Yhdysvaltojen Mika Liu tyttöjen U18 Maailman Mestariksi, Anna Backman T18

Anna Backman

Anna Backman

Taisto tyttöjen U18 maailman mestaruudesta käytiin viimeisellä kierroksella aikaisempia päiviä tuulisemmassa säässä. Voittokamppailu oli kahden yhdysvaltalaisen kauppa. Viimeiselle kierrokselle 4 lyönnin takaa-ajoasemasta lähtenyt Megan Khang, lähti tosissaan taistelemaan voitosta tekemällä heti ykkösväylälle birdien. Kun samaan aikaan Liun korttiin merkittiin bogi, oli Liun turvallisen tuntuinen, neljän lyönnin johto puolittunut hetkessä. Muutaman väylän tytöt pelasivat tasatahtia, kunnes Liu iski kaksi peräkkäistä birdietä ja näytti karkaavan voittoon. Sitten taas sattui ja tapahtui, ja kun kympillä Liu teki tuplabogin, ja kahdennellatoista Khang vielä birdien, oli eroa enää yksi lyönti. Liun hermo kuitenkin piti, ja hän teki vuorostaan kolmannelletoista birdien, oli ero jälleen kaksi lyöntiä. Loppureiät mentiin parissa, kunnes viimeiselle reiälle Khang teki bogin. Näin Liu pääsi tuulettamaan maailman mestaruutta lopulta kolmen lyönnin voittomarginaalilla, upealla tuloksella -9(279). Khangille hopeaa tuloksella -6(282), ja pronssia otti huikean viimeisen kierroksen ansiosta -5(67) Ruotsin Emma Svensson -3(285).

Suomalaisista Anna Backmanin sijoitus oli hienosti T18, yhteistuloksella +11(300). Kolme ensimmäistä kierrosta loistavasti, aivan kärjen tuntumassa pelannut Backman, ei saanut viimeisellä kierroksella tuulisessa kelissä peliään kulkemaan toivomallaan tavalla. Bogi voittoinen kierros päätyi tulokseen +11(83).

Viimeisen päivän suomalaisonnistuja oli Ellinoora Moisio, joka nosti tasaisella pelillään +1(73) itsensä lopputuloksissa pari pykälää ylöspäin. Ellinooran lopullinen sijoitus 72 reiän jälkeen oli T40, +21(310).

Sandra Salosen neljäs kierros oli vaihteleva. Sandra tehtaili 5 birdietä, mutta vastaavasti 4 tuplabogia ja 4 bogia, painoivat tuloksen +7(79). Sandran sijoitus kilpailussa oli 44, +26(314).

Joukkuekilpailussa Suomi sijoittui kahdenneksitoista.

Kuva ja teksti: Raul Fall

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.