of merit -listalla 80 parhaan joukkoon. 80 parasta saavat suoran kortin ensi vuoden tourille. Minea on tällä hetkellä sijalla 91 ja hänen tulisi tienata jäljellä olevista neljästä kilpailustaan yhteensä noin 5000€ varmistaakseen korttinsa.

Noora Tamminen on LET:n order of merit -listalla sijalla 56 ja hänen ensi vuoden korttinsa on käytännössä jo turvattu. Tästä huolimatta Noorallakin riittää luonnollisesti kilpailussa panosta.

Kilpailu alkaa perjantaina 14.11. Noora aloittaa 1 tiiltä paikallista aikaa klo.8:25 ja Minea 10 tiiltä klo.12:45

European Tour karsinta finaali PGA Catalunya. 

European Tourin karsintojen finaali starttaa käyntiin lauantaina 15.11. Suomalaisista mukana ovat Roope Kakko ja Mikko Korhonen, sekä Jaakko Mäkitalo, joka varmisti finaalipaikkansa karsintojen toisesta vaiheesta.

Korhonen ja Kakko eivät onnistuneet uusimaan korttiaan ensi vuoden European Tourille, mutta pääsivät kuitenkin suoraan karsintojen finaaliin.

Neljäs suomalainen finaaliehdokas, Antti Ahokas joutuu vielä jännittämään pääsyään finaaliin. Ahokas nosti itsensä karsintojen toisen vaiheen hienolla viimeisellä kierroksellaan uusintaan ensimmäisestä varapaikasta. Ahokas voitti tuon uusinnan ja jännittää nyt pääsyään itse finaaliin. Mikäli vähänkin vanhat merkit paikkansa pitävät, pääsee Ahokaskin taistelemaan paikasta ensi vuoden European Tourille.

WEB.com Tour, karsinta 2 vaihe, Deerwood GC.

Toni Hakula aloitti WEB.com Tourin toisen vaiheen karsinnat hienosti tuloksella -3(69). Hakula oli ensimmäisen kierroksen jälkeen viides, ainoastaan yhden lyönnin johtajaryhmää perässä. Valitettavasti juuri päättynyt Hakulan toinen kierros ei sujunut yhtä lennokkaasti kuin ensimmäinen, vaan päätyi tulokseen +3(75).

Hakulan toinen kierros oli huomattavasti “värikkäämpi” kuin ensimmäinen, se sisälsi neljä bogeyta, yhden tupla bogeyn sekä kolme birdietä.

Kun toinen kierros on vielä kesken Hakula jakaa sijaa yhdeksän, yhteistuloksellaan Par (144).

European Tour, Turkish Airlines Open

Ruokamyrkytyksestään toipunut Mikko Ilonen pelaa ensimmäistä kertaa Montgomerie Maxx Royal-kentällä Belekissä käynnistyvässä Turkish Airlines Openissa.

Ilonen pelaa torstaina ja perjantaina yhdessä entisen maailmanlistan ykkösen Lee Westwoodin sekä Stephen Gallagherin kanssa. Ryhmä on yksi torstaina ja perjantaina televisiossa kuvattavista ryhmistä.

Ensimämäistä kertaa Turkissa kilpaileva Ilonen on oikein tyytyväinen Turkin kilpailuolosuhteisiin.

‘Belek on yllättänyt minut erittäin positiivisesti. Kentällä ja harjoitusalueilla kaikki faciliteetit ovat kunnossa, Maxx Royal- hotellissa riittää virikkeitä koko perheelle, joka on matkassa mukana’.

‘Pelasin tiistaina etuysin. Hyvännäköistä väylää ja vaativat viheriöt joissa riittää vauhtia. Toiseen puoleen tutustun pro-amin yhteydessä keskiviikkona,’ Ilonen jatkoi.

Viime vuonna Victor Dubuissonin voitto tulos oli -24, joten mahdollisuudet on melkoisiin birdie-juhliin.

Kilpailu alkaa huomenna torstaina aamulla klo.8:45. Mikko Ilonen aloittaa kymppitiiltä klo.9:35.

Kaikkien kilpailujen tulospalvelun löydät FinnishGolfComin etusivulta.

FinnishGolfCom toivottaa kaikille menestystä kisoihin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.