Watson uusinnan kautta HSBC Chanpionsin voittoon, Ilosella nousujohteinen viikonloppu

Bubban tuuletus

WGC HSBC Championsin neljäs kierros oli huippujännittävä. Viimeiselle kierrokselle lähdettiin Graeme McDowellin yhden lyönnin johtoasemassa, mutta muutaman lyönnin sisällä oli useampi pelaaja.

Bubba Watson nousi johtoon jo viimeisen kierroksen puoliväliin mennessä ja näytti olevan erittäin vahva voittajasuosikki 15 väylän jälkeen. Watson teki kuitenkin bogin 16 ja tuplabogeyn 17 väylällä, pudoten -9 tilanteeseen, yhden lyönnin kärkinelikon taakse. Tässä vaiheessa näytti siltä että Watson hukkasi momenttuminsa ja voittokamppailu käytäisiin muiden kärkimiesten kesken. Mitä vielä.

Kahdeksannellatoista par-5 väylällä Watson avasi vihaisen driven pitkälle, keskelle väylää ja pääsi ainoana pelaajana yrittämään rautamailalla kakkoslyöntiä griinille. Epäonnistunut kakkoslyönti painui kuitenkin vasemmalle bunkkeriin.

Samaan aikaan -10 tilanteessa ollut, lyhytlyöntinen Etelä-Afrikan Tim Clark, nakutti kolmannen lyöntinsä sadasta metristä kahteen metriin lipusta. Sitten oli Bubba Watsonin vuoro näyttää koko kilpailun ratkaiseva lyönti. Watson paukauttaa bunkkerista uskomattomasti pallon kuppiin ja eaglella johtoon -11 tilanteeseen.

Tämän jälkeen Tim Clark laittoi kylmähermoisesti oman birdie-puttinsa sisään, nousten jakamaan johtoa Watsonin kanssa. Kun takana tulleessa, viimeisessä ryhmässä GMac, Kaymer, ja Iwata olivat -10 tilanteessa, näytti melkovarmalta että nähtäisiin useamman miehen uusinta. Yksikään tästä kolmikosta ei kuitenkaan saanut birdietä tehtyä, joten ainoastaan Watson ja Clark lähtivät uusintaan.

Pitkälyöntinen Watson pelasi uusintareijän avauksen ja lähestymisen lähes identtisesti viimeisen kierroksen kanssa, ainoastaan tällä kertaa kolmaslyönti bunkkerista jäi lyhyeksi. Kun Tim Clark puttasi oman birdiensä ohi, oli Watsonilla edessään noin kuusi metrinen voittoputti. Watson luritti puttinsa sisään ja pääsi tuulettamaan HSBC Championsin voittoa.

Tim Clark oli toinen ja kolmannen sijan jakoivat -10(278) tuloksella McDowell, Fowler, ja japanilainen Hiroshi Iwata.

Mikko Ilonen paransi kilpailun edetessä otteitaan sitä mukaan kun kunto parani. Sunnuntaina Ilonen pelasi parhaan kierroksensa -2(70), sijoittuen yhteistuloksellaan (292) jaetulle 46 sijalle, nousten lähes 30 sijaa viimeisen 42 reijän aikana.

“Sain hyvin käännettyä pelini kurssin toisella puoliskolla kun sairastelujen vaikutukset vähenivät. Annoin viikonloppuna parempiinkin tuloksiin mahdollisuuksia kuin mitä korttiin kirjattiin. Hyvä nousu kuitenkin. Turkin ja Dubain kisoihin lähtökohta on nyt varsin hyvä,” sunnuntai-iltana Belekiin matkustava Ilonen summaili viikkoaan.

Ilosen ja muiden tähtien kilpailut jatkuvat ensiviikolla Turkissa, European Tourin finaalisarjan kolmannessa osakilpailussa.

Kuva & Teksti: Raul Fall

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.