Suomalaisittain vahva päivä, Mikko Korhonen toisena ET:n karsintojen finaaleissa

Mikko Korhonen ET karsinnat 12

Mikko Korhonen oli jälleen kovin suomalaisnimi European Tourin karsintojen viidennellä finaalikierroksella. Neljänneltä sijalta kierrokselle lähtenyt Korhonen aloitti vahvan nousun kohti kärkeä tekemällä heti ykkösväylälle birdien. Etuysin toisen birdien Korhonen teki väylälle 5. Tässä vaiheessa Korhonen nousi jo kilpailun jaetulle ykkössijalle. Virheettömän etuysin tulos oli kaksi alle parin (34).

Korhonen jatkoi birdie-tehtailuaan takaysin väylällä kymmenen ja väylällä kaksitoista. Kolmannellatoista väylällä Korhosen avaus harhautui oikealle puiden sekaan ja hän joutui pelaamaan sieltä välilyönnillä poikittain väylälle. Kolmas lyönti griinille josta kaksi puttia ja kierroksen ainoa bogey. Korhonen kuittasi kuitenkin nopeasti tuonkin lipsahduksen viidennentoista väylän birdiellä.

Kolme viimeistä väylää Korhonen pelasi varmasti pariin. Vahva kierros jälleen Korhoselta -4(68) ja kilpailun toinen sija kokonaistuloksella -15(341). Korhonen on ainoastaan kaksi lyöntiä perässä kilpailun johtoon siirtynyttä Italian Renato Paratorea.

Korhonen lähtee huomenna viimeiselle kierrokselle tosissaan jahtaamaan kilpailun voittoa. Ensi kauden työpaikka European Tourilla on jo lähes varmasti takataskussa, niin vakuuttavaa ja rauhallista on Korhosen työskentely ollut koko viikon aikana. Ainoastaan epänormaali katastrofi voisi Korhoselta kortin viedä ja sellaistahan ei tapahdu.

Jaakko Mäkitalo pelasi tänään Stadium-kentän vaihtelevasti pariin (72). Mäkitalo aloitti kierroksen toisen väylän bogeylla, mutta kuittasi sen heti seuraavalla väylällä birdiellä. Mäkitalo teki vielä kuuman putterin avustuksella birdiet viitoselle ja seiskalle. Yhdeksännelle väylälle tullut harmillinen tuplabogey nosti etuysin takaisin lähtöasemiin pariin (36).

Takaysin Mäkitalo aloitti vahvasti birdiellä, jonka jatkoksi tuli kuuden parin putki kunnes 17 par-4 väylällä lipsahti bogey. Kun viimeiselle väylälle Mäkitalo teki vielä parin, on päivän saldo hyvä par (72). Mäkitalo on juuri kortin saajien joukossa jaetulla 23 sijalla yhteistuloksella -6(350). Huomenna Mäkitalolta vaaditaan viileää tasaista kierrosta, jotta kortti ET:lle varmistuu.

Antti Ahokkaalla oli tänään hieman vaikeampi päivä toimistolla. Ahokas aloitti Stadium-kentän kiertämisen kymppiväylältä, jolle teki bogeyn. Kuitti tuli myös Ahokkaalle heti seuraavalla väylällä tyylikkään birdien muodossa. Tämän jälkeen Ahokas teki vielä ensimmäiselle yhdeksälle reijälle kaksi bogeyta, joten etuysi +2(38).

Tänään ei eiliseen tapaan Ahokas juhlinut birdieillä. Kierroksen toinen ja viimeiseksi jäänyt birdie tuli kentän viidennellä (par-3) väylällä. Ahokkaan päivän tulos oli +1/(73) ja kokonaistulos -1(355) T58.

Ahokkaalla on matkaa viisi lyöntiä 25 parhaan joukkoon. Kortin ensikauden European Tourille saavat 25 parasta ja samalla tuloksella sijoituksen jakavat. Huomenna vain pääkylmänä, mutta rohkeasti birdieitä tehden kohti kärkeä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.