Tia Teiniketo TSSAA Championshipissa jaettu toinen.

Tia ja palkinto

Suomalainen, Hill Side Golfin 17-vuotias Tia Teiniketo lähti vaihtelevan kesän jälkeen, hakemaan vauhtia golf-uralleen ja opiskeluun, Yhdysvaltoihin, Tennesseen, Baylorin High Schooliin.

Kaudella 2013, reikäpelin Suomen mestaruuskilpailuissa tytöt U16 sarjassa neljänneksi tullut Tia, voitti tänä kesänä aluetourilla kaksi kilpailua, ollen vielä kerran toinen ja kerran kolmas. Sijoittuen etelä/länsi alueen rankingissa lopulta kolmanneksi. Tia voitti myös Lakistossa pelatun Haastajakiertueen osakilpailun, mutta FJT:llä ei hän saanut peliään kulkemaan toivomallaan tavalla, eikä edellisen kauden mukaista menestystä tullut.

Nyt kova harjoittelu, hyvissä olosuhteissa ja jatkuvassa valmennuksessa on alkanut taas tuottamaan mukavasti tulosta. Pelit ovat syksyn aikana menneet Tian mukaan “ihan kivasti”. Tia on raivannut itsensä jo koulun “pelaajahierarkiassa” kärkipelaajien joukkoon.

Juuri päättyneessä Tennesseen osavaltion koulujen mestaruuskisoissa, jotka pelattiin 6.-7. 10. Willowbrookin kentällä. Tia sijoittui hienosti jakamaan toista sijaa, yhdessä tiimikaverinsa Katherine Holmesin kanssa. Baylor School pelasi divisioonan kovimmassa AA-luokassa.

Kisojen iso tekijä oli sää, sillä molempien päivien aikana kulki voimakas säärintama ukkosine ja kovine tuulineen alueen yli.

Ensimmäisenä päivänä pelin aloittamista jouduttiin odottamaan ukkosen vuoksi reilun kolmen tunnin ajan.  Suomalainen Tia ei tästä hätkähtänyt, vaan aloitti loistavasti ja pelasi etusin -1(35) ja jakoi tässä vaiheessa johdon St. Agnes –koulun Abby Heckin kanssa. Takaysin erittäin kapeilla väylillä kova tuuli teki pelaamisesta todella haastavaa, ja bogeja alkoi kerääntymään Tian korttiin +7(43), yhteistylos +6(78) ja sijoitus ensimmäisen kierroksen jälkeen toinen.

Koulujen välisessä kisassa Baylor oli toisella tilalla ensimmäisen päivän jälkeen 5 lyöntiä St. Agnesia jäljessä. Joukkuetuloksiin lasketaan mukaan kunkin joukkueen kolmen tytön tuloksesta kahden parhaan tulokset. Kaikki tytöt eivät kerinneet pelaamaan kierrostaan loppuun ennen pimeän tuloa.

Toisena päivänä aamu alkoi sateisena ja tuulisena. Onneksi kuitenkin ukkoset olivat ohi, joten kisa päästiin aloittamaan ajoissa ja edellisen päivän kesken jääneet kierrokset saatiin pelattua loppuun. Päivän pelaamista leimasi kuitenkin aamupäivän sade ja koko päivän jatkunut kova tuuli. Sade teki myös kentän raskaaksi pelata ja hidasti pelaamista. Tian kierros kesti lähes 6 tuntia ja jatkuva odottaminen ei tietenkään helpottanut pelivireen ylläpitämistä.

Toisen kierroksen etuysi oli hyvin vaihteleva, bogeyt ja birkut vuorottelivat, mutta kun mukaan pääsi pujahtamaan pari tuplaa, oli etuysin tulos +4(40). Samaan aikaan kärjessä pelannut Abby HEck pelasi tasaisesti parissa ja oli jo kymmenen lyönnin karkumatkalla.

Takaysi oli jälleen edellisen päivän tavoin haastava Tialle. Samaan aikaan hyvin pelannut Tian tiimikaveri Katherine Holmes nousi sijoituksissa ja otti Tian kiinni, ja meni hetkeksi jo ohikin, mutta Tian viimeisen väylän birdie, päivän kolmas, nosti kuitenkin Tian jaetulla 2. sijalle yhdessä Kathrinen kanssa. Tian päivän tulos +10(82), yhteistulos +16(160). Kisan ylivoimaiseen voittoon pelasi St. Agnesin Abby Heck, huipputuloksella -1(143).

Koulujen välisessä kilpailussa Abby Heckin hienon pelaamisen johdosta voitto meni St. Agnesille 313 lyönnillä ja Baylor School sijoittui toiseksi 320 lyönnillä.

Koulujen golfkisakausi päättyi tähän kisaan. Menestykseksi Tialle tuli osavaltion mestaruuskisojen kakkossijojen lisäksi viikko sitten pelatun Tennesseen keski- ja itäosan aluemestaruuskisojen 2. sija sekä sen joukkuemestaruus.

Tialla jatkuvat golftreenit pitkin syksyä ja talvea. Samalla hän osallistuu joihinkin All-American Junior Golf Tourin maan kaakkoisosan kiertueen kisoihin, jotka kaksipäiväisinä vastaavat melko pitkälle Suomen FJT:n kisoja.

Kuva:Tia Teiniketo

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.