Teiniketo ja Salminen voittoon FinnishTourin Sarfvikin kilpailussa

Sunnuntai oli menestyksen täyteinen päivä Suur-Helsingin Golfille, sillä kauden kolmannen Audi Finnish PGA Golf Tourin molempien sarjojen voittajat, Mikael Salminen ja Tia Teiniketo, edustavat SHG:ta. Salmisen voitto varmistui vasta uusinnan jälkeen, mutta Teiniketo otti voiton huimalla yhdeksän lyönnin erolla.

Vasemmalta: Daniella Barrett, Tia Teiniketo ja Nicola Fall

Naisten kilpailussa jännitys oli lauennut jo ennen päätöskierrosta, sen verran ylivoimainen Tia Teiniketo (+5) oli ollut kahtena ensimmäisenä päivänä. Sunnuntain kierroksella Teiniketo pelasi tuloksen 79, mutta silti hänen voittomarginaalinsa toiseksi sijoittuneeseen Aura Golfin Daniella Barrettiin (+14) oli yhdeksän lyöntiä. Golf Talman Nicola Fall nousi naisten sarjan finaalikierroksen parhaan tuloksen +2(74) turvin kolmanneksi (+17) .

Teiniketo nosti esille hauskan faktan voitostaan.

”Tämä oli itse asiassa ensimmäinen kerta, kun pääsin normaalissa Finnish Tour -kilpailussa cutista läpi”, Teiniketo nauroi.

Jättimäisestä etumatkasta huolimatta Teiniketo sanoi, että jännitys vaivasi pitkin kierrosta.

”Kun olin lyönyt 18. reiän avauksen, eikä se ollut vedessä, niin silloin pystyin hengähtämään”, Teiniketo kertoi.

Yhdysvalloissa opiskeleva Teiniketo vaihtoi koulua viime syksynä, ja totuttelu 1-divisioonan peleihin otti talvella aikansa. Mutta nyt peli vaikuttaisi olevan uomissaan.

”Etenkin lähestymislyönnit ovat kehittyneet talven aikana. Ja varsinkin wedget ovat tarkempia kuin aiemmin”, Teiniketo sanoi.

Elokuussa takaisin Alabamaan suuntaava Teiniketo pelaa seuraavaksi naisten LETAS-kilpailussa Messilässä. Ensi viikolla pelattava kilpailu on yksi kesän kohokohtia.

”Sitä odotan innolla. Tykkään Messilän kentästä, ja on mukavaa päästä vähän isompaan kisaan mukaan”, Teiniketo intoili.

Mikael Salminen

Miesten kilpailussa toiseksi viimeisessä ryhmässä pelannut Alex Hietala oli kilpailun kärjessä, kun kärkiryhmät pelasivat takaysiä. Kärkiryhmässä pelanneet Ossi Mikkola ja Mikael Salminen laittoivat kuitenkin ison kirivaihteen sisään kierroksen loppupuolella. Mikkola teki harmittavan tuplabogeyn 11. reiälle, mutta hän pelasi loput reiät neljä alle parin. Salminen puolestaan pelasi viimeiset viisi reikää neljä alle parin.

”Luulin, että pelasimme Ossin kanssa toisiamme vastaan, kun en tiennyt tuloksia. Mutta mehän ajoimmekin Alexia takaa”, Salminen kertoi taiston tauottua.

Yhteistulokseen -6 päätyneet Hietala, Mikkola ja Salminen lähtivät uusimaan voitosta Sarfvikin New Coursen 18. reiälle. Alamäkeen lyötävällä par 3:lla eroja saatiin heti aikaiseksi, kun Mikkola teki bogeyn ensimmäisellä uusintareiällä. Toisella yrittämällä Hietala koki Mikkolan kohtalon, ja Salmiselle riitti par voittoon.

”Minä tykkään tuosta reiästä. Minulla oli selkeä maila siihen koko ajan”, rautakasia alamäkeen lyönyt Salminen sanoi.

Palkintojenjaossa Salminen nosti esille peliareenan huikean kunnon.

”Kenttä oli aivan upeassa kunnossa!”

Audi Finnish PGA Golf Tour jatkuu kahden viikon kuluttua Nokialla pelattavalla NRG Openilla.

Lähde: FinnishTour tiedote

Kuvat: Raul Fall, Juha Hakulinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.