Suomalaisittain vahva aloitus LET:n karsintafinaalissa

LET:n karsintafinaali Marokossa alkoi suomalaisittain vahvasti. Finaaliin osallistuu yhteensä 120 pelaajaa, joista seitsemän on suomalaisia. Viiden kierroksen karsinnan jälkeen 30 parasta pelaajaa ja saman sijan jakaneet saavat ensikaudeksi vahvan kortin (8a) naisten Euroopan Tourille. Ensimmäisen kierroksen jälkeen viisi suomalaista on 30 parhaan joukossa.

Kahdella kentällä (Al Maaden course ja Samanah course) pelattavassa karsintafinaalissa suomalaisista parhaiten aloitti Marika Voss, joka pelasi ensimmäisen kierroksen Al Maaden kentällä kaksi alle parin (70). Viisi birdietä ja kolme bogeyta kierroksellaan tehnyt Voss, jakaa kilpailussa sijaa kahdeksan ja on ainoastaan kolme lyöntiä kärjestä.

Samalla kentällä aloittanut Sanna Nuutinen pelasi myös hienosti yksi alle parin (71), jakaen sijaa 15 ja ainoastaan lyönnin perässä Nuutisesta, par -tuloksessa ovat suomalaisista Linda Henriksson, Elina Nummenpää, sekä Krista Bakker. Henriksson ja Nummenpää pelasivat niin ikään Al Maaden kentän ja Krista Bakker Samanah kentän. Par (72) tulos oikeuttaa tällä hetkellä tasaisessa joukossa jakamaan sijaa 25.

Bakkerin kanssa Samanah kenttää kiertäneet Oona Vartiainen, sekä Leena Makkonen ovat ainoina suomalaisina cut-rajan ulkopuolella. Vartiainen pelasi yhdellä birdiellä ja viidellä bogeylla tuloksen +4(76) ja on ainoastaan kaksi lyöntiä cut-rajan heikommalla puolella.

Ainoana suomalaisena amatöörinä karsintafinaalissa mukana oleva Leena Makkonen puolestaan valitteli ensimmäisen kierroksen heikoa puttipeliänsä. “Taidan laittaa putterin yöksi uuniin, jospa sitten sekin maila alkaa toimimaan”, twiittasi Makkonen.

Makkonen on tuloksellaan +6(78), neljä lyöntiä cut-rajasta. Neljän kierroksen jälkeen 60 parasta jatkavat viimeiselle kierrokselle, joten vielä ei ole mitään menetetty. Tulevilla kierroksilla vaan putit kuppiin ja nousu kohti kärkeä.

Kilpailua johtaa Samanah kentän pelannut Englannin 18 -vuotias Georgia Hall, tuloksellaan viisi alle par(67). Toisena, lyönnin perässä Hallia on Espanjan Virginia Espejo, joka pelasi puolestaan Al Maaden kentän neljä alle parin (68).

Huomenna pelaajat vaihtavat kenttiä, joten huomenna aukeaa jälleen aivan uusi, jännittävä päivä ja me kilpagolfin ystävät saamme jännittää ja kannustaa suomalaisnaiset vieläkin parempiin suorituksiin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.