Suomalaisnuoret haastavat aasialaiset Singha Thailand Junior World Golf Championshipissä Hua Hinissa

01 Simo ja Jonttu

Simo Haavisto, Jonatan Jolkkonen

Thaimaassa 6.-9.11. jo seitsemännen kerran pelattavassa Singha Thailand Junior World Golf Championshipissa Suomea edustavat tänä vuonna Naantalin Aurinko Golfin Simo Haavisto ja Kullo Golf Clubin Jonatan Jolkkonen.

Poikien FJAR- listalla toisena oleva Simo Haavisto, voitti tällä kaudella FJT:n Koski-Golfin osakilpailun. Tämän lisäksi Simo otti kaudella useita kärkipään sijoituksia FJT:llä, sijoittuen muun muassa poikien SM- lyöntipelin U18 sarjassa jaetulle kolmannelle sijalle. Kansainvälisen kovan sijoituksen Simo otti elokuun lopussa pelatussa Belgian avoimissa U18 mestaruuskilpailussa, sijoittuen hienosti jaetulle kuudennelle sijalle.

Jonatan Jolkkonen puolestaan voitti tällä kaudella, FJT:n Talin osakilpailun ja sijoittui muun muassa miesten SM- lyöntipelissä jaetulle viidennelletoista sijalle. Kansainvälistä kokemusta Jonatan kävi hakemassa Estonian U18 openista, voittamalla siellä hienosti hopeaa.

avajaiskuva

Singha Thailand Junior World Golf Championship pelataan tänä vuonna Thaimaan vanhimmalla golf-kentällä, Royal Hua Hin Golf Coursella. Kilpailussa pelataan sekä poikien, että tyttöjen sarjoissa neljässä eri ikäluokassa, joista suomalaispojat osallistuvat vanhimpaan A- sarjaan eli pojat U18. Kilpailu on nelipäiväinen ja siinä pelataan yhteensä 72 reikää, osallistujia kilpailussa on yhteensä kolmestatoista eri maasta, pääsääntöisesti Aasiasta.

Pojat lähtivät matkaan viime sunnuntaina ja ovat nyt totutelleet muutaman päivän Hua Hinissa vallitsevaan kovaan kuumuuteen ja erityisesti kosteuteen. Palloa on lyöty ja kilpakenttäänkin on ehditty tutustuttua puolentoista kierroksen verran.

Hua Hinissa on satanut öisin runsaasti, mikä on tehnyt kentän melko märäksi. Tilapäistä vettä on ollut kentällä aamuisin varsin runsaasti. Tänään virallisena harjoutuspäivänä, yli 30 asteen helteessä pojille riitti 9 reikää harjoittelua, loppupäivä menee levätessä ja ladatessa akkuja huomenna alkavaan kilpailuun.

Tässä poikien fiilikset tämän päivän puolikkaan harjoituskierroksen jälkeen.

“Kenttä on aika heikossa hapessa mutta silti ihan ok. Muistuttaa paljon Talin kenttää. Draiverista ei ole hirveästi hyötyä. Mä oon nyt ainakin aivan poikki ja kaikki röörit ihan tukossa” Sanoi väsynyt ja tukkoinen Jonatan.

Simo luonnehti kenttää seuraavasti. “Hitaat greenit, kasvusuunta huomioitava tarkasti. pidän kentän layoutista, mutta ainakin vielä harjoituspäivänä sekä väyläruoho että greeneillä ruoho pitkää”.

Kilpailun lähtöajat ja ryhmät näet tästä.

Kilpailussa ei liene varsinaista live scoringia, mutta FinnishGolfin etusivulla live scoring osiossa on linkki kilpailun tulospalveluun, josta näkee tulokset kunkin kierroksen jälkeen.

Paikanpäältä FinnishGolf.comille poikien tunnelmista raportoi Pekka Haavisto.

Teksti: Raul Fall, Kuva: Pekka Haavisto

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.