Thaimaassa ukkosta ja sadetta Haavisto T18 Jolkkonen T21

02 Simo ja Jonttu

Simo Haavisto ja Jonatan Jolkkonen

 

Kolmena ensimmäisenä päivänä auringon paisteessa pelattu Singha Thailand Junior World Golf Championship, jouduttiin neljäntenä päivänä keskeyttämään tunniksi todella kovan ukkoskuuron noustua kentän ylle.

Keskeytyksen hetkellä oli Simo Haavisto juuri ehtinyt pelata valmiiksi 14 väylää ja Jonatan Jolkkonen oli lyömässä bunkkerilyöntiään 16 väylän griinibunkkerista.

Ennen keskeytystä oli Jonatan Jolkkonen viidentoista väylän jälkeen kahdella tuplabogeylla, yhdellä bogeylla ja neljällä hienolla birdiellään tuloksessa +1. Tauon jälkeen Jolkkonen ei aivan saanut pidettyä virettään yllä, vaan teki 16 ja 18 väylille harmilliset bogeyt.

Jolkkonen pelasi kuitenkin kilpailun parhaan tuloksensa +3(75) ja nousi lopulta jaetulle 21 sijalle, yhteistuloksellaan +30(318).

Jonatan oli kierroksen jälkeen selkeästi tyytyväinen peliinsä. “Tänään oli hyvää pallonlyömistä ja tänään en käynyt kertaakaan oikealla puolella. Sade ja ukkonen saatiin vihdoin kisaamme piristämään. Kokonaisuutena tämä oli oikein hieno tapahtuma ja vaikka kenttä ei kisan arvoinen tänä vuonna ollutkaan oli tämä hieno kokemus. Aiempina vuosina kisassa mukana olleet pelikaverit kertoivat että kyllä kenttä on ainakin viime vuonna ollut hyvässä kunnossa”.

Simo Haavisto aloitti neljännen kierroksen kahdella parilla, mutta sitten neljän väylän heikko jakso toi korttiini kaksi tuplabogeyta ja kaksi bogeyta. Tämän jälkeen Haavisto sai hyvän par-putken. Kun takaysillä tuli vielä kolme bogeyta, sekä Haaviston itsensä mukaan todella iso birdie väylälle 18, oli tulos tänään +8(80) ja lopullinen sijoitus T18, yhteistuloksella +28(316).

Haavisto kommentoi aluksi vain että 18 väylän birdie oli todella iso. Muuten kierros ei onnistumisen tunteita tuonut.

“Todella hankalissa paikoissa en ollut mutta birdieputit eivät vaan uponneet vaan jossain vaiheessa muuttuivat bogeyksi. Metriset suorat putit saattoivat matkalla ottaa käsittämättömiä suunnanmuutoksia hypäten reiän sivuitse. Kierros yhteensä 80 oli oman flightin paras”, totesi Haavisto hetken mietittyään.

Kaiken kaikkiaan pojat olivat oikein tyytyväisiä tapahtumaan ja pitivät reissua hienona kokemuksena, josta on hyvä ammentaa positiivisia asioita tuleviin koitoksiin.

Kilpailun voitti Thaimaan Sadom Kaewkanjana yhteistuloksella -5(283). Toiseksi tullut Kobcech Rodrat pelasi myös yhteistuloksen alle pariin -2(286).

Teksti: Raul Fall Kuva: Pekka Haavisto

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.