Viikonloppuna suomalaiset amatöörit ja ammattilaiset tulessa

joukkue2

Suomen 16 -vuotiaiden nelimaaottelun edustusjoukkue

Suomalaista kilpagolfin seuraajaa hemmotellaan tänä viikonloppuna oikein urakalla. Korkeatasoisia kilpailuja käydään niin ulkomailla kuin kotimaassakin. Ohessa kooste käynnissä olevista sekä alkavista kilpailuista.

Nelimaaottelu Kytäjä

Samaan aikaan kun kirkkaimmat ammattilaistähtemme pelaavat Euroopan kärkikiertueiden kilpailuja Ranskassa ja Scotlannissa, pelataan kotimaisemissakin kansainvälistä, hyvää golfia. Kuusitoistavuotiaiden perinteinen nelimaaottelu käydään tänä vuonna Suomessa 4.-5.10. Kytäjällä, Hyvinkäällä. Kilpailu pelataan 10 jäsenen joukkueina, reikäpelinä, Suomen, Hollannin, Belgian ja Sveitsin kesken. Suomen joukkuessa pelaa 4 tyttöä, Daniella Barrett, Elina Saksa, Nicola Fall, ja Sofia Siivola, sekä 6 poikaa, Alex Hietala, Eemeli Järvinen, Martin Plukka, Matias Honkala, Oscar Darlington, ja Perre Papunen.

Perjantaina joukkueilla on ohjelmassa Kytäjän NorthWest- kenttään tutustuminen, ja lauantaina päästään itse tositoimiin. Lauantaina pelataan kaksi ottelua per maa, ja sunnuntaina yksi. Pelit alkavat Suomen joukkueen osalta lauantaina jo kello 8.00. Tuolloin vastaan asettuu Hollanti. Belgia ja Sveitsi aloittavat oman ottelunsa samaan aikaan tiiltä numero 10. Iltapäivällä klo.13:00 Suomi kohtaa Belgian.

Nyt on oiva mahdollisuus lähteä ulos television äärestä reippailemaan raikkaaseen syyssäähän, ja samalla katsomaan mahdollisten tulevaisuuden tourpelaajien otteita Kytäjälle.

FinnishGolf.com seuraa maaotteluja paikan päältä ja raportoi peleistä, tuloksista, sekä tunnelmista koko viikonlopun ajan.

LETAS, Azores Ladies Open, Portugal

Perjantaina 3.10 alkaa LET Acces Seriesin osakilpailu Portugalissa. Tällä kertaa 49 osallistujan joukossa on ainoastaan yksi suomalainen, Linda Henrikson. Linda aloittaa kolmen kierroksen urakkansa huomenna paikallista aikaa klo.9:40

Etusivulla suora linkki tulosseurantaan.

LET, Lacoste Ladies Open

Ranskassa pelattava LET:n osakilpailu, Lacoste Ladies Open starttasi käyntiin tänään. Suomalaisista mukana on neljä pelaajaa. Joista Noora Tamminen aloitti kaikista väkevimmin -2(68). Nooran kierros sisälti 5 birdietä ja 3 bogeyta. Nooran sijoitus on tällä hetkellä T10. Noora on vain kolme lyöntiä johtavaa Espanjan Maria Hernandezia perässä.

Minni Blomqvist ja Krista Bakker aloittivat myös terävästi, ja ovat heti lyönnin päässä Tammisesta. Molemmat tekivät niin ikään 5 birdietä, mutta 4 bogeyta painoi tuloksen -1(69). Blomqvistin ja Bakkerin sijoitus on T18. Elina Nummenpäällä oli vaikemapaa tänään, hän pelasi +6(76) ja on sijalla T72.

Huomenna perjantaina Elina Nummenpää aloittaa ykkös tiiltä, paikallista aikaa klo.8:45. Minni Blomqvist, tee 1, klo.12:30, Krista Bakker, tee 1, klo.12:41, Noora Tamminen, tee 1, klo.13:19.

Etusivulla suora linkki tulosseurantaan.

ET – karsinta 1 vaihe Portugal

Henri Satama jatkaa hyviä otteitaan Portugalissa, ET:n karsintojen ensimmäisessä vaiheessa. Sataman kolmas kierros jälleen punaiselle -1(71). Tasainen kierros piti sisällään kaksi birdietä ja ainoastaan yhden bogeyn. Satama nosti sijoitustaan parilla pykälällä, jakaen nyt yhdennentoista sijan. Huomenna perjantaina pelataan karsinnan viimeinen kierros.

Albert Eckhardtin kolmas kierros oli jälleen melkoista vuoristorataa, kierros sisälsi jälleen eaglen, muutaman birdien ja bogeyn, sekä yhden tuplabogeyn. Tulos E(72). Yhteistuloksella -1(215) Eckhardt putosi 7 pykälää, sijalle T28. Toivotaan, että viimeisellä kierroksella Eckhardt saa tehtyä hieman bogey -vapaamman kierroksen, ja nousee takaisin 22 parhaan joukkoon. Birdien teosta sen ei ainakaan pitäisi jäädä kiinni.

Etusivulla suora linkki tulosseurantaan.

ET, Alfred Dunhill Links Championship

Scotlannissa pelataan Eurooppa Tourin erittäin arvostettua kolmen Links -kentän kilpailua, Alfred Dunhill Links Championshipia. Suomalaisista mukana on Roope Kakko, Joonas Granberg, ja Mikko Ilonen. Kilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen johtaa Carnoustie -kentän murskannut, Englannin Oliver Wilson -8(64). Wilson tehtaili 9 birdietä ja ainoastaan väylällä 17 “lipsahti” bogey, jonka Wilson kuitenkin heti kuittasi 18 väylän birdiellään.

Roope Kakko aloitti kilpailun, St.Andrew Old Courselta, kuusi birdietä ja viisi bogeyta sisältänyt kierros päätyi tulokseen -1(71). Kakko on parhaana suomalaisena sijalla T40. Kakko pelaa perjantaina Carnoustie -kentän.

Mikko Ilonen aloitti pelit Kingsbarnsin kentän 10 tiiltä. Ensimmäiset yhdeksän reikää menivät alavireisesti +4(40). Aivan kierroksen loppuun asti näytti tulokseksi jäävän tuo +4, kunnes Ilonen puristi kahdelle viimeiselle väylälle birdiet. Ilosen tulos on +2(74) ja sijoitus T121. Avauksiinsa tyytyväinen Ilonen, ei löytänyt sopivaa lyöntivirettä lähestymislyönteihinsä. Huomiseksi luvattu kovempi tuuli, avaa Ilosen mukaan kuitenkin hyvät mahdollisuudet nousuun. Mikon perjantain peliareena on Old Course.

Kilpailun kolmas suomalainen Joonas Granberg aloitti myös pelit Kingsbarnsin kentältä. Vielä yhdeksän reiän jälkeen -1 tuloksessa ollut Granberg, joutui kahden bogeyn ja yhden tuplabogeyn myötä taipumaan tulokseen +3(75), sijoitus T135. Granberg pelaa perjantaina Ilosen tapaan Old Coursella.

Etusivulla suora linkki tulosseurantaan.

Kuva ja teksti: Raul Fall

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.